Vizitator florin112 Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Salut.Imi recomandati si mie un tutorial(preferabil video) din care sa invat programare microcontrollerelor?C/C++ stiu cat de cat, dar nu inteleg nimic din programare microcontrollerelor.Orice raspuns e bine venit. Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 măcar de-ar fi așa simplu! :Dsunt 3 categorii de avr-uri, va trebui să te hotărăști pe care-l înveți, pentru început.eu zic să bagi mare pe atmega8.după asta, iei avrstudio... sau mai bine winavr, dacă vrei musai C, nu assembler... avr studio are partea de asm bună, cea de C cam scârțâie, dar poți integra avr-gcc-ul din winavr în el.după asta, cauți pe net o placă de dezvoltare și un programator, de preferință, unul suportat și de avr studio, dacă vrei să bagi mare și pe asm, și iei 2-3 mega8...după asta, dai search pe gogu cu ”atmega8 tutorial”, și te pui pe citit...apropo datasheetul de atmega8 de pe situl atmel e o lectură obligatorie, nu facultativă..și apropo, C-ul de mcu nu prea seamănă cu C-ul de intel... Link spre comentariu
godFather89 Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 după asta, iei avrstudio... sau mai bine winavr, dacă vrei musai C, nu assembler... avr studio are partea de asm bună, cea de C cam scârțâie, dar poți integra avr-gcc-ul din winavr în el.Avr Studio vine cu AVR-GCC integrat in el de la versiunea 5. Deci e aceeasi chestie.și apropo, C-ul de mcu nu prea seamănă cu C-ul de intel...C-ul e C. Urmareste aceleasi standarde. Are cateva adaugiri pentru a suporta functionalitati care nu exista (sau sunt altfel implementate) pe x86/x64-uri.Programarea se invata din carti, nu din tutoriale. Pentru ca se lucreaza la un nivel atat de jos (pe microcontrolere), trebuie sa stii cum functioneaza microcontroler-ul ca sa il poti programa. Ce sunt aia registrii de date/porturi de intrare-iesire/memorii (SRAM/flash/EEPROM) - organizare,diferente si multe altele...Bafta Link spre comentariu
Vizitator florin112 Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Dar eu am AVRstudio 4 si codul mi l-a compilat perfect.(tot in C l-am scris)WinAVR este un program cu care pot sa fac tot de la scrisul codului , pana la upload-ul pe mcu?ms. Link spre comentariu
godFather89 Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Dar eu am AVRstudio 4 si codul mi l-a compilat perfect.(tot in C l-am scris)Probabil ai si WinAVR instalat (care se integreaza cu Avr Studio 4).WinAVR este un program cu care pot sa fac tot de la scrisul codului , pana la upload-ul pe mcu?WinAVR este un pachet de programe care contine AVR-GCC (compilator), avrdude (programator), Notepad++ (pentru scris cod) + inca cateva utilitare.Din cate stiu eu, WinAVR nu mai este suportat, deoarece developerul principal a fost angajat la Atmel. Deci ultimul AVR-GCC il gasesti doar in Visual Studio 5.1 (mai nou 6 beta ce are si suport ARM). Link spre comentariu
Vizitator florin112 Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Winavr nu il am instalat, pentru ca nu stiam cu ce se mananca.on topic: incep sa pricep cate ceva dar ma deruteaza la initializarea porturilor codurile alea in baza 16.MS. Link spre comentariu
godFather89 Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Avr Studio 4 nu are cum sa compileze cod C fara AVR-GCC. La un moment dat era un packet suplimentar pentru AVR Studio 4 care instala AVR-GCC (deci nu mai era nevoie de WinAvr).Sunt scrise in baza 16 doar pentru a scurta scrierea si pentru ca transformarea din baza 16 in baza 2 se face mult mai repede (dupa un timp, instant) decat din baza 10 in baza 2. De fapt, cum se scrie in baza 2 conteaza cel mai mult. Link spre comentariu
Vizitator florin112 Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Pe langa AVRStudio am instalat si toolchain, tot de pe site-ul Atmel.Cred ca ala are avr-gcc. Link spre comentariu
nr4 Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Mai florine, vezi ca pe forum in aceeasi categorie unde ai deschis tu acest thread, gasesti un foarte bun tutorial (sticky) facut de colegul ole pentru incepatori: Tutorial - introducere in prog uC Atmel (27.02.2011) Link spre comentariu
Postări Recomandate