Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatorul eLiberator

zbodeoc

Postări Recomandate

Ca sa vezi pina unde-i duce mintea pe unii mi-au fost cerute detalii despre intreprinderea cu care colaborez la acest proiect, daca se poate pareri, recomandari. Sigur ca da, e o intreprindere serioasa dar nu pot sa garantez decit pentru cel din stinga ca cel din dreapta e ocupat de nevasta-mea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zbodeoc

66

• adigh

22

• hpavictor

7

• ggg

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am o parere proasta despre 6S33S , dar rezulta doar din datele de pe net ( asa au si altii despre GU50 , dar nu au dreptate......treaba este confirmata 100% de un proiect SE facut de Vaska2222 , chiar si el se minuneaza de rezultate !!! ) .

Abia astept sa infirmati aceasta parere despre " grasana " 6S33S , prin finalizarea proiectului Dvoastra !

Propun folosirea unei idei mai vechi , de folosire a unei clase A variabila , pentru micsorarea consumului unui amplificator SE cu multe " grasane " mai ales in cazul versiunii stereo exact ca la etajul final audio la radiourile cu lampi alimentate la baterii , in genul radioreceptoarelor Voronej 1 sau 2

Este doar o simpla idee , cred ca este greu de pus in practica datorita constantelor de timp de atac si cei de revenire , daca nu sunt potrivite pot apare distorsiuni .

In general , din datele aparatelor de studio de inregistrari , timpul de atac trebuie sa fie sub o milisecunda , iar timpul de revenire mai mare de 2 secunde , pentru a nu influenta semnalul audio .

Desigur ca scade consumul , scade disipatia termica , lungeste viata lampilor etc .

Scade si profitul Renel-ului !

Posted Image

Link spre comentariu

"Abia astept sa infirmati aceasta parere despre " grasana " 6S33S , prin finalizarea proiectului Dvoastra !....................................................................................................Si eu..........sa clonez versiunea comerciala :rade: daca merita :freaza:glumeam desigur :limb:

Link spre comentariu

Am vrut sa postez ceva despre inteprinderea intreprinderea "Balconul SA" dar nu am vrut sa poluez postul asa ca am trimis un PM.Sincer imi place ca gasesc oameni cu "spirit" intre electronisti.Dl Zbodeoc o dovedeste pe deplin!Daca veti citi posturile lui Zbodeoc veti primi mai multe date despre intreprinderea "Balconul SA"!!! :ras: :ras: :ras: Nu rad de intreprinderea "Balconul SA" ci de cei care nu inteles subtilitatea mesajului!Intreprinderea "Balconul SA" are un manager foarte serios si de bun simt!Referitor la 6s33s nu mai e cazul sa demonstreze nimeni ca este un tub audiofil. Au fost construite amplificatoare SE cu acest tub si eu stiu cel putin 2 a lui Misa si a lui Gabi Becheanu de la Constanta. Stie toata lumea ca 6s33s este o trioda de putere folosita in redresare. Aceasta nu inseamna ca nu "suna" bine! La fel si cu GU 50 poate sa "sune" fantastic!

Link spre comentariu

Te inseli amarnic........6S33S este o lampa mai deosebita , dar in audio nu se comporta liniar . Adica ii dai in grila semnal sinusoidal , iar ea deformeaza nativ semnalul , deoarece asa a fost proiectata , ca etaj final petru stabilizatorul de + 225V sau + 130V la bordul aeronavelor........Secretul este sa o poti stapani , adica asimetria sa fie introdusa in mod voit de catre etajul de atac , ca ea sa compenseze eroarea lampii , exact cum era corectia in S la deflexia pe orizontala la tuburile CRT . Asta daca mai isi aduce aminte cineva cum functionau televizoarele cu lampi.......Daca stapanesti acest fenomen , da , se poate obtine un bun amplificator SE cu aceasta lampa . In PP se compenseaza mare parte din erori , dar in SE este obligatoriu folosirea unui grad foarte mare de reactie negativa globala , in lipsa corectiei " S " de care am scris mai sus . Cu pretul pierderii naturaletei sunetului datorita reactiei negative globale.......nu mai exemplificam , posesorii de asemenea amplificatoare cunosc problema . Majoritatea dau vina pe trafo out..... in necunostiinta de solutii care sa elimine problema . Si nu au incotro , folosesc reactia negativa globala .......dar rezultatul desi ramane OK , nu se mai incadreaza la " audiofilie " !Dnul Valderama si Dnul Lazaroiu au studiat si propus cateva variante de etaj de atac asimetric pentru " grasanele " 6S33S......dar mai nimeni nu a remarcat potentialul acestor studii . Ca de obicei !Pacat !

Referitor la 6s33s nu mai e cazul sa demonstreze nimeni ca este un tub audiofil. Au fost construite amplificatoare SE cu acest tub si eu stiu cel putin 2 a lui Misa si a lui Gabi Becheanu de la Constanta. Stie toata lumea ........

Stie pe dracu........! Este un tub audiofil doar daca il folosesti cum trebuie . Dar putini spun secretele acestui tub........din pacate .
Link spre comentariu

Interesanta observatia lui Victor despre "grasanele" 6s33s. :aplauze

Compensarea prin reactie negativa globala nu imi place nici mie!

Hpavictor spune:

"""Dnul Valderama si Dnul Lazaroiu au studiat si propus cateva variante de etaj de atac asimetric pentru " grasanele " 6S33S......dar mai nimeni nu a remarcat potentialul acestor studii . Ca de obicei !

Pacat !"""

Ok

Rog pe dl Hpavictor sa posteze schemele sau linkurile la variantele de atac asimetric de mai sus pentru a le vedea.

Link spre comentariu

Mai bine sa asteptam interventia Dnilor mai sus mentionati........Probabil ca avem nevoie si de aprobarea userului care a deschis acest subiect , altfel suntem musafirii nepoftiti !Imi cer scuze pentru offtopic . De altfel , Dnul Dorin se află tehnologic cu un pas înainte pe acest domeniu , iar restul lumii urmează să afle în curând ce şi cum iar cooperarea cu Dnul Lazaroiu nu poate fi decat de bun augur .

Link spre comentariu

Cu 4 "grasane" este si BAT VK-75 + la intrare un 6N30P.

The BAT VK-75 brings new power and performance to the most advanced vacuum tube amplifier architecture on the market today. Like its predecessor, the classic VK-60, it incorporates all-triode, zero-feedback topology, fully balanced operation, the ability to drive difficult loads and true automatic biasing!

BAT VK-75 a facut totusi "cariera" datorita "grasnelor" in schimb GU50 se pare ca nu s-a remarcat in mod deosebit. Ambele nu sunt lampi pentru audio si ambele nu sunt scumpe dar totusi "grasana" s-a impus pe cand GU50 nu a reusit. Poate o fi si din cazua formei (GU50 este urata cu spume) dar am vazut si modelul normal chiar daca sigur este foarte rar.
Link spre comentariu

Grasanele au avut sprijinul audiofililor japonezi ...este o conspiratie mondiala împotriva " hitleristei " LS50 sau spus in ruseste GU50 !Dar tot GU50 este mai ușor de folosit , mai audiofila si mai ieftină...este si va rămâne " pentoda saracului " si nu va fi ingenunchiata prea curând ...Intradevar grasanele sunt mai frumoase , dar greu de folosit !

Link spre comentariu

Sa lamurim o chestiune;Imi plac si mie GU50 -le :rade: dar ca sa fie mai frumoase le decalotez!Ce nu imi place la "joaca" cu Gu50 sunt soclurile si terminalele subtiri - nu le simt in soclu asa stabile ca si pe 6p3s-e.Lucrez acum la o schema pentru care Victor a "inghitit" destule!De fapt lucrez la 2 motaje si vom vedea ce iese prin comparatie!Gu50 PP triode vs 6p3s-e PP triode! (voi deschide un topic nou la momentul potrivit)Pariez pe GU50!Doar ca sunt urate! Dar au "suflet"(suflu?) puternic! :da... Si iata asa deviem de la topicul cu "grasanele" 6s33s! :ciuda:

Link spre comentariu

Ce naiba ...toate sunt lampi bune !Contează doar solutia tehnica aleasa , realizarea practica si calitatea materialelor folosite .Bineinteles ca GU50 este urata , dar învingătoare !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări