Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

avarii pe o motocicleta

Vizitator dennys35

Postări Recomandate

Vizitator dennys35

buna ziua. as dori sa pun pe o motocicleta avarii dar nu prea imi dau seama cum se fac legaturile si daca cineva are idee sau o schema detaliata as fi foarte recunoscator...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

2

• Big

1

Top autori în acest subiect

Vizitator dennys35

sa intelegem ca ai deja un buton special pt avarii ? ce tip de motocicleta este?

yamaha tdm este motorul 1 si alta yamaha transalp....amandoua sunt ale unor amici care nu au net eu doar ii ajut cu asta ...si nici nu se pricep..la fire...
Link spre comentariu

Pai daca ei nu se pricep,deducem ca tu le ai cate putin cu asa ceva,cauta schema electrica de la vechile dacii,ca e cea mai simpla si vezi acolo cum te inspiri,in esenta se uneste semnal stanga cu dreapta si se cupleaza la releu,si se aplica plus din baterie pe releul de semnalizare,pt ca in pozitia contact,este deja acel plus pe releu.Singurul lucru mai complicat e sa faci rost de comutatorul dedicat pt asa ceva si sa-i gasesti locul de amplasare,in functie de marime,restul sunt doar sarme.

Link spre comentariu

Nu mai pot edita,dar sigur stiai,totusi e bine de precizat sa ai grija sa nu aplici acel plus din baterie decat pe releul de semnalizare,altfel,risti sa alimentezi si ceilalti consumatori daca din greseala unesti plusul de inainte de cheie cu cel de dupa cheie,mi-a scapat acest amanunt,il consideram subinteles,dar poate e mai bine de amintit.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Pe Yamaha TDM se poate ,pe Yamaha Transalp nu (numai pe Honda Transalp).La Yamaha unesti firele de semnalizare printr-un releu sau daca ai intrerupator de avarii ; la Honda unesti firul orange (portocaliu) cu firul light blue (albastru deschis) printr-un intrerupator dublu sau releu .La functionarea pe post de avarie (cu motorul oprit) se da plusul de pe baterie ,printr-un intrerupator/releu ,numai la releul de semnalizare care trebuie separat de restul instalatiei printr-o dioda,adica releul sa poata fi alimentat dar acesta sa nu poata alimenta instalatia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări