Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Televizoare Temp 2 sau Rekord

ctepeo

Postări Recomandate

A mai văzut cineva de pe aici vreun televizor "Temp" 2 (eventual şi 3) sau "Rekord"? Am dat unui pasionat 2, dar din păcate la "Temp" 2 nu mai ştiu pe unde am pus blocul de canale, iar la "Rekord" e cam dus tubul cinescop. Tare aş vrea să pun mâna pe unul în stare de funcţionare sau măcar să văd unul funcţionând.Şi când mă gândesc că intoleranţii de români au masacrat cu sutele :cry:

Link spre comentariu

Şi ăla e f. vechi, dar eu vreau f. f. vechi. Iar "Temp" 2 şi 3 + "Rekord" au fost primele televizoare vândute pe la noi (cred că şi "Rubin" A fost printre primele). Iar "Temp" 2 a fost singurul cu cinscopul circular (black & white roundie).

Link spre comentariu

În ce an e produs? :nas:

Ceva documentaţie despre el găseşti în link... dar e în rusă: http://rw6ase.narod.ru/000/tw/kwn49.html

Al tău are sau nu cap-cană de ioni?

Cineva a fărâmat unul din ăsta la Clubul elevilor din Constanţa acum câţiva ani :bataie Şi profii de acolo... hai, că restul de televizoare poate nu le păreau cine ştie ce, dar astea cu ecran mic chiar dau un aer de epocă.

K.V.N..-49 aduse în România au fost vândute către populaţie sau au folosit la emisiuni experimenatale?

La Muzeul Tehnic "Ştefan Procopiu" din Iaşi au unul ... din 1963.

Apropos de muzeul de la Iaşi, ce marcă e acea cameră de televiziune expusă acolo?

Link spre comentariu

Deabea aştept să-l văd funcţionând :dans:Dacă a fost importat pt. populaţie, cum de nu apare în cartea de scheme din 1963? :nas: Ai documentaţie în română pt. el?

Link spre comentariu

Nemţii au emis într-adevăra la Olimpiada de la Berlin din 1936, dar televiziunea electronică apăruse ceva mai devreme.

Link spre comentariu

io am un KVN-49.belele cu deflexia. am rebobinat manual partea de linii dar stramba imaginea. vreau sa pun o bobina de la rubin + adaptare de impedanta cu traf.

aici, aici si aici.Faptul ca mutra lui descreieratu' de la JO din 1936 a fost prima transmisa de tv electronica e un mit propagat si de filmul acela cu extraterestri in care apare Jodie Foster. Televiziunea Paul Nipkow si-a inceput emisia oficiala pe 29 mai 1935 cu mesajul crainicilor si un discurs al lui Eugen Hadamovsky.
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

A mai văzut cineva de pe aici vreun televizor "Temp" 2 (eventual şi 3) sau "Rekord"? Am dat unui pasionat 2, dar din păcate la "Temp" 2 nu mai ştiu pe unde am pus blocul de canale, iar la "Rekord" e cam dus tubul cinescop. Tare aş vrea să pun mâna pe unul în stare de funcţionare sau măcar să văd unul funcţionând.Şi când mă gândesc că intoleranţii de români au masacrat cu sutele :cry:

SERVUS!am eu unul de dat!pot sa-l aduc la bucuresti vinerideoarece vin la targul de mobila de la romexponu stiu daca functioneaza dar pot sa-l probez!daca doresti il dau la ceva schimb cu radionumai bineCalin0720/243444
Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Asa este , si eu am masacrat cam cinci bucati si am oprit ce se vede, sincer acum sunt cam in plus, pentru ca am alti "gargauni" in cap.Stimahttp://s1234.photobucket.com/user/maria ... ort=3&o=80http://s1234.photobucket.com/user/maria ... ort=3&o=78
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări