Vizitator Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Cu un singur element activ se poate asigura iniţializarea temporizată HT. (cablaj "proiectat" în paint şi realizat cu ajutorul imprimantei) schema http://oi48.tinypic.com/34edgud.jpg aspect_montaj http://oi50.tinypic.com/s141g2.jpg aspect _cablaj http://oi50.tinypic.com/2i8ytf5.jpg Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Interesant, dar am nişte nedumeriri.Ptr 3A în regim permanent, e anemic un singur 2N3055. Cam cît e temporizarea şi de ce sînt folosite două tensiuni înseriate ptr anodică? Eu aş fi folosit un singur cond nepolarizat mkt de 10uF în locul celor de 22uF electrolitici. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 E tare aia cu LED de bricheta...Felicitări , îmi place schema ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 @zal 2N3055 nu-i anemic într-un regim de disipaţie maximă 9-10W la un curent 3A(acel 2N3055 lucrează într-un regim termic scăzut pe radiatorul dat-chiar atunci când prin sarcina dispusă la ieşirea 6,3V avem un curent de 3A),"de unde si până unde"un singur 2N3055 ar fi anemic in situaţia dată ?!(mă mir de această afirmatie "Ptr 3A în regim permanent, e anemic un singur 2N3055" in conditiile date ...),dumneata(zal) poţi pune câţi tranzistori doreşti(2N3055) pentru 9W disipaţie... Sunt folosite două tensiuni înseriate pentru anodica din lipsă condensator electrolitic 550V. Nu am condensator "mkt de 10uF" /600V,dacă dumneata(zal) ai foarte bine... Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Aş fi pus 2 x 2N3055, dacă nu aveam altceva mai bun. Să meargă reci. Sunt folosite două tensiuni înseriate pentru anodica din lipsă condensator electrolitic 550V.Am crezut că aşa se ajustează în 2 trepte tens anodică, din secundare, deşi diferenţa nu ar fi semnificativă, sau aşa era trafo şi s-a profitat de condiţiile date. Altfel se puteau înseria tot cond la 450Vcc şi se folosea o singură punte.Nu am condensator "mkt de 10uF" /600V,dacă dumneata ai foarte bine...Cele ptr motoare, la 400 sau 475Vca rezistă la 1kVcc. Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Una e sa discutam de schema ideala, situatie unde nu stiu daca vom cadea vreodata de acord 100% si alta e sa faca omu' un montaj cu ce are la indemina, piese deja cumparate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 "Schema ideală" materializată=probabilitate 0(nulă). Cine doreşte poate pune zece 2N3055 răcite cu elemente peltier-eventual pentru 9W-disipatie în regim maxim specificat ,sau poate folosi condensatori de motor(mkt)-unde doreşte ,să înserieze condensatori etc. Văd că această schemă ar fi plină de cusururi după unii...,uite aşa aflu şi eu ,şi mai ales nu-i schema ideal-materializată. Ce comentarii "pertinente" fac unii... Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Este o rezolvare corecta si eleganta a temporizarii si a riplului asa ca restul sint vorba lui Misa , dume Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum