Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

COMBINA FRIGORIFICA ARCTIC

marik2500

Postări Recomandate

Salutari! Am o combina frigorifica Arctic din aceea care daca lasi usa deschisa vreo 2-3 minute are o alarma si suna si ard niste LED-uri pana inchizi usa. Mai ieri s-a defectat, adica daca tin usa deschisa dupa 2 minute incepe sa sune dar la inchiderea ei nu se opreste pana nu scot frigiderul din priza. Am luat modulul jos, si frigiderul merge normal. Oare vre-o schema a acelei placute se gaseste pe undeva? :speriat Voi reveni si cu poze!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marik2500

3

• EFTIMIE

1

• petru_f

1

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Asa cum mi-am aruncat prima privire PCB-ul are 3 fire. 2 merg in paralel la becul de iluminat iar al treilea la o borna a termostatului. Este alimentat cu 230V fara transformator. Are un integrat si vre-o cativa tranzistori BC. Altceva nu stiu. Pe usa ce senzor are? Eu am vazut doar intrerupatorul de la bec!!! :speriat

Link spre comentariu

Schema este un banal temporizator cu CD4541 care pt functionare are un contact normal inchis pe intrare .Sigur este luat din intrerupatorul de lumina al frigiderului sau are un contact reed pe intrare .Vezi pe conectorul de intrare ce se intampla masoara si te convingi .Daca ai scos placuta poti face teste cu ea alimentata si pt. buna functionare ii simulezi contactul de usa inchisa si vezi daca mai suna buzerul.Senzorul este amplasat undeva in jurul garniturii magnetice care il si actioneaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări