Vizitator crisangel33 Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Salut am un Vu-meter facut de mine cel cu ac , 4 diode 1 rezistenta de 3k si un condensator merge ok , l-am legat la iesirea din placa de sunet adica este asezat pe unitate , dar mar interesa sai pun un led , avand in vedere ca este dioda Nu inteleg dece nu se aprinde si as avea o intrebare cum as putea sal fac sa functioneze , Ma refer la bass etc... http://www.google.ro/imgres?start=98&um ... ,s:98,i:20 Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
iod2 Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 nu am inteles nimic din ce zici? incarca sa te exprimi cat de cat coerent...... Link spre comentariu
Vizitator crisangel33 Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 deci am vu-meter cu ac si vreu sa ii fac 1 led sau 2 sa faca dupa inalte sau medii adica dupa sunet si am incercat cu un led pe acea schema da nu merge ... Link spre comentariu
iod2 Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 pai intai ledul ii trebuie curent continuu. unde lai pus? poate daca il pui in paralel cu "acul" ar trebuii sa mearga Link spre comentariu
Vizitator crisangel33 Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 am rezistenta de 3k si un condensator de 10uF... nu o sa mearga cred stai sa incercalta solutie poti sa-mi dai:) Link spre comentariu
iod2 Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 curentul e prea mic si deaia nu se aprinde...si din placa de sunet semnalul e de 1v. e prea mic.cu acel semnal nu o sa poti aprinde ledul Link spre comentariu
Vizitator crisangel33 Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 am vro solutie sai maresc tensiunea...? sau las sa alimentez cu o sursa si sa nu mai faca dupa melodie..desi pe mine mar fi incantat solutia sai pot mari voltajul Link spre comentariu
Vizitator crisangel33 Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 am masurat tensiunea de la piciorusele de la condensator paralel cu firele de la "ac" si am de la 1 pana la 4 Link spre comentariu
iod2 Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 tensiune poate ai. dar ai vazut ce scrie pe "ac"50-100uA nu o sa apinzi ledul in veci calculeaza si tu ce curent ai la 1V prin 3K. si la un led ii trebuie o medie de 20mAincearca cu o dioda si o rezistenta la vreo 10 ohm inainte de rezistenta, direct pe iesirea de la sunet. Link spre comentariu
Vizitator crisangel33 Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 ahaaaa ok o sa incerc revin cu rapuns..:P Multumesc mult nu ma certa am 16 ani si sunt nou in electronica:) sisunt la liceu de uman Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum