Vizitator tadrian Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 mda.De 3 zile imi tot "prind" urechile intr-un semireglabil.Am nevoie de valorile cuprinse intre 1k si 250 K,asa ca am cumparat un semireglabil de 250k.Nu inteleg un lucru.Acesta poate cuprinde tot acest interval de valori?sau doar valorile din jurul lui 250k? Link spre comentariu
leoncris Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Logaritmic , liniar ,multitura ... ? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 daca e asa cum spui tu , si ai nevoie de reglaj in plaja de 1k pana la 250k atunci iei un semireglabil de 250 de kilo , pe care il inseriezi cu un rezistor de 1k in partea de cursor (in cazul asta ar fi o mica limitare creeata de rezistorul de 1k) ,sau il inseriezi intr-un capat al partii rezistive (de regula in partea "rece" a partii rezistive) Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Cred ca inainte de a cumpara semireglabilul trebuia sa pui mana sa studiezi ce inseamna un semireglabil.Daca asta este nivelul viitorilor electronisti vai de capul nostru.Ca o paranteza valoarea notata pe semireglabil spune valoarea maxima care o poate avea rezistenta.Intre 0 ohmi si valoarea aceea. Link spre comentariu
Vizitator tadrian Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Cred ca inainte de a cumpara semireglabilul trebuia sa pui mana sa studiezi ce inseamna un semireglabil.Daca asta este nivelul viitorilor electronisti vai de capul nostru.Ca o paranteza valoarea notata pe semireglabil spune valoarea maxima care o poate avea rezistenta.Intre 0 ohmi si valoarea aceea.asta era raspunsul pe care il doream ....Intrebarea pe care am pus-o a fost pentru siguranta mea.Oricum nu vad ce e rau in a pune intrebari(chiar si penibile).Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Mai rau e ca si cei care cred ca stiu cate ceva pun intrebari ca cea de mai sus... Pt un incepator e bine sa stie ca valoarea variaza asa cum corect i s-a explicat,de la zero la valoarea maxima inscriptionata,dar daca in acel interval se vrea o variatie fina pe langa cea grosiera,se poate inseria inca un semireglabil cu valoare mica pt a putea stabili un reglaj corect in jurul unei valori impuse.In cazul de fata,un semireglabil de 2k5(sau mai mic,dupa caz) in serie cu cel de 250k te scoate din necaz,altfel o sa te chinui mult si bine sa stabilesti 0,5k,sau 249,5K din semireglabilul de 250k...totul depinde de aplicatia care o ai,si e recomandat ca valoarea optima de reglaj sa fie situata pe cat posibil la mijlocul caii rezistive,si mai putin pe capete,cazuri cand poti folosi ca in explicatie,rezistente fixe,pt a te scoate din acea zona.E valabil si pt multitura si pt restul tipurilor de semireglabile...de logaritmice nu m-am prea lovit,decat la potentiometre,dar cine stie,omul cat traieste invata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum