zbodeoc Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 @Valderama: Nu fac concurenta aici, incerc sa ma relaxez dar se pare ca-i greu... puteam sa bobinez si 11.000 de spire cu un control mai atent al izolatiilor, maxim 12.000, poftim asta-i limita mea! ☺ Nu numarul de spire e important, cit metoda de bobinare, daca vrei capacitate redusa. Aici nu pot sa ajut mai mult, imi pare rau!@Misa: La fel ca mai sus. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Noi acum(interlocutori tăi) nu discutăm capacitatea redusă ,discutăm cred 500H ,200H sau cât o mai fi(dublu C core 5cmp) şi eventual saturaţia. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 Interlocutorilor mei nu le-ar strica o atitudine mai senina, ca eu n-am facut pe nimeni prost pe forumul asta. Batut in cap poate, cind m-am luat dupa Victor (uite cum dau vina pe altii), dar n-o sa se mai repete. Poti sa iei miezurile de "Sport", Valderama, si sa incepi sa bobinezi; vei obtine un rezultat apropiat in final, nu bag mina in foc pentru capacitate. Misa are dreptate cind vorbeste despre numarul de spire si inductanta, asta e sigur, scrie si la manual. Link spre comentariu
adigh Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Acel drosel din anodul lui 6P6S nu e o piedica ci o necesitate in aceasta schema. Fara el la reglarea tensiunilor de grila a tuburilor finale ar aparea o variatie a amplificarii lui 6P6S. In regim dinamic impedanta bobinei e cu mult mai mare decit valoarea acelor potentiometre si amplificarea lui 6P6S va ramine aceeasi la reglarea tensiunilor de grila a tuburilor finale. Un drosel asa de mare (daca e) e un generator de curent excelent.Schema e perfect functionala.Ramine problema bobinelor. Se poate realiza pe 5cmp dublu C-core un drosel de 500H cu multe spire dar cu siguranta ar avea un curent de saturatie in cc de 1mA (zic din burta fara sa calculez). Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 Am nevoie de 180H, zice simularea (multumesc domnule Lazaroiu!) Cu mintea mea ar fi iesit undeva intre 100 si 150H (am dat 200H din burta si oricum daca-i prea mult strica) deci am fost oarecum aproape. Gata cu teoria!... practica ne omoara! O seara buna! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 @Valderama: Nu fac concurenta aici, incerc sa ma relaxez dar se pare ca-i greu... puteam sa bobinez si 11.000 de spire cu un control mai atent al izolatiilor, maxim 12.000, poftim asta-i limita mea! ☺ Nu numarul de spire e important, cit metoda de bobinare, daca vrei capacitate redusa. Aici nu pot sa ajut mai mult, imi pare rau!@Misa: La fel ca mai sus.Domnule cine va cere concurenţă , de ce să nu fiţi relaxat ?! ,cine vă opreşte să bobinaţi 11000sp sau 12000sp ? ,cine a cerut să faceţi publică metodă de bobinare ?, cine a pus în discuţie capacitatea redusă ? , cine a cerut ajutor ?.Sunteţi foarte sensibil văd ,în concluzie -nu trebuie să întrebăm(mă retrag din subiect şi "aştept cu nerăbdare finalizarea proiectului"). Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 ,cine va cerut să faceţi publică metodă de bobinare ?...cine va cerut ajutorul.V-a, Valderama, v-a... Nimeni nu mi-a cerut ajutorul dar eu am cerut ajutorul cuiva dintre distinsii interlocutori?! Ma rog, am cerut ajutorul pentru simulare dar asta nu se pune, ca domnul in speta n-a facut un caz din asta... daca pricepi. Vezi ca mai sint si alte subiecte interesante, nu glumesc! Chiar sint. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 zbodoc nu ai dorit să răspunzi punctual la întrebările adresate ,credeam că vrei/poţi să faci acest lucru...,m-am înşelat .Nu te mai deranjez pe viitor. .. Vezi ca mai sint si alte subiecte interesante, nu glumesc! Chiar sint.Chiar aşa ,că bine zici. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 Valderama, nu sint la dispozitia ta. Nici daca ai fi moderator-sef nu as fi. Nu ti-ar strica un exercitiu de nodestie din cind in cind, incearca, nu doare. Intrucit stiu ca-ti place sa ai ultimul cuvint nu ma deranjeaza alte interventii ale tale. In loc sa discutam lucruri care se intimpla cu siguranta iti sugerez sa discutam lucruri care s-ar putea intimpla. Asta chiar ar fi un progres. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Valderama, nu sint la dispozitia ta. Nici daca ai fi moderator-sef nu as fi. Nu ti-ar strica un exercitiu de nodestie din cind in cind, incearca, nu doare. Intrucit stiu ca-ti place sa ai ultimul cuvint nu ma deranjeaza alte interventii ale tale. In loc sa discutam lucruri care se intimpla cu siguranta iti sugerez sa discutam lucruri care s-ar putea intimpla. Asta chiar ar fi un progres. Nici NU vreau să fiţi la dispoziţia mea , ce să fac cu dumneavoastră ?(vreau să mă retrag din subiect dar nu mă lăsaţi).Ee ,aştept progres. Link spre comentariu
adigh Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 La o bobina ce lucreaza cu componenta continua, miu si deci inductanta, poate varia foarte mult in functie de inductia(B) la care lucreaza miezul, inductie ce depinde de componenta continua. Inainte de saturare exista un punct unde miu e maxim. Daca se trece de acest punct si se intra in saturatie atunci miu scade foarte repede, bineinteles si inductanta la fel. Pe un aparat de masura putem citi de exemplu 300H dar cind bobina lucreaza saturata ar mai putea avea foarte bine doar 15H. Cu un program ce stie sa simuleze si bobine se vede asta. Iata ca indirect am dat un raspuns si celor ce se intreaba "cum se comporta un OT cind ajunge la saturatie". Simplu, dupa ce se trece de acel punct de care vorbeam, puterea data de amplificator scade. Asta se poate intimpla daca marim prea mult bias-ul sau micsoram prea mult intrefierul. Cind miu si deci inductanta primarului tinde spre zero, puterea data de transformator tinde spre zero. Desigur ca miu nu va ajunge niciodata la zero dar sper ca se intelege ideea. Aducerea unui transformator la saturatie echivaleaza cu scoaterea miezului. Sper ca nu sunt prea mult offtopic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Miezul ăla (zbodeoc) probabil suporta 5T şi nu se saturează în condiţiile date(9600sp ,5cmp estimat, 20mA-30mA ia_0 aşa apare marcat în schemă). Un miez obişnuit(E+I) suportă 1-1,2T , un toroidal 1,6-1,8T ,un dublu-C-core 1.4-1,5T(desigur în mare). Gata , părăsesc subiectul. Link spre comentariu
gheo23 Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Domnule Valderama , cu tot respectul , daca dragoste nu e macaar sa fie contradictie , pai ...altfel... ce facem ? La naiba cu progresul , cu politica cu ....nu cedati in fata provocarilor . Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 Domnule Valderama , cu tot respectul , daca dragoste nu e macaar sa fie contradictie , pai ...altfel... ce facem ? La naiba cu progresul , cu politica cu ....nu cedati in fata provocarilor . Eu cred ca ar trebui sa pastram un climat de prietenie si mai ales toleranta.Aici suntem oameni cu pregatire suficienta in domeniul electricitatii dar mai putin in domeniul tuburilor electronice.O parte dintre noi au avut placerea sa "prinda" ultima codita a modei cu tuburile electronice,mai mult decat atat tot o parte dintre noi chiar au avut norocul sa invete in scoli chiar cursuri despre aceste fascinante dispozitive. Experienta acumuluata de o parte dintre noi pe parcursul timpului ar trebui "speculata" si utilizata cu incredere de cei mai tineri si incepatori in acest domeniu. Experienta d-lui este de necontestat iar prezente d-lui pe acest forum face ca aceasta activitate,pe forum,sa fie mai vie si mai condimentata...,nu trebuie nimic tratat la modul personal.Interventiile d-lui,chiar in cazul de fata cred ca sunt foarte bune,d-lui nu face altceva decat sa analizeze in profunzime anumite parti dintr-o schema sau chiar toata schema in asa fel incat sa fie inteleasa de toata lumea. Eu am observat faptul ca atunci cand d-lui remarca o chestie interesanta,incearca sa despice firul in patru tocmai pentru a fi inteles fenomenul ce se petrece in acel punct,iar in momentul cand totul este inteles d-lui se retrage fara prtentia de a avea ultimul cuvant. Personal va marturisesc ca mi-as fi dorit sa fiu mai aproape de acest domn,este o enciclopedie in domeniu,credeti-ma...,distorsiunile ce apar in aceste discutii cred ca sunt numai de natura intelegerii acestei comunicari. D-lor; invatati ce spune dl.,nu spune prostii si nu bate campii niciodata,este pacat sa pierdeti atata informatie vie cand o aveti la indemana.Eu si dl. suntem cam de aceeasi varsta,am realizari practice atat de multe incat unii de pe aici nu au saptamani de viata si tot ascult si analizez ce spune d-lui si inca o remarca; observati ca nu se baga niciodata in chestiuni pe care nu le cunoaste,acolo unde stie,stie bine si ne spune si noua... Haideti sa ne acceptam asa cum suntem si asa suntem o comunitate extrem de redusa ca numar,iar cei ce sunt(tem) cu experienta vom trece si noi sub zero... Eu voi ajuta pe absolut oricine-mi cere ajutorul,bineinteles in limita priceperii si cunostintelor mele si de foarte multe ori am fost si ajutat. Rautati si rautaciosi se vor gasi peste tot,poate nu e vina lor,dar toleranta si intelegerea trebuie sa primeze intre noi,suntem oameni inteligenti si educati...*******************************************************************************************Gata cu off! schema lui este absolut functionala si-l felicit pentru conceptie,astept cu mare curiozitate rezultatele practice.Analiza etajului de atac este (a fost) foarte importanta,acel etaj este cheia performantelor intregului amplificator si va rog sa-l lasati (rugati!) pe dl. sa ne spuna tot despre aceasta confiuguratie,repet,este pacat sa nu analizam in stilul acest etaj. In ceea ce priveste acel droser,cred ca pana la urma este problema lui stie d-lui ce stie,este un om modest si de cuvant asa ca daca spune ca-l va realiza,asa va fi...SPER!!! Link spre comentariu
gheo23 Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 Da ! Asa se pune problema . Respect tuturor , scuze celor pe care i-am "suparat" si pe care-i voi mai supara . Iar deaici...on topic ...caci aici e problema . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum