Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de curent pentru laptop

relucavnic

Postări Recomandate

Vreau sa stiu cam cat timp ar tine o baterie de masina daca as lega la ea un laptop si cum as putea face un astfel de adaptor sau daca nu cumpar unul dar vreau sa stiu cat timp ar merge laptopul stau undeva de paza si acolo nu este curent si ziceam ca daca tot nu am ce face toata noaptea sa imi duc laptopul dar m-ar interesa daca tine cat de cat acea baterie de masina.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

• Marian

1

• relucavnic

1

• Ticu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Poti face o socoteala ca in exemplul tipul urmator:Laptopul are nevoie de 18 V si 3 A, adica 18x3=54 W.Bateria are 12 V si 50 Ah, adica stocheaza energia 12x50=600 Wh Rezulta o durata de functionare: 600 Wh / 54 W = 11 h (ore)Datele laptopului le iei de pe incarcator. Curentul acestuia este mai mare decat consumul propriu-zis al laptopului, deoarece trebuie sa asigure si incarcarea acumulatorului incorporat in laptop.Datele acumulatorului sunt scrise pe el.Daca nu ai experienta suficienta de constructor ar fi preferabila cumpararea unui convertor adecvat ca sa nu risti deteriorarea laptopului. Convertorul trebuie sa asigure tensiunea necesara laptopului si un curent egal sau mai mare decat cel necesar laptopului.

Link spre comentariu

Laptop-urile pot functiona si doar pe acumulatorul propriu pana la descarcarea acestuia asa ca acumulatorul de masina in functie de ce capacitate are in cazul tau ( daca il ai deja, daca nu atunci e bine sa fie cat mai mare ) atunci te poate tine si mai mult cu conditia sa ai si un redresor bine realizat care sa incarce apoi acumulatorul auto la loc.Convertorul se poate realiza cu o sursa in comutatie ( stiu nu-i tocmai simplu dar e necesar ), specificatiile sale depind direct de necesitatile laptop-ului, sau il poti achizitiona din comert cu conditia sa fie exact ceea ce are nevoie laptop-ul tau.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări