Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatorul eLiberator

zbodeoc

Postări Recomandate

L-am rugat undeva in perioada Craciunului trecut pe Don Lazaroiu sa-mi faca o simulare pentru 1, 2 si 4 lampi in paralel iar rezultatele au fost promitatoare, foarte. Acuma sigur ca de cind m-a acuzat Adigh ca am copiat o schema de la mentionata persoana a trebuit sa schimb totul si sa merg pe ceva propriu 100%. Pe scurt va fi un SE avind 4 (sper) lampi din acelea nemuzicale in paralel pilotate de un 6N8S (6SN7). Semnalul de intrare pe un permalloy (ma mai gindesc), 6SN7 avind ca sarcina un transformator interstage. Va fi realizat in cooperare cu intreprinderea "Balconul SA", chiar tin foarte mult la asta, atit transformatoarele cit si carcasa. De asemenea o sa am foarte mare grija sa nu cumva sa copiez schema de undeva ☺. Perioada de finalizare luna Mai 2012, noroc ca-i gata mai mult de 50% ☺ Tineti-mi pumnii sau, de la caz la caz, asteptati-ma la cotitura ☺☺☺

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zbodeoc

66

• adigh

22

• hpavictor

7

• ggg

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@zbodeoc, Nu te stiu ranchiunos si nu cred ca mai esti suparat pe acea neintelegere. Scheme 100% originale nu exista dar daca-ti iese 50% originala si buna pe deasupra e ceva. Pune o schema ca sa ne "certam" cu un motiv. Cooperarile cu "firme SA" dau o nota de credibilitate si seriozitate.

Link spre comentariu

...Pe scurt va fi un SE avind 4 (sper) lampi din acelea nemuzicale in paralel ....

O schema, ceva orientativ? (chiar daca nu e pe hartie, si e doar in cap, nu dureaza decat 4-5minute sa o desenati si sa ii faceti o poza), bine asta daca nu se doreste obtinerea unui patent/inregistrari OSIM sau cum i-o mai spune inainte de afisarea in public :limb: Lampile nemuzicale sunt E130L sau altele? "Nemuzicale" din ce punct de vedere? (doar simplu fapt ca au fost concepute intr-alt scop si totusi merg si in audio? )Pe parcurs nu ar strica si ceva detalii despre miezurile de permalloy, trebuie sa fie ceva special de le puneti direct in intrare.
Link spre comentariu

6S33SNu sint suparat pe nimeni, inclin sa-i dau dreptate lui Don Lazaroiu care a afirmat ca nu se poate supara pe nimeni... inca mai cintaresc afirmatia asta... ☺@Cosmin; mare dreptate ai; tocmai am cumperat domeniul eLiberator.eu , nu-s nici 10 minute

Link spre comentariu

Asteptam schema!

O sa fie interesanta si cred ca va scoate vreo 90-100w/canal!

Avantajul 6s33s este tensiunea mica de alimentare (la 4 tuburi oricum consuma si curent anodic - ma gandesc la clasa A- si curent pe filment).

Sunt curios sa vad unde va fi stablit PSF-ul.

Apoi ma gandesc si la un autobias automat. (sau pentru sigurantza avand o tensiune minima fixa)

Dar cine obtine in SE o putere asa de mare (aici conditia e si mai dura - vorbim de triode) trebuie sa inteleaga ca un Porche nu poate avea consumul unui Logan!

Calitatea costa!

Deci succes "prietenului meu" Zbodeoc :aplauze

PS.

Sper sa nu fie si acest post sters de moderatori!

Ultimul a fost sters!

Link spre comentariu

Adigh, tu esti un baiet dastept, uite pot sa garantez pentru tine, chit ca mai multi pe aici n-au aceeasi parere, mi se flutura. Acuma, poate ca nu-ti gasesti tocmai subectele adevarate: bunaoara nu'sce, zi tu?!

Link spre comentariu

@zbodeoc, Mersi, ma bucur ca nu mai esti suparat, la urma urmei nici nu aveai de ce. Daca vreodata ne contrazicem in vreo chestiune nu inseamna ca suntem dusmani personali. Ar fi bine daca mai multi ar intelege asta.Chiar daca nu ai inregistrat inca schema 100% originala la OSIM, o poti pune. Faptul ca ai publitat-o cu semnatura ta, genereaza automat dreptul de proprietate intelectuala.

Link spre comentariu

PS.

Sper sa nu fie si acest post sters de moderatori!

Ultimul a fost sters!

Posturile si topicele se sterg atunci cind sunt lipsite de valoare si se spun doar prostii.
Da, iarasi ai mare dreptate; uite cum s-a scapat RockDock de parerile mele; in acest mod simplu isi poate mentine un subiect curat si parfumat
Link spre comentariu

Am "povestit" schema in deschiderea topicului. Chiar ca nu-i nici-o inventie ☺. Un traf pe intrare, o lampa driver, un interstage si lampile finale. Mai simplu de-atita nu se poate. O s-o desenez in cele din urma cind voi avea toti parametrii adusi la numitor comun. Inca nu stiu cit o sa ridic semnalul din primele doua transformatoare, acestea pot fi configurate 1:1, 1:2 si 1:4, bine, pot bobina altele avind alte rapoarte de transformare... Problema care apare cind lucrezi cu rapoarte altele decit cele unitare este ca parametrii zboara in balarii, cu alte cuvinte cel mai usor se obtin transformatoare 1:1.

Link spre comentariu

Bine, un condensator pe intrare, un driver si un condensator de cuplaj pt finale , mai simplu se poate inlocuind condensatoarele cu interstage :limb: (glumesc) Serios vorbind, transformatoarele de cuplaj, teoretic nu influentiaza sunetul dar de ce OTL nu suna bine ? Am incercat un OTL cu 16 tuburi PL504 si sunetul a fost comparabil cu un SS Technics asa ca m-am lecuit, sa fie oare solutia magica cuplaj galvanic plus OT ?

Link spre comentariu

Nu-i OTL, sint 3 transformatoare pe canal. Noi stim bine de fapt ca nu exista "solutii magice", exista doar niste intimplari si niste potriveli de componente la un moment dat, aici nu-i nimic magic. Ah da, calitatea acestor componente conteaza iar echilibrul e foarte fragil...

Link spre comentariu

Sunt curios oare cand va ajunge sa fie de acord comunitatea de aici cu ideea ca "magia" sunetului dat de lampi/transformatoare nu are nimic in comun cu perfectiunea...poate de asta multi se plang de sunetul EL34, desi din masuratori e una din cele mai bune lampi pt. audio...Nimeni nu spune ca trebuie sa sune "rau" un asemenea sistem sau ca trebuie sa arate urat pe osciloscop, dar e clar ca sistemele care arata perfect pe osciloscop nu incanta pe multi...Eu am avut ocazia sa ascult vreo 3 amplificatoare de studio, de referinta, cu semiconductoare, claritatea si detaliile sunt perfecte, dar sunetul este obositor si nu as asculta muzica pe asa ceva...poate nu degeaba audiofilii prefera si trafurile interstage, dupa ce am citit aici inteleg ca sunt departe de a fi perfecte, chiar si in cele mai sofisticate realizari...Ca exemplu as da sistemul ALESIS RA-150, dar seria veche, nu ce se gaseste acum pe Thomann, cu boxele dedicate de la producator - sistemul a fost cumparat din State si folosit initial acolo...culmea, cu adaptor de la 110 la 220 desi a fost cumparat in Chicago...a fost bun si ala, ca aici baietii l-au pus invers pt alte scule...:)Mi-as permite sa spun ca un sunet perfect e necesar doar pentru o ureche perfecta...dar sunt la fel de materializabile ca femeia perfecta...toata lumea vorbeste despre ea, sunt unii norocosi care au ceva ce se apropie de perfectiune...dar nimeni nu poate spune ca are perfectiunea...poate cel mult sa creada asta.Pentru ca suntem la capitolul subtilitati (pentru discutii 100% tehnice ar trebui o schema) va reamintesc o subtilitate ascunsa in poezia "Mistretul cu colti de argint" de St. Aug. Doinas: in ultima referire la acesta este numit "mistretul cu colti CA argintul"...adica proiectia in realitate a perfectiunii imaginate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări