Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor cu LM35

satelit

Postări Recomandate

Va rog sa ajutati un incepator.Vreau sa construesc un termometru cu PIC si LM35, problema este ca nu stiu cum sa conectez senzorul de temperatura (LM35) la PIC sa pot citi si sub 0 grade,pentru ca in datele tehnice ale LM35 zice ca sub 0 grade are la iesire tensiune negativa, iar eu nu pot citi tensiuni negative cu PIC-ul . :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdanm

2

• satelit

2

• cirip

1

• Mar

1

Top autori în acest subiect

Hmmm ... Pai ori folosesti un ADC diferential extern, ori incerci sa pui plusu la AREF si minusu la o intrare in ADC, dar ai sanse mari sa nu-ti mearga prea bine cu metoda asta din urma. Depinde foarte mult de tensiunile pe care le obtii la iesire.

Link spre comentariu

Salut,In figura 7, tensiunea de pe iesirea - e relativ constanta si are valoarea aproximativa de 1.7V. Daca masori numai +ul, poti sa scazi 1.7 in soft pe post de constanta. Daca vrei sa fii mai precis, masori si + si - cu 2 intrari separate ale A/Dului si faci scaderea in soft. S-a mai discutat la senzorul de presiune, tot la pici.Eu cred ca e mai comod si mai precis sa folosesti un senzor digital din seria DS18(B)20 sau DS1620/1621.Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări