Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema la un difuzor de bass!

Vizitator Bassepic

Postări Recomandate

Vizitator Bassepic

Salutari! Am o pereche de boxe,la una dintre ele la difuzorul de bass se aude un gajait(ciudat) cand dau volumul aplificatorului mai tare..sa zic pe la 10w...Ce se intampla? este pe duca bobina?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

1

• str8klaw

1

Top autori în acest subiect

Prima data desfa difuzorul de pe boxa si probeaza-l in aer.Sunt mai multe posibilitati: poate un fir sau altceva din incinta atinge membrana, e posibil sa se fi descentrat suspensia, posibil sa ai un fir leonic cu probleme, conexiuni proaste la bornele difuzorului, etc.Eu cred ca s-a descentrat dar de la vibratii e posibil sa aiba loc si fenomenele pe care ti le-am zis mai sus.PS: ar fi bine sa incerci sa inversezi boxele intre ele ca sa fii sigur ca nu e de la amplificator.Bafta !

Link spre comentariu
Vizitator Bassepic

Prima data desfa difuzorul de pe boxa si probeaza-l in aer.Sunt mai multe posibilitati: poate un fir sau altceva din incinta atinge membrana, e posibil sa se fi descentrat suspensia, posibil sa ai un fir leonic cu probleme, conexiuni proaste la bornele difuzorului, etc.Eu cred ca s-a descentrat dar de la vibratii e posibil sa aiba loc si fenomenele pe care ti le-am zis mai sus.PS: ar fi bine sa incerci sa inversezi boxele intre ele ca sa fii sigur ca nu e de la amplificator.Bafta !

Am incercat cum ai zis tu....face tot la fel si cu difuzorul afara,e posibil sa se fi descentrat....Cunosti un meserias bun?
Link spre comentariu
Vizitator Bassepic

este posibil sa se fi desirat bobina si in acest caz tre bobinat.

Este posibil sa se accentueze problema,daca nu ascult la nivelu la care difuzoru intra in acea distorsiune(acel carait)?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări