Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Oscilatoare Audio comandate de lumina

unuldinei

Postări Recomandate

Salut , nu stiu unde sa incadrez ideea asta , dar as dori sa-mi fac si eu o cutie de genul acesta

, in care sunt 6 oscilatoare comandate de fotorezistori . Pare simplu dar .. practica ne omoara .. As dori un punct de plecare . Ma gandeam la LM324 sau sa generez cu porti logice , dar nu gasesc schemele potrivite. Multumesc .
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• franzm

2

• nicul

1

• unuldinei

1

Top autori în acest subiect

Cutie de genul care ? ca nu se vede decat o virgula, chiar credeam ca s-a murdarit ecranul.ce vrei , poti in functie de gradul de iluminare sa ai diverse nivele de tensiune si apoi cu un convertor tensiune-frecventa (care e un cip simplu) ai niste frecvente cu care faci ceva ?

Link spre comentariu
Vizitator

Asta vrea

Ca să apară în pagină filmul de mai sus atunci se scrie în ElForum doar identificatorul filmului, adică asa:

[youtube]LdNxPT5QRDw[/youtube]

şi va apărea asa:

LdNxPT5QRDw

Link spre comentariu

Un Teremin optic.Prin anii '80 am vazut o schema intr-o revista audio elvetiana. Folosea circuite gen 40106. Cautati scheme de oscilatoare RC cu circuite CMOS 4000 (trigger) si legati mai multe oscilatoare in cascada astfel incat iesirea unuia sa constituie potentialul de referinta pt elementele RC ale celuilalt (in loc de Vdd sau masa).

Link spre comentariu

Se poate si cu NE555 sau varianta MOS a acestuia (semnal dreptunghiular sau triunghiular) sau cu generatoare de functii gen XR2206 sau ICL8038 (ofera in plus semnal sinusoidal).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări