Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatorul eLiberator

zbodeoc

Postări Recomandate

Capatul de drosel care nu este legat la masa se comporta in regim dinamic altfel decit in regim static. Inductanta acestuia "impinge" semnalul in jos, spre tensiunea de negativare a lampii finale, sa zicem -70V. Semnalul care apare (sper) se invirte in jurul acestei tensiuni "centrale"

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zbodeoc

66

• adigh

22

• hpavictor

7

• ggg

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Păi cum se centrează tensiunea în raport cu 0V ?(un capăt înfăşurare-drosel stă la 0V) ,ce face celalalt capăt înfăşurare-drosel în raport cu 0V în regim dinamic ?.

Link spre comentariu

Daca stau bine-bine sa ma gindesc o sa ciupeasca destul de semnificativ de deasupra lui 0V dar tensiunea "centrala" oricum e bine-negativa. N-am de unde sa le stiu pe toate trebuie sa incerc. Cu siguranta ca voi pune oscilograme la sfirsit, ca mi se pare mai usor decit sa desenez. Cum am spus, daca e bai revin la interstage-uri, le am facute deja, pe cele pe care le-am folosit in Oblio. Rabdare si tutun!

Link spre comentariu

Pot sa raspund dar parca ziceam mai sus ca nu mai dau detalii incepatorilor ☺ (sper ca stii de gluma). Capatul cald al droselului va sta undeva la minus citiva zeci de volti, nu stiu cit cu aproximatie. Trebuiesc luate in calcul si DCR droselului si rezistenta echivalenta a semireglabilelor. Nu stiu de unde ai scos sinusoida precedenta, calata pe "0V", e rindul meu sa intreb?...

Link spre comentariu

Sigur nu este calată pe 0V din aceste motive am spus aproximativ ,în schimb gândeşte ce valori ai acolo...Sinusoida stă calată oarecum pe 0V pentru drosel.Am răspuns , răspunzi sau ce faci ?

Link spre comentariu

Bine, am ceva treaba acuma, revin deseara sau miine. Ca si cugetare intermediara, a) mai bine ramineam la interstage sau b) ce farmec are o schema care stii ca merge sigur fata de una in care trebuie incercat si redimensionat?! ☺☺☺

Link spre comentariu

Fiecare intelege ce vrea ca de aia sint mai multe partide. Oricit ar parea de ciudat mai am si alte treburi decit sa stau pe forum si sa despic in patru probleme elementare. Daca nu merge foarte bine; am invatat ceva si pot sa trec mai departe, care-i problema?! Cind o fi concurs mai vorbim... Complimente!

Link spre comentariu

Ce te opreşte să răspunzi la întrebari

...De ce ai pus drosel la anod(6p6s) vrei să duci grila 6s33s şi în regim pozitiv ?... ...Şi mai întreb pe ce sarcină descarcă acel dosel ?...

Link spre comentariu

Am revenit. a) Nu vreau sa duc grila in zona pozitiva dar se pare ca nu voi avea de ales; va fi un cistig pentru Elforum, nu?! b) Se descarca prin lampa, ce-i asa greu?!Schema e functionala Valderama, nu te mai invirti in jurul cozii... ☺ Am "copiat-o " din Manualul de functionare al lampilor si din datasheet-uri; cu astea doua nu dai niciodata gres!Acuma e rindul meu; despre ce valori critice vorbesti? Inainte sa intrebi, am pus pe forum anul trecut un drosel de 500H liniar in banda, adica avind capacitatea interspire extrem de redusa; mai departe?!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări