zbodeoc Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 Robinet nu stiu daca-i pun dar daca suspend un gratar de arcade peste lampile finale cu siguranta ca pot sa-mi tin cafeaua (vinul fiert) la cald.☺☺☺ Link spre comentariu
carageae Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Pai pentru cafea si alte licori banuiesc ca mai sunt niste rezistente de putere pe acolo...sau daca ar fi asta scop in sine s-ar putea renunta la autobias si reveni la rezistente simple de catod...se si poate fierbe cafea pe asa ceva, doar ca trebuie ceva rabdare in plus fata de aragaz...Serios vorbind acum, daca ar fi doar lemn in arcadele alea poate ar mai fi cumva, dar ma tem ca daca sunt lacuite se vor afuma sau chiar aprinde la temperatura aia... Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 De curiozitate pe ce material stau tuburile(sau mai bine zis soclurile lor)? Seamana a marmura sau ma insel? Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 @Carageae: Eu nu prea folosesc rezistente de putere, tocmai pentru ca disipa caldura. Imi induci o stare de neliniste cu arcadele alea, as putea foarte bine sa le scot dar cred c-ar fi pacat acuma c-am reusit sa pozitionez interiorul dupa ele - ocupa un spatiu pretios inauntru, sa stii...@Cosmin: E sticlotextolit dar lampile nu vor sta in final pe nimic sau in ultima instanta se vor sprijini pe teflon, in suprafata mica. Nu folosesc socluri, am citeva variante, sa vad cu care ramin.M-a mai intrebat cineva la ce-mi trebuie un SE de zeci de W... Cred ca mi s-a urit sa tot aud ca pentru SE trebuie boxe cu SPL foarte mare, de parca asta ar fi o axioma... Vreau sa aud cum suna boxele normale, bune, liniare, cu un SPL absolut normal, pe un SE, asta-i tot. Si poate ca mai vreau sa compar cu un PP de aceeasi putere... Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Mie-mi place...si nu va luati dupa nimeni,sunt FOARTE sigur ca stiti bine ce vreti sa faceti...Intotdeauna dv. ati dorit sa iesiti din tiparele clasice si pentru asta va felicit. Oricum nu ar strica niste detalii tehnice (schema,performante estimate,alimentare...) referitoare la acest amplificator ECOLOGIC. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 8, 2012 Autor Partajează Postat Mai 8, 2012 Multumesc dl. Lazaroiu, insa daca pentru doua lemne amarite trebuie sa-mi explic sanitatea mintala atunci cred c-as pierde timp pretios sa explic restul detaliilor tehnice, mai ales ca nu-s din cele larg folosite. Bunaoara as putea spune ca am renuntat la alimentarea in serie simpla alternanta a filamentelor direct din 220V nu neaparat din motive de stabilitate cit pentru ca folosind in final un cathode follower m-as fi situat pe-alocuri undeva la marginea zonei de siguranta a potentialului admis catod-filament, asa ca filamentele vor fi alimentate din surse de calculator modificate corespunzator. Ar mai fi citeva aspecte oarecum incerte dar eu zic ca in fiecare caz am citeva solutii de backup. Din acest motiv prefer sa vin cu detaliile tehnice dupa ce-am deschis sampania, daca ma intelegeti... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Nu ştiu de ce ?! dar imaginea asta eLiberatoare download/file.php?id=19548&mode=view mă duce cu gândul la "şemineu pe lemne"(probabil din cauza jarului care poate să apară). Acum (lăsând glumă la o parte) trecând la lucruri serioase sper că zbodeoc să finalizeze curând lucrarea ,motiv pentru care îi urez SUCCES !. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 9, 2012 Autor Partajează Postat Mai 9, 2012 Multumesc! Daca ma uit ceva mai bine si eu vad ceva aprins pe-acolo; sa fie filamentele?! ☺ Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 10, 2012 Autor Partajează Postat Mai 10, 2012 Tuning radiatoare surse in comutatie cu tabla de cupru de 0,2mm. Nu sint strinse si nici indoite dupa forma pe care o vor avea in cutie. Ca idee doar, comparativ cu suprafata initiala a radiatorului de aluminiu... ideea de baza este ca daca voi fi nevoit sa folosesc ventilatoare atunci acestea vor trebui sa aiba sub 4-600 rpm. Link spre comentariu
carageae Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Daca va fi cazul - si eu cred la modul cel mai serios ca va fi - o recomandare din partea mea pentru ventilatoare ar fi asta: http://www.pcgarage.ro/nexus/ am folosit si de 8cm si de 12 si chiar sunt silentioase, chiar alimentate la 12V...in varianta de alimentare de la tensiunea de 6V redresata nu cred ca se vor mai auzi...am alimentat de proba un asemenea ventilator inainte de a-l monta in calculator de la o baterie de 9V si in afara de zgomotul coloanei de aer nu se aude nimic de la motor... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 10, 2012 Autor Partajează Postat Mai 10, 2012 Multumesc pentru recomadare dar aici sint "acasa"... Ventilatoarele (2) vor fi 120/12mm pe lagar sau ferrofluide, insa pina la decizia aceea mai este de testat varianta "nemotorizata"... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Se poate folosi si un Peltier ........ am vazut ca au scazut preturile mult!!! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 10, 2012 Autor Partajează Postat Mai 10, 2012 Se poate folosi si un Peltier ........ am vazut ca au scazut preturile mult!!!Se poate, sigur, dar Peltier-ul necesita alimentare, rezulta consum suplimentar :-( Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Se poate folosi si un Peltier ........ am vazut ca au scazut preturile mult!!!Se poate, sigur, dar Peltier-ul necesita alimentare, rezulta consum suplimentar :-(Asa e !!! vrei sa racesti 100w consumi 100w ........ce sa-i faci din pacate nu se poate perpetum mobile!! sau cine stie poate se poate Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 12, 2012 Autor Partajează Postat Mai 12, 2012 Forma finala a sursei in comutatie pentru filamentele unui monobloc. Aripioarele de cupru au fost indoite dupa un algoritm complex pentru creearea unor curenti turbionari... bat cimpii, le-am indoit cu mina in 2 minute dupa spatiul disponibil... ☺Randamentul sursei este de 75-78% deci radiatoarele vor trebui sa se descurce cu vreo 40W transformati in caldura... din care citiva W vor fi disipati si pe partea cu componente; am mai redimensionat 2 bobine si-un condensator, sper sa duca transformatorul... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum