zbodeoc Postat Mai 17, 2012 Autor Partajează Postat Mai 17, 2012 Bine, atunci poate analizezi efectele magnetoconstrictiei ca parte a pierderilor in fier in doua cazuri; a) miez strins foarte bine si imersat in lac si b) miez strins bine. Poti sa iei apoi in considerare cele doua situatii pomenite anterior; in gol si in sarcina. Link spre comentariu
adigh Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Citeodata nu stiu cind glumesti si cind vorbesti serios, nu are nici o treaba magnetostrictia la ferosiliciu.Daca vrei ca miezul sa nu se incalzeasca atunci cere producatorului ca curentul de mers in gol al transformatorului toroidal sa nu depaseasca 1-2% din curentul de sarcina. In consecinta miezul va consuma mai putina putere, se va incalzi mai putin si va radia mai putin. Transformatoarele cu un curent de mers in gol mare sunt bobinate cu mai putine sp/V pentru economie de cupru. E inutil sa dimensionezi transformatorul pentru curent debitat mai mare, miezul tot se va incalzi daca e bobinat cu prea putine sp/V. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 17, 2012 Autor Partajează Postat Mai 17, 2012 Daca eu as fi producator si clientul mi-ar spune "audio" atunci mi s-ar aprinde toate LED-urile (sa fim economi) corespunzatoare in cap, mai ales dupa ce mi se spune asta in mod repetat, ca poate nu-s pasionat, poftim! Nu conteaza, noi sa fim sanatosi! ... sau cum ar spune Carol al II-lea: "Tu esti prea dastept, ma Popescule, ca sa ma crezi pe mine prost!" Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 18, 2012 Autor Partajează Postat Mai 18, 2012 2x6,3V/28A pentru doua transformatoare double C-core la 2,4A/mm patrat. Fiind bobinate ultimile pe carcasa sper ca se vor raci mai cu spor. Ca termen de comparatie un amplificator Priboi. Inca putin cupru si-mi faceam cazan de pălincă, ce atitea filamente?! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Nu se raceste (disipa) mai bine daca secundarul ar fi bobinat cu platband Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 18, 2012 Autor Partajează Postat Mai 18, 2012 Nu se raceste (disipa) mai bine daca secundarul ar fi bobinat cu platband... dar cu siguranta nici mai prost... Cu sirmele pe care le am deja in dotare nu mi-a iesit nici-o combinatie viabila pentru o suprafata de sectiune insumata intre 11 si 12 mm patrati, asta-i tot... dar macar e spectaculos ☺☺☺ Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 Nu stiu cine m-a pus sa dau termene, iarasi... Am zis ca termin luna asta dar toata treaba cu sursele SMPS pentru filamente m-a dat inapoi cu trei saptamini, cel putin. In sfirsit, povestea e lunga... Pun desenul asta ca sa nu credeti ca-s neserios sau ca proiectul e abandonat.Intre timp schema a evoluat (nu stiu daca in bine...) de la varianta cu trei transformatoare si 6P3S-E driver la varianta de mai jos. Montajul nu este indicat incepatorilor si de aceea n-am sa mai dau nici-un fel de alte detalii, cei avansati oricum n-au nevoie de alte amanunte... Va rog sa-mi scuzati forma de prezentare dar nu-mi place sa desenez folosind calculatorul si nici nu raspund la provocari pe acesta tema... La finalul proiectului poate am sa pun si-n forma electronica... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 zbodeoc până ajunge catodul la incandescenţă 6p6s respectiv 6s33s la ce potenţial stă grila de comandă 6S33S ?. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 La "0V", ca si tensiunea de forta, care-i temporizata. Oricum, 6P6S intra astronomic mai repede in conductie decit 6S33S... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Da ,aşa se întâmplă(6p6s intră în conducţie mai repede decât 6s33s dar nu astronomic mai repede-cred). De ce ai pus drosel la anod(6p6s) vrei să duci grila 6s33s şi în regim pozitiv ?,adică cum arată sinusul să zic în grila de comandă 6S33S în raport cu masă ?(0V). Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 Nu am date despre functionarea lui 6S33S cu grila peste "0V" (spre deosebire de 6N13S, de exemplu) de aceea o sa evit ca sinusul sa-mi "bata" pe-acolo. Bineinteles, in teste o sa incerc sa "ciupesc" si deasupra lui "0V" dar nu ma astept la rezultate prea bune pentru ca am un curent de mers in gol al driverului destul de mic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Păi cum apare sinusul pe acel drosel(DCR 2K5) ? raportat la masă(0v),desenează te rog(dacă vrei) ,că nu mă "prind"...,sau întreb apare tensiune pozitivă în grila aia de comandă 6s33s ?in raport cu masa(0v). Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 30, 2012 Autor Partajează Postat Mai 30, 2012 Droselul e pe la 200H, eu zic ca apare un sinus acolo, sper sa apara... ... daca totusi nu apare semnal acolo revin la versiunea anterioara cu interstage... dar eu sper sa apara Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Nu stiu cine m-a pus sa dau termene, iarasi... Am zis ca termin luna asta dar toata treaba cu sursele SMPS pentru filamente m-a dat inapoi cu trei saptamini, cel putin. In sfirsit, povestea e lunga... Pun desenul asta ca sa nu credeti ca-s neserios sau ca proiectul e abandonat.Intre timp schema a evoluat (nu stiu daca in bine...) de la varianta cu trei transformatoare si 6P3S-E driver la varianta de mai jos. Montajul nu este indicat incepatorilor si de aceea n-am sa mai dau nici-un fel de alte detalii, cei avansati oricum n-au nevoie de alte amanunte... Va rog sa-mi scuzati forma de prezentare dar nu-mi place sa desenez folosind calculatorul si nici nu raspund la provocari pe acesta tema... La finalul proiectului poate am sa pun si-n forma electronica...Schema (originala felicitari) nu prezinta complicatii.......in schimb realizarea trafurilor da nu e la indemina oricui Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Uite întreb altfel Droselul are un capăt al înfăşurări conectat la masă(0v) celălalt capăt al înfăşurări conectat în anod 6p6s respectiv gc-6s33s ,curentul prin drosel creşte sau scade în regim dinamic urmărind un sinus să zic , cum evoluează tensiunea în gc-6s33s ? în raport cu masa(0v).Şi mai întreb pe ce sarcină descarcă acel dosel ?.Mă gândesc ca 200H e ceva ,ce se întâmpla dacă exclud etajul final ?Nu prea înţeleg ,şi din aceste motive întreb ,sau poate doresc şi alţii să înţeleagă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum