Guevara Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Salutare!De curand fratele meu a primit de la un unchi un telefon sony-ericsson xperia. Bine inteles ca nu i l-a dat de bun... Problema este ca telefonul se incarca 1-2 minute dupa care trebuie scoasa mufa. Saracu ala mic a facut scurta la mana ))). Acum stiind ca ma mai distrez cand si cand cu cate o schema mi-a zis daca nu pot sa il ajut int-un fel. Fara a despica in zece firul m-am gandait ca daca vrea mufa scoasa exact asta o sa-i dau (oricum este stricat deci...). Asa ca am injeghebat i graba urmatorul circuit.In mod normal ar trebui sa mearga, zic eu dar daca am scapat ceva din vedere (in afara condensatorului de pe pinul 5 al 555-ului) va rog sa imi aduceti la cunostinta.... Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Chiar la inceput, BD135 se deschide si ramane asa cca.50 sec. Apoi o cadere de 0,3 sec, redeschidere de 30sec si ciclul se repeta. Nu stiu daca asta doresti de la solutia ta, n-am prea inteles. Ce este rezistorul de 2 ohmi? Chiar daca inseamna 2,5A prin BD, nu se va ajunge la asta pt. ca nu exista suficient curent de comanda. Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 dupa cele 2 minute , cat timp trebuie sa fie intrerupta alimentarea ? cred ca tranzistorul ar trebui sa comande un releu prin ale carui contact normal inchis sa fie legat incarcatorul . poate ca s-ar potrivi mai bine pentru ceea ce ai nevoie aceasta schema : Link spre comentariu
Guevara Postat Aprilie 30, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2012 -rezistenta de 2 ohmi reprezinta bateria.-practic dupa ce ai scos mufa si o bagi la loc se reaia incarcarea-corect nu se ajunge la 2,5A dar incarca bateria cu un curent de ~400 mA, dureaza mai mult dar zic eu ca e mai sigur. Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 in acest caz , schema de care aveti nevoie este cea pe care v-am recomandat-o mai devreme ; ramane valabila si recomandarea in ceea ce priveste releul . Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Sa nu aiba incarcatorul curentul prea mare si d-aia sa nu mai incarce Daca poti,inseriaza o rezistenta de 2-5 ohmi la 5-10W (da,se va incalzi),pe unul din firele incarcatorului si vezi daca merge Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Spun ce am inteles: telefonul are un defect, nu permite incarcarea decat 2 minute, ceea ce determina necesitatea scoaterii si reintroducerii mufei de alimentare.In acest caz, schema ta e corecta, ar fi bine sa scazi rezistorul din baza la 100-220 ohmi, 1k nu ofera comanda suficienta. Ar trebui acolo un BD441 (4A) pentru orice eventualitate. Exista si MOS-uri care se deschid la tensiune mica si au Rds mic, e chiar mai bine.Cu mentiunea ca cei 2 ohmi ar reprezenta intregul telefon. Link spre comentariu
Guevara Postat Mai 2, 2012 Autor Partajează Postat Mai 2, 2012 Multumesc frumos pentru raspunsuri.-nu sunt foarte bun dar am o intrebare : Daca incarcatorul "are curentul prea mare" consider ca nu e nici o problema, in sensul ca bateria isi va lua atat cat are nevoie nu? Sau imi scapa ceva?-te rog daca poti sa imi recomanzi un mos care s-ar potrivii cel mai bine cu schema, eu am ceva prin "cutia cu maimute" un IRFZ44N crezi ca este ok?Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Nu e vreo problema daca telefonul nu mai are si un alt defect. E posibil ca decuplarea din telefon sa aiba loc ca protectie impotriva vreunei functionari defectoase a incarcarii. Trebuie sa inseriezi un ampermetru sa vezi curentul. Daca e prea mare, poti transforma BD-ul intr-o sursa de curent constant, in care caz, s-ar putea ca nici telefonul sa nu mai decupleze si sa nu fie nevoie de 555. Link spre comentariu
Guevara Postat Mai 2, 2012 Autor Partajează Postat Mai 2, 2012 Ok. Voi incerca mai intai o sursa de curent constant cu un LM317. Ce curent considerati ca ar trebui sa ii dau bateriei? Bateria este Li-Polimer , 1500mA/h, 3.7V.Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Nu cu 317, pierzi prea multa tensiune pe el. Eventual de la o sursa de tensiune mai mare, nu 5V.Masoara curentul, vedem daca e prea mare, si-ti fac o schema simpla cu BD441 cu care pierzi max 0,8V sau cu MOS si AO cu care pierzi mai putin (nu cred ca e nevoie). Link spre comentariu
leoncris Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Intai de toate masoara curentul de incarcare actual cu incarcatorul original .Functie de valoare ... se stabileste solutia optima. Link spre comentariu
Guevara Postat Mai 2, 2012 Autor Partajează Postat Mai 2, 2012 Imi cer mii de scuze dar am uitat sa specific :Incarcatorul NU este cel original : Am incercat cu 2 incarcatoare ambele 5v dar cu curenti diferiti :unul 700 mA altul 1000mA.Multumesc. Link spre comentariu
leoncris Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Lasa curentul maxim al incarcatoarelor , ti'am spus sa masori curentul absorbit de telefon la ... incarcare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Pana sa mai intrebi,vedeai imediat cum sta treaba cu incararea,intercaland rezistenta aia.Un incarcator auto de SE da cam 6-700mA.Eu am avut o problema de genul la nokia: incarcatorul original e de 350mA. Si eu incarcam telefonul la portul USB,de unde tragea 600mA. Evident,incarcarea se oprea mai devreme si era incalzit bine mobilul.Am testat si pe o sursa de laborator...nu are nici o limitare la curentul absobit,eu m-am dus pana la 700mA,mai sus n-am insitat,ca poate-l stricam Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum