Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri amplificator Onkyo A-8830

Vizitator bogdanbercu84

Postări Recomandate

Vizitator bogdanbercu84

Vreau sa imi cumpar un amplificator si m-am oprit la acest model.Am cateva intrebari:-ce parere aveti de el,e bun?-la ce trebuie sa ma uit,sa verific?Mentionez ca o sa il folosesc intr-o camera de bloc de aprox 14mp.Ma intereseaza sa aibe un sunet cat mai clar.Ascult orice cam toate genurile de muzica mai putin manele :bataie Va rog sa imi recomandati si alte amplifuri pe care le considerati ok la preturi bune.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Eu am avut doua Onkyo si ambele mi-au placut. Onkyo A-8670 mi-a placut mai mult decat A-8015. Avea un sunet mai "plin" si mai curat. Daca iti place muzica cu multi basi si multe inalte s-ar putea sa nu fi tocmai incantat de corectia de ton de la Onkyo deoarece limitele de reglaj sunt cuprinse intre+/-8dB.La ce m-as uita eu:- sa fie complet adica sa nu lipseasca mufe, butoane, beculetele de semnalizare, picioarele carcasei. - la aspectul exterior pentru ca astfel imi fac o imagine asupra modului in care a fost folosit si intretinut;- la functionarea tuturor butoanelor de comutare si selectare surse ori functii;- la functionarea fara zgomote suspecte a potentiometrelor de bas, inalte, volum si balans pe toata cursa;- la functionarea sistemului de cuplare intarziata a boxelor;- l-as desface sa vad daca nu a fost "ciobanit" adica reparat de un depanator mai putin priceput(eventual cu piese contrafacute). Desfacut fiind m-as uita dupa eventualii condensatori electrolitici umflati sau scursi.Ti-as recomanda insa unul mai puternic chiar daca nu o sa-l folosesti decat intr-o camera de 14 mp.

Link spre comentariu

onkyo ca si firma audio este peste technics , sony , kenwood , sansui ............au produse foarte bine realizate tehnic vorbind si pana acum nu am intalnit un aparat care sa dezamageasca fie ca vb de amplificator , tuner, deck sau cd ......ca si brand este la acelasi nivel cu yamaha , rotel , sau denon ..........la sectorul de pret la care discutam , sunt sigur ca amplificatorul va suna mai bine decat orice alt amplificator din brandurile mai sus mentionate , asta depinde si de boxe , evident .........

Link spre comentariu
Vizitator bogdanbercu84

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.Sunt inca indecis.....Am marit bugetul undeva la 450 ron.La pretul asta am gasit PIONEER A-616 MARKII.Vreau sa imi spuneti ce credeti de fidelitate,e peste onkyo?Sau ce varinata as mai avea la acest buget.

Link spre comentariu

Ambele sunt cam in aceeasi clasa si nici unul nu e rau daca "mai e in mintile lui". Pioneer am eu unul asemanator(A676) si sunt foarte multumit de sunet dar nu am avut Onkyo. Daca ai cumva posibilitatea asculta ambele amplificatoare pe boxele tale sau macar pe aceeasi pereche de boxe si sursa de semnal. Parerile altora sunt mai putin importante.Pentru ambele variante sunt recomandate boxe de 8 ohmi.

Link spre comentariu

daca tot ati adus vorba de pioneer , vreau sa va zic ca intr-un timp imi placea foarte mult A 717 si A 757....erau dual mono , foarte bine construite si se vindeau cam pe la 800 ron fara taxe transport .......norocul meu a fost ca le-am ascultat inainte sa cumpar , suna absolut grotesc , sunt foarte bune pentru a face galagie insa pentru auditie nu recomand asa ceva .......poate suna bine in combinatie cu boxe PIONEER , insa pe boxe nemtesti -DUAL, CANTON , MB QUART, ITT, sunt foarte slabe ......

Link spre comentariu

Onkyo A-8830 suna foarte prost pe bass..

Pioneer suna bine doar pe boxe pioneer, rareori se pupa cu alte boxe mai ales cele nemtesti pe compresie.

@bogdanbercu84

Daca mai adugi 50 lei la bugetu tau poti cumpara un sony ta-f570es ce scoate 90W RMS in 8 Ohmi si 120W RMS in 4, eu l-am avut si l-am comparat pe aceasi sursa de semnal si acelasi boxe cu: denon pma-920, yamaha ax-700, onkyo 8850, pioneer a-676, si inca cateva modele ieftine, rezultatu: Nici unul nu la intrecut.

Link spre comentariu
Vizitator bogdanbercu84

lucaionutmultumesc pentru comparatie!Onkyo nu am avut deci nu stiu nimic despre aceasta marca in schimb am avut un pionner A225 cu un sunet minunat,pana cand STK-ul a cedat.... :sparge:

Acum caut ceva de calitate,pe tranzistori,care se repara usor.O sa iau in considerare si Sonny.

Alte pareri?

Link spre comentariu

Ce iti pot oferi eu, dupa parerea mea mult peste Onkyo 8830, dar totusi sub un Onkyo 8670 (care este si mult mai scump de altfel):

Pioneer A-656 markII, putere 2x120W reali la 4 ohm, finali originali, nu a fost ars, merge si arata impecabil, pret fix 400 lei plus transport platit in avans.

telefon: 0744834738 sau id yahoo: vlasin_alin

La cerere pot face si poze in interior.

poze reale:

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator

... in schimb am avut un pionner A225 cu un sunet minunat,pana cand STK-ul a cedat.... :sparge:

Acum caut ceva de calitate,pe tranzistori,care se repara usor.O sa iau in considerare si Sonny.

Alte pareri?

Daca A-225 avea un sunet "minunat" ,de ce nu mergeti tot pe Pioneer?

Sunt foarte multe modele relizate integral pe tranzistori(ma refer la etajele finale).

Cat despre Sonny....sincer, nu va recomand! Mai degraba Sony :rade:

Link spre comentariu

Sony sunt cei mai slabi la amplificatoare , sony au excelat la cd-playere ........... comparatii intre pioneer si onkyo nu poti sa faci sunt serii si serii prezinta-mi cel mai bun amp. facut de la onkyo si eu iti prezint unul pioneer pt. comparare , cat despre sunet se poate discuta in functie de mult prea multe criterii ( semnal , boxe , sensibilitate etc.) eu am in prezent in colectie pioneer a-616 , a 717 , a-777 intradevar le ascult tot pe boxe pioneer tot vintage cs-822a de 12 toli si astept sa imi completez colectia cu altele , toate amp. au un sunet diferit in functie de clasa , constructie si cel din urma este ascultatoru care daca nu percepe sunetul nu o sa faca nici o diferenta doar de putere si atat si nici de asta nu sunt sigur .............

Link spre comentariu

Sony sunt cei mai slabi la amplificatoare

Aici cred ca glumesti. Sa nu uitam de seria ES de la SONY. ( 570es, 590es, 670es, 690es, 730es, 770es, 830es, 870es )

CARE NU AU MOARTE DIN PUNCT DE VEDERE AL CONSTRUCTIEI SI A PIESELOR FOLOSITE

CARCASA:

-Sasiu cu tot cu picioare turnati dintr-un plastic foarte rezistent

-Fata din aluminiu foarte gros.

-Capacu din tabla groasa prins cu fix 10 suruburi.

INTERIOR:

-Full tranzistor (Nu are integrate de atac gen STK)

-Transformator totoidal prins cu suruburi si piulita.

-Condensatori de filtraj ELNA for Audio.

-Potentiometre si butoane marca ALPS.

-Cablajele sunt facute dintr-un textolid foarte gros.

-Radiatorul este turnat din ALUMINIU pur (Absoarbe mult mai bine caldura decat aluminiu diluat tras in foi cum este la amplificatoarele obijnuite)

-Placi separate pt. Intrare, partea de atac, amplificator, corector ton, etc. Legate intre ele cu mufe.

Poate ca am eu o obsesie dar am schimbat peste 30 de amplificatoare: pioneer, onkyo, yamaha, denon, philips, technics, sansui, Harman Kardon. Si nici unu nu sa comparat ca constructie si piese cu SONY ES.

In privinta sunetului nu am avut amplificator care sa sune mai bine ca Sony ta-f570es.

ta-f570es:

Posted Image

Link spre comentariu

Eu zic sa nu mai generalizati prin prisma unuia sau a doua modele avute care poate nici nu mai erau in parametrii .

Ca sa faca 2 bani discutia propun sa povestim in ce conditii am ascultat amplificatoarele (cel mai important !!!!) ,pe ce genuri de muzica si sa incercam sa descriem ce ne-a placut sau nu in materie de sunet si nu pareri de genu "e prost/bun".

Link spre comentariu
Vizitator bogdanbercu84

vlasin_alin multumesc pentru oferta dar parca nu as mai lua pionner,au CI-urile alea ciudate PAxxxx care nu prea se gasesc.Ma tenteaza sony ta-f570es dar trebuie sa il testez ca sa imi dau seama daca este pe gusul meu.Eu prefer sa aiba un egalizator bun care sa redea foarte bine joasele si inaltele.Am inteles ca Onkyo nu prea sta bine la capitolul acesta.Cei care au avut ocazia sa testeze modele de la aceasta firma sunt invitati sa isi spuna punctul de vedere.Nu am nevoie de puteri foarte mari,max 100 sunt suficienti pe canal,dar sa respecte cerintele de mai sus si sa fie fiabile si usor de reparat.In continuare astept pareri pro si contra. icon_jook

Link spre comentariu

Eu prefer sa aiba un egalizator bun care sa redea foarte bine joasele si inaltele.Am inteles ca Onkyo nu prea sta bine la capitolul acesta.

Daca sursa este buna(CD audio sau flac) atunci 8 dB sunt mai mult decat suficienti pentru o auditie excelenta.Cu conditia sa ai si niste boxe bune. Eu nu am simtit niciodata nevoia la Onkyo sa dau basul mai mult de a doua diviziune de dupa 0 din cele 5 existente.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări