Vizitator Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Am revenit. a) Nu vreau sa duc grila in zona pozitiva dar se pare ca nu voi avea de ales; va fi un cistig pentru Elforum, nu?! b) Se descarca prin lampa, ce-i asa greu?!Schema e functionala Valderama, nu te mai invirti in jurul cozii... ☺ Am "copiat-o " din Manualul de functionare al lampilor si din datasheet-uri; cu astea doua nu dai niciodata gres!Acuma e rindul meu; despre ce valori critice vorbesti? Inainte sa intrebi, am pus pe forum anul trecut un drosel de 500H liniar in banda, adica avind capacitatea interspire extrem de redusa; mai departe?!Daca ai reusit sa faci(construiesti cu minutele tale) un droser "liniar in banda" de 500H esti GRANDE Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 Daca ai reusit sa faci(construiesti cu minutele tale) un droser "liniar in banda" de 500H esti GRANDE Si eu care speram sa devin doar "DON"... Am pus tabelul cu masuratori de doua ori; o data s-a sters dar a doua oara cred c-a mai ramas pe undeva pe aici, daca vrei ti-l trimit. Acolo curentul era de 22mA la un DCR de 2,6k (sirma de 0,08 cupru, 0,1 CuEm); inca o foita de tigara in intrefier si s-au rezolvat cei 200H, nici macar nu trebuie sa le mai construiesc... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Pe un miez obişnuit 4cmp la 3000sp se ajunge undeva 8-10H hai 12H poftim , câte spire zici că avea inductanţa de 500H şi cât de neobişnuit era acel miez. Link spre comentariu
adigh Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Acolo curentul era de 22mA la un DCR de 2,6k (sirma de 0,08 cupru, 0,1 CuEm); inca o foita de tigara in intrefier si s-au rezolvat cei 200H, nici macar nu trebuie sa le mai construiesc...O bobina ce nu se satureaza la 500H si 22mAcc sau 250H si 44mAcc, daca dublezi intrefierul (cu aproximatie), e uriasa. Ce marime are acel drosel ? Gabaritic vorbind. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Nu e chiar asa de greu de construit un asemenea droser. Gindeste-te ca inductanta creste cu patratul numarului de spire. Pentru intrebare lui Valderama, trebuie aprox 21000 spire pentru acel miez. La un miez mai mare numarul de spire poate fi mult mai mic. Intrebarea e alta: La ce e util un asemenea droser? Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 Ma calcati pe nervi, cumplit! Jur ca nu le mai pun inca o data! Explicatii gasiti in subiectul "trafo interstage vs condensator" al lui Rrazvan, aici n-o sa-mi pierd vremea cu alte explicatii, va spun doar atit; atunci am masurat in exces, si ce trebuia si ce nu trebuia... acuma as face altfel ☺ Link spre comentariu
adigh Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Şi mai întreb pe ce sarcină descarcă acel dosel ?.Mă gândesc ca 200H e ceva ,ce se întâmpla dacă exclud etajul final ?Nu prea înţeleg ,şi din aceste motive întreb ,sau poate doresc şi alţii să înţeleagă.Droselul descarca pe rezistenta din grila lui 6S33S. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 uraa! oare de ce am mai pus-o acolo, stii? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 ... inca o foita de tigara in intrefier si s-au rezolvat cei 200H, nici macar nu trebuie sa le mai construiesc...O foiţă de ţigară adăugată la întrefier zici ca transforma o inductanţa de 500H într-o inductanţa de 200H ,ca sa vezi asta nu ştiam.Parcă puneai ceva de 500H ? ,am înţeles înseriezi înfăşurările alea... ,şi ?...,zici că ai secţiune cât ? de nu se saturează ?(22mA). Link spre comentariu
mișa Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 La 22mA si 500H trebuie sa ai o sectiune mare a miezului pentru ca sa nu se satureze...chiar si cu intrefier. Estimez vreo 10-15 cm2...?????O alta mica problema a acelei scheme (foarte originala dealtfel) e urmatoarea: Ce se intimpla daca se arde 6p6s, sau ma rog, e o problema cu acea lampa, chiar si de conectica. Ia foc restul? Toate aparatele cu lampi pe care le-am vazut pina acum, daca se ardea o lampa sau pur si simplu o scoteai din soclu in timpul functionarii nu pateau nimic. La acest amplificator, daca se arde 6p6, se mai arde cel putin o siguranta, asta daca e calibrata corect. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 Nu te inteleg Valderama; ai ceva cu mine sau cu grosimea foitei de tigara?! Pe bune acuma...@Misa: Lasa-ma ca sint devastat!; tu chiar crezi ca n-o sa fac nimic in sensul celor spuse de tine sau ca nu mi-am pus problema? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Nu am nimic cu tine ,ce dumnezeu să am... ,dar poate doreai să spui o foiţă de(tutun) trabuc sau ştiu şi "io".Pune domnule o img. cu traful ăla de 500H şi ceva lângă el astfel încât să putem aprecia gabaritul. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 Valderama, vezi atasamentul numit "setup" , ai sa te miri ce mic este un 500H (+/-) Acuma, eu iti trimit miine prin FanCourier miezurile acelea si daca tu obtii aceeasi inductanta si aceeasi capacitate interspire cu ele te declar "mare meserias"!Acele miezuri au fost rejectate de CTC-ul Electrotehnica acum mai bine de 30 de ani pentru ca nu se incadrau fizic in dimensiunile standard admise, adica diferente de 1-2 mm. Sint din GOSS japonez sau rusesc nici nu mai stiu, dar nu-i nimic special cu ele. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Te rog nu te supara...De aia ai pus proiectul pe forum NU? Daca nu voiai comentarii trebuia sa nu-l pui. Acum vorba aia (zisa mai sus), sa vedem 500H la pachet, in unitatea ta de ambalare. (normal, la 22mA) Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Gata am văzut , pare un 5cmp dublu-C-core şi zici că are 500H ? cu 9600sp(o fi , mai ştii ?!!) da cu saturaţia cum zici că "E" ?!( întreabă lumea nu de alta ).La mine al "dracu dublu-c-core" când are 6cmp la 4000sp cât crezi că are L ?(pot să scot şi întrefierul dacă vrei...).Bine dumneata(zbodeoc) ai secret de bobinare dai spirele alea altfel... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum