Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator telefon

Guevara

Postări Recomandate

Revin cu problema mea:-ieri am cumparat un incarcator original si a facut fix aceeasi fitza!-am masurat curentul de incarcare si varia intre 400 si 500 de mA dupa ce statea jumatate din timp undeva la 380mA-am inseriat o rezistenta de 5 ohmi 10W insa nu a ajutat cu nimicAsa ca unica sansa de a-l incarca consider ca a ramas solutia cu 555 (asta daca nu are altcineva vre-o idee mai buna). Acum am ceva intrebari:1.daca folosesc un bd in regim de comutatie controland curentul de colector (cel care va trece si prin baterie) cu o rezistenta de baza ma gandesc ca o sa am ceva cadere de tensiune pe jonctiunea colector-emitor. Cum as putea rezolva problema fara sa modific tensiunea de alimentare?2.Daca folosesc un MOS cum pot controla curentul intre drena si sursa?3.Exista sanse ca bateria sa fie stricata (are ceva parte electronica in ea?) sau sunt devina circuitele din interiorul telefonului? (nu as vrea sa mai cheltui banii si pe o baterie noua).Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Guevara

7

• Dr.L

2

• iuli09

2

• leoncris

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

Pentru situatia data, curentul de incarcare nu e ideal dar nici nu-mi pare mult.Poti incerca sa vezi daca decupleaza la 150mA facand o sursa de curent cu valoarea asta.1. Nu poti controla curentul prin rez in baza, nu e stabil.2. Prin citirea cu AO de pe un sunt inseriat.3. Inclin sa cred ca bateria poate cauza problemele, dar incearca sa imprumuti de la cineva una, eu asa as proceda.

Link spre comentariu

Multumesc tuturor!Cred ca o sa incerc sa vad daca are vreun efect si o alta baterie.Acum ca m-ati facut curios, imi poate da cineva o schema cu AO si MOS pentru o sursa de curent (controlul curentului intre drena si sursa) ?Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări