Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa va faceti filtre pentru boxe (tutorial)

Vizitator Vasile

Postări Recomandate

• Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreime

5

• kinderu56

5

• Vale

3

• moro

3

Top autori în acest subiect

andreime a scris

yeee!!!! care e filtru trece banda?

Uite :http://www.castana.as.ro/filtre.bmpacolo filtru ala de inalte ,,lasa'' de unde sa nu mai atenueze frecventza ,,de inceput'' :) a frecventelor medii , si ala de joase taie spectrul frecventzelor medii si nah :) restu vine de la sinele calculezi pe rand sa zicem ca ai un dif pt medii care da intre 500 si 4000hz asa ala de inalte il calculezi undeva la 500hz (nu ma luatzi cu db ca nu is adeptu :) ) si ala de joase il calculezi undeva intre 3500hz 4000hz acuma nah asta depinde de preferintele fiecaruia
Link spre comentariu

'Si totusi... cred ca daca o sa ma apuc sa fac asa ceva o sa fac teste cu osciloscopu' da fratilor, da' nu exista un program pentru simularea rezultatului obtinut la confectionarea filtrului? trebuie neaparat osciloscop :( e asa de greu sa reglezi niste filtre :( ? cum fac sa le reglez dupa ce le confectionez? asta nu stiu... aa si de ce se pun rezistente in unele filtre :? :? ?

Link spre comentariu
Vizitator Robin_SA

Eu nu am mai asteptat si am gasit ceva pe net.

http://www.lalena.com/audio/calculator/apcxover/

Pentru calculul bobinelor se poate folosi programelul lui vasile

sau..

http://www.lalena.com/audio/calculator/inductor/

Acum daca vreti ceva mai complex folositi XoverPro. Face exact ceea ce face primul link numai ca e mult mai complex si dupa calcularea filtrelor poate trece pe valori standard ale condensatoarelor. Mi s-a aprut cea mai folositoare functie a acestui program.

Am si experimentat si pot spune ca rezultatul este multumitor.

Link spre comentariu
Vizitator Robin_SA

Mai vreau sa stiu cate ceva despre condensatoare.Pentru teste am folosit condesatoare recuperate din televizoare nemtesti (nepolarizate dar nu stiu de care sunt, cu ce material).Ai zis ca se pot folosi condensatorele electrolitice bipolare da nu cele polarizate... Pai nu sunt acelasi drac??Stiu ca din doua polarizate faci unu nepolarizat......si am avut niste filtre facute cu asa ceva si se auzeau...acceptabil...(boxele aveau 20w).Am bobinat cu sarma de 1mm, cam ce wataj poate sa suporte sarma de 1?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări