satelit Postat Aprilie 27, 2006 Partajează Postat Aprilie 27, 2006 Va rog sa ajutati un incepator.Vreau sa construesc un termometru cu PIC si LM35, problema este ca nu stiu cum sa conectez senzorul de temperatura (LM35) la PIC sa pot citi si sub 0 grade,pentru ca in datele tehnice ale LM35 zice ca sub 0 grade are la iesire tensiune negativa, iar eu nu pot citi tensiuni negative cu PIC-ul . :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: Link spre comentariu
bogdanm Postat Aprilie 27, 2006 Partajează Postat Aprilie 27, 2006 http://cache.national.com/ds/LM/LM35.pdf In figura 7 iti arata exact ce trebuie sa faci ca sa citesti temperaturi negative. Link spre comentariu
satelit Postat Aprilie 27, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2006 DA,dar care dintre cele doua fire (plus si minus) o cuplez la intrarea analoaga a procesorului? Link spre comentariu
bogdanm Postat Aprilie 27, 2006 Partajează Postat Aprilie 27, 2006 Hmmm ... Pai ori folosesti un ADC diferential extern, ori incerci sa pui plusu la AREF si minusu la o intrare in ADC, dar ai sanse mari sa nu-ti mearga prea bine cu metoda asta din urma. Depinde foarte mult de tensiunile pe care le obtii la iesire. Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 27, 2006 Partajează Postat Aprilie 27, 2006 Salut,In figura 7, tensiunea de pe iesirea - e relativ constanta si are valoarea aproximativa de 1.7V. Daca masori numai +ul, poti sa scazi 1.7 in soft pe post de constanta. Daca vrei sa fii mai precis, masori si + si - cu 2 intrari separate ale A/Dului si faci scaderea in soft. S-a mai discutat la senzorul de presiune, tot la pici.Eu cred ca e mai comod si mai precis sa folosesti un senzor digital din seria DS18(B)20 sau DS1620/1621.Cirip Link spre comentariu
Mar Postat Aprilie 28, 2006 Partajează Postat Aprilie 28, 2006 Multumesc pentru ajutor :yawinkle: :yawinkle: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum