Cilibiu Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Salut, vreau sa imi fac o statie de lipit/dezlipit cu aer cald, asa ca mam apucat si am facut rost de rezistenta 220V AC de la un PISTOL de lipit cu aer cald "HOT JET", un ventilator stil turbina de la un pistol de aer cald (cel pentru termoconductibil). Dar am gasit pe net doar ansablul respectiv la un pret bunicel, insa nu stiu ce tensiunea trebuie pentru rezistenta si ce tip de senzor de temperatura este!Daca puteti sa ma ajutati cu aceste detali as aprecia enorm!Model AT850D/GPHG Link spre comentariu
briobit Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 asa ma apucase si pe mine de facut ceva cu aer da m-am lasat pagubas si am gasit o statie cu 150 ron SH si aer si letcon si afisaj.... din ce m-am uitat eu pe placa la mine rezistenta este alimentata de la 220v .... nu am nici eu schema la a mea ca o postam aici... Link spre comentariu
25L91N11 Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Poate gasiti ceva asemanator mai jos in link. http://www.eserviceinfo.com/index.php?w ... string=850 Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 30, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Da am gasit schema, mersi mult! asa ma apucase si pe mine de facut ceva cu aer da m-am lasat pagubas si am gasit o statie cu 150 ron SH si aer si letcon si afisaj.... din ce m-am uitat eu pe placa la mine rezistenta este alimentata de la 220v .... nu am nici eu schema la a mea ca o postam aici...Sincer sa fiu am lucrar cu statie de care ai tu, dar daca era exact modelul cu ecran albastru,, pe partea de aer cald sunt un pic cam varza, temperatura de lucru setata la 499 grade , nu topea nimik, poate era defecta sau oate nu, dar daca ai un integrat cu 40 pini pe latura, nu vei reusi sal dezilpesti fara sa folosesti duza speciala! Cu un HOT JET, am dezlipit si lipit in 10 minute un MCU cu un total de 150 pini! Si setat la 400 grade. Am vazut ca una noua este 600 lei, dar nu merita! Un HOT JET costa 800 lei, iar rezistenta este de 480W parca. Nu stiu cum sa fac, sa dau 110 lei pe pistolul asta? sa sa confectioez o carcasa gen HOT JET....?!Poza cu hot jet! Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Salut, vreau sa imi fac o statie de lipit/dezlipit cu aer cald ...Poate te ajuta cu ceva acest link http://radiokot.ru/lab/controller/55/ Link spre comentariu
Cilibiu Postat Mai 2, 2012 Autor Partajează Postat Mai 2, 2012 Cred ca fac tip "HOT JET", am rezistenta , ventilator, carcasa pe jumate, mai ramane sa caut un senzor de temperatura si fac partea electronica! Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 cu ceva vreme în urmă mai vrusese cineva să-și confecționeze o stație cu aer cald...s-a apucat cam ca tine, să facă brațul de la 0, însă altcineva i-a sugerat să cumpere un braț de stație cu aer cald, care se găsește ca piesă de schimb la magazinele care vând echipamente de depanare gsm.restul, adică pompa, cea mai bună soluție preț/performanță, s-a dovedit a fi o ”pompă de acvariu”, și asta se găsește la prețuri destul de rezonabile pe la magazinele gen ”pet-shop”...pentru electronică, a folosit ceva gen ”stația lui wolf”...ei??? Link spre comentariu
briobit Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Rog si eu pe cineva daca mai are scheme de statii ( ma intereseaza modelul Lukey in special 852d+) il rog frumos sa le posteze sau daca nu e voie aici sa le trimita pe adresa mea de mail (sau un pm daca sunt deja urcate pe undeva)Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator Mythica Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Eu am folosit bratul de la Gordak din care am pastrat termocupla, iar pentru rezistenta am folosit o bucata dintr-o rezistenta de resou. Pompa este o pompa electrica la 12V de umflat saltele din Carrefour, pe care o alimentez cu o sursa reglabila intre 7-12V, pentru controlul debitului. Partea de termostatare este schema lui Wolf, dar cu FET la iesire, nu triac si alimentez rezistenta in cc dintr-o sursa atx modificata sa scoata 30V. Am dezlipitcu ea smd-uri de pe placi de baza (chipseturi audio), dar puterea este totusi mai mica decat a unei statii originale. In plus a iesit cam mare la gabarit (4 cutii de surse de pc, plus pompa)- nu am montat-o inca intr-ocutie. Deci, sfatul meu ar fi sa iei una gata facuta. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Mai 4, 2012 Autor Partajează Postat Mai 4, 2012 O sa tin cont de tot ce ati zis, sa vad cu tmpul liber si ma apuc de confectionat! Link spre comentariu
schukaru Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 pompa de aer si acel brat de suflanta te ajung maxim 120 lei si sunt exact ca cele de la statia de lipit din comertpompa de acvariu gasesti mai rar, trebuie sa aiba un debit mare, se poate folosi un uscator de par portabil e un pic mai gros decat o suflanta normala plus ca nu mai folosesti pompa Link spre comentariu
Cilibiu Postat Mai 4, 2012 Autor Partajează Postat Mai 4, 2012 Eu am ventilator stil turbina de la un pistol cu aer cald.Am desfacut un hot jet si este la fel ventilatorul din el.De acea zic ca fac unul gen hot jet. Link spre comentariu
riderinblack Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 pompa de aer si acel brat de suflanta te ajung maxim 120 lei si sunt exact ca cele de la statia de lipit din comertMai pui 100 de lei si cumperi statia gata facuta si nou-nouta (atat am dat eu pe a mea anul trecut - gordak 952-a). Link spre comentariu
briobit Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 eu am dat 150 ron pe o statie sh si cu aer si cu letcon si cu afisaj deci nu se merita sa o fac (parerea mea) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum