Vizitator Vasile Postat Februarie 21, 2004 Partajează Postat Februarie 21, 2004 Nu multi au incercat sa-si faca filtre si au fost dezamagiti de rezultate (si eu am fost de multe ori) In link-ul astagasiti toate uneltele pentru calcularea atat a bobinelor cat si a filtrelor. Bobinele Sarma de pe bobine ar trebui sa o puneti destul de groasa pentru a nu avea pierderi mari in filtre (de obicei filtrele au o pierdere de putere de 10%)daca bobinele au o rezistenta ridicata. Rezistenta ridicata a bobinelor introduc si distorsiuni. Rezistentele Rezistentele e MUSAI sa fie cu Pelicula metalica si de putere suficient de mare (5-10W) pentru a nu se arde. Rezistentele bobinate introduc distorsiuni pentru ca au inpedanta proprie destul de mare. Condensatoarele Condensatoarele ar trebui sa fie MKT pentru aplicatii pretentioase, merg si condensatoarele electrolitice bipolare pentru cine nu dispune de fonduri necesare . In nici un caz sa nu puneti condensatoare electrolitice polarizate. Tensiunea condensatoarelor trebuie aleasa in functie de puterea incintei, pentru puteri pama la 100W tensiunea de lucru al condensatoarelor ar trebui aleasa de cel putin 60V. Va urma... :wink: Link spre comentariu
Vizitator Vic Postat Februarie 24, 2004 Partajează Postat Februarie 24, 2004 ...un tip a facut o bobina pentru filtru de bass(de ordin I ) si a pus si material feros in ea pentru a-i creste inductanta...se poate...si daca nu e recomandat, de ce ? Ce tip de filtre recomandati (de ordinul I sau II)... pentru o boxa pe 3 cai ? Vic(just me) Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 24, 2004 Partajează Postat Februarie 24, 2004 Mezul magnetic intra in saturatie si atunci distorsioneaza dar sunt ferite speciale care pot sa faca fata la asa ceva.Ordinul filtrelor este discutabil pentru ca se tine seama si de difuzoare (asa am auzit :P ) cand se proiecteaza o incinta. Link spre comentariu
Ytron Postat Februarie 25, 2004 Partajează Postat Februarie 25, 2004 ... dar sunt ferite speciale care pot sa faca fata la asa ceva ...Si cum arata astea? Sint voluminoase probabil, nu? Sau ce? :shock: Ai un exemplu? pls :? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 25, 2004 Partajează Postat Februarie 25, 2004 Sunt mici de asta se fac pe ferita, ca sa fie mici Link spre comentariu
Ytron Postat Februarie 25, 2004 Partajează Postat Februarie 25, 2004 Interesant. Parca am vazut pagina de unde sint pozele astea. Cred ca tot un link din cele pe care le-ai pus tu p-akolo...Si totusi... cred ca daca o sa ma apuc sa fac asa ceva o sa fac teste cu osciloscopu' pe filtru si un final forjat bine ca sa vad nivelul la care ajung la saturatzie... Ma gindeam io ca trebuie sa nu fie tor sau cu intrefier prea apropiat. :roll: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 25, 2004 Partajează Postat Februarie 25, 2004 Dupa cum se observa ferita e chiar mosorul pe care este pusa sarma :P la cele de putere si la cele mai mici este o simpla bara in interiorul bobinei Link spre comentariu
Vizitator silviusana Postat Februarie 25, 2004 Partajează Postat Februarie 25, 2004 conteaza unde se pune L-pad ul pt inalte inainte de filtrul de inalte sau dupa? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 26, 2004 Partajează Postat Februarie 26, 2004 Dupa filtru se pune, chiar iaintea difuzorului :wink: Link spre comentariu
Vizitator silviusana Postat Februarie 29, 2004 Partajează Postat Februarie 29, 2004 cu osiloscopul s epoate vedea frecventa de taiere? a filtruluisau ce mai pot folosi sa vizualizez ce am facut la un filtu am invetes ca vobuloscopul ii bun la asa ceva Link spre comentariu
kai Postat Februarie 29, 2004 Partajează Postat Februarie 29, 2004 Salut, poti daca ai si generator de semnal cu frecventa variabila. Ce parere aveti de sony ss-mf 415? http://www.maximedia.pl/kolumny_glosniki/sony_ss_mf_450.php Link spre comentariu
andreime Postat Martie 11, 2004 Partajează Postat Martie 11, 2004 boxe d-alea am si eu, si mi-am facut niste incinte mai bune(ma rog mie imi place mai mult cum se aud astea...si cam asta e parerea si a altor persoane care le-au auzit...) pe2 cai cu dif- uri selenium 8pw3 si st324 ...si a fost prima incinta a mea... Link spre comentariu
Vale Postat Martie 15, 2004 Partajează Postat Martie 15, 2004 NOROC!Poate cineva sa-mi spuna si mie pe unde gasesc cond nepolarizate de valori mai mari(peste 1micro si pana la 100micro) si cam ce preturi ar putea sa aiba? Cam aceeasi problema o am si cu sarma de bobinat: nu stiu unde sa gasesc in Bucuresti...Multam... Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Martie 15, 2004 Partajează Postat Martie 15, 2004 Comdensatoare sunt la Viacom, ceri condensatoare bipolare :lol: Despre sarma nu stiu nimic pentru ca nu sunt din Buc :P Link spre comentariu
andreime Postat Martie 18, 2004 Partajează Postat Martie 18, 2004 cum fac un filtru pe trei cai??? si m-ar interesa unul pe 4cai,f mult! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum