Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuire finali 2sk2223

Vizitator fanyice

Postări Recomandate

Vizitator fanyice

salut. sunt nou pe forum. miam luat si eu un kit 2x500 made in china. defapt el are 8 finali 2sk2223 . vreau sa ii schimb finalii cu unii mai buni . se poate? eu il alimentez cu un traf de 2x30 de vreo 600W. vreau sa ii schimb si puntea redresoare si filtrajul. radiator iam pus unul sanatos , nu se mai incalzeste.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

1

• __farad__

1

Top autori în acest subiect

Din punct de vedere al alimentării la amplificatoarele audio trebuie ţinut cont de două aspecte: tensiune, care trebuie să fie cea recomandată de cel ce a proiectat schema pt puterea nominală, şi puterea. În cazul tău 2x500w=1000w. Iar sursa spui că are vreo600W. Ca să obţii puterea de 1000W ar trebui să foloseşti o sursă de cel puţin 1600W, asta presupunînd că ampliful acela are un randament de cel puţin 60-62%. La astfel de puteri se recomandă surse separate pe fiecare canal de amplificare. Sau cel puţin punţi şi conzi de filtraj separaţi.

Link spre comentariu
Vizitator fanyice

Din punct de vedere al alimentării la amplificatoarele audio trebuie ţinut cont de două aspecte: tensiune, care trebuie să fie cea recomandată de cel ce a proiectat schema pt puterea nominală, şi puterea. În cazul tău 2x500w=1000w. Iar sursa spui că are vreo600W. Ca să obţii puterea de 1000W ar trebui să foloseşti o sursă de cel puţin 1600W, asta presupunînd că ampliful acela are un randament de cel puţin 60-62%. La astfel de puteri se recomandă surse separate pe fiecare canal de amplificare. Sau cel puţin punţi şi conzi de filtraj separaţi.

multumesc de raspuns. dar aici nu vorbim de 1000W reali. e doar ambalajul:)) puterea e undeva un 2x100 la 4ohm si cam 60 la 8 ohm. si as vrea daca se poate sa ajung undeva la 200w pe canal la 4 ohm...prin a schimba finalii , puntea redresoare si filtrarea.. si asta e problema, nu stiu ce finali se potrivesc sa ii pun sa urc cu puterea mai sus.
Link spre comentariu
Vizitator fanyice

multumesc de raspunsuri . pana la urma am vandut amplificatorul si mi-am luat un pioneer sa508, si imi ajunge, se aude clar.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări