Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Roler inductor

maxxim33

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

3

• yo9hrb

1

• M1cutzu

1

• QQme

1

Top autori în acest subiect

Vinde cineva aici: http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=40813&a=1

Curios este ca indica inductanta in functie de frecventa. Din cate imi mai aduc aminte din fizica de acu' 26 de ani, parlita aia de inductanta era proportionala cu numarul de spire (la patrat), lungimea bobinajului si invers proportionala cu sectiunea. Mai intervenea si o permeabilitate magnetica a miezului (in final era o poezie gen miuenpatratelsupraes). Frecventa n-am gasit-o in formula dar, avand in vedere ca-s doar injiner mecanic, nu-s la curent cu ultimele descoperiri ale fizicii.

O zi buna tuturor.

Link spre comentariu

Am vazut dar vroiam unul din rolerele de la ceva aparat militar care are calit si o inductanta mai mica. Am mai avut un roler c textolit si nu reuseam sa trec de 14 mhz.

Link spre comentariu

Vinde cineva aici: http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=40813&a=1Curios este ca indica inductanta in functie de frecventa. Din cate imi mai aduc aminte din fizica de acu' 26 de ani, parlita aia de inductanta era proportionala cu numarul de spire (la patrat), lungimea bobinajului si invers proportionala cu sectiunea. Mai intervenea si o permeabilitate magnetica a miezului (in final era o poezie gen miuenpatratelsupraes). Frecventa n-am gasit-o in formula dar, avand in vedere ca-s doar injiner mecanic, nu-s la curent cu ultimele descoperiri ale fizicii.O zi buna tuturor.

Autorul anuntului pare ca vrea sa comunice cum ca valoarea maxima e potrivita pentru banda de 3.5MHz si cea minima pentru 30MHz.
Link spre comentariu

Interesant roler, sincer m-ar avantaja ceva pe calit si cu sarma argintata. Astazi am scapat un roler frumusel si pret bun de pe radioamator, dar a fost cineva mai iute :). Deseara astept un raspuns ...poate, poate :)73!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am de vanzare un roler inductor cu urmatoarele cracteristici:

- bobina diametru 39mm exterior x 55 lungimea; 16,5 spire x 2mm diametru cu-ag; izolatie calit

PRET: 100RON + taxe postale

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări