Vlad Mihai Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Salutari, de curand m-am apucat sa invat sa fac design pcb cu altium, dar am o problema nu reusesc sa scot pdf cu cablajul pe care vreau sa il fac in scara de 1:1. Am reusit eu ceva cu smart pdf dar nu e chiar scara 1:1 si nu e nici cablajul propriu zis. Ceva ajutor?Atasez un exemplu, dar nu cred ca e bine. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 30, 2012 Administratori Partajează Postat Aprilie 30, 2012 E cu licenta programul ? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Aprilie 30, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2012 da, este cu licenta.Asta este proiectul la care doresc sa fac cablajul scara 1:1 in pdf pentru ca maine sa ma duc sa il imprimez, sa il transfer pe placuta de cablaj. Am citit ceva in tutoriale cat si pe youtube, dar acolo explica doar cum sa il scoti direct la imprimanta, nu si cum il faci scara 1:1 in format pdf. Nu dispun de imprimana cu laser acasa. Link spre comentariu
Cristiano Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Ai 2 optiuni: 1. Folosesti optiunea integrata de generare PDF. Pentru asta, creezi un fisier .OutJob si iti definesti un printout la care adaugi layerele care iti trebuie. Apoi setezi la "Page Setup" (il gasesti dand click dreapta pe printout) "scale mode" pe "scaled print", "scale" pe 1.0 si apoi folosesti optiunea "Publish to PDF". 2. Instalezi un printer PDF (PDFcreator e un soft bun si gratuit), dupa care repeti pasii de mai sus si alegi noua "imprimanta" PDF ca optiune de iesire. Alternativ, poti printa direct din PCB: mai intai File->Page setup, "scale mode" pe "scaled print", "scale" pe 1.0, apoi File->Print. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Aprilie 30, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2012 multumesc de sfaturi, voi incerca sa vad ce iese.O seara buna! Link spre comentariu
Cristiano Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Am aruncat un ochi pe proiectul tau (aseara nu ma uitasem, am raspuns doar la intrebarea ta) si as avea niste intrebari / observatii:1. ai un circuit integrat si nici un condensator pe alimentarea lui2. toate traseele au aceeasi grosime (inclusiv cele de alimentare), esti sigur ca e bine asa?3. plasarea componentelor este ideala? traseele critice sunt minimizate?4. atat componentele cat si traseele par a fi toate pe top si pe bottom ai doar niste strapuri. Daca planuiesti sa faci placa cu un singur strat, traseele ar trebui sa fie pe bottom iar componentele si strapurile pe top.5. cand printezi layerul de pe bottom, nu uita sa-l printezi in oglinda Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Mai 3, 2012 Autor Partajează Postat Mai 3, 2012 Multumesc Cristiano de raspuns1. montajul cu tot cu integrat il alimentez dintr-o sursa de alimentare externa gata filtrata2. da, am pus traseele la fel stiu asta nu stiu cat de bine e, dar pentru un montaj de test e bine3. consider ca am plasat cat am putut de bine componentele pentru un montaj de test deci nu e ceva final4. aici nu stiu ce sa zic ca nu ma joc de mult cu Altium.5. da am reusit sa il printez pana la urma multumesc! Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 nu reuşesc să fac cu outputjob să scot fişiere.. Mă lămureşte cineva? image Link spre comentariu
Cristiano Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 nu reuşesc să fac cu outputjob să scot fişiere.. Mă lămureşte cineva? image Pai e aproape gata: apesi "Change" si stabilesti directorul unde sa fie generat PDF-ul si apoi apesi "Generate Content". Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 imi ia si gerberele files? si mi le face la scara 1:1? Link spre comentariu
Cristiano Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 imi ia si gerberele files? si mi le face la scara 1:1?Cine sa ti le ia? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 smart pdf-u.. eu vreau sa pun si fisierele gerber in pdf cu schema ce iese din smart, Link spre comentariu
Cristiano Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 smart pdf-u.. eu vreau sa pun si fisierele gerber in pdf cu schema ce iese din smart,Gerber-ele n-au treaba cu PDF-ul. Acelea se genereaza separat, sunt intotdeauna 1:1 si se trimit la producatorul de placi. Pentru generarea lor folosesti "folder structure". Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 aha, eu aia vroiam sa pun pcb in pdf, daca nu merge fac cu imprimanta virtuala Link spre comentariu
Cristiano Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Sincer n-am inteles prea multe din "aha, eu aia vroiam sa pun pcb in pdf, daca nu merge fac cu imprimanta virtuala", vrei sa apara imaginea cablajului in PDF? vrei sa integrezi gerberele in PDF?Daca vrei ceva ajutor, n-ar strica sa fii mai explicit atunci cand intrebi ceva si sa descrii mai detaliat ce doresti sa faci si care e problema cu care te confrunti. O jumatate de rand scrisa in graba nu e suficient. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum