onep Postat Aprilie 29, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2012 La ce va referiti?Adica, daca ati facut un copy/paste - google translate molioa, scuzatima dar parca la tema cu Biodizelu, erati pe post de corector gramatical. Acuma sinteti si intermediar?Nu te supara intreb si eu asa ca nevinovatul, daca tot te bagi si tu asa ca un nevinovat, bagate in probleme tecnice, iote eu nu stiu atita gramatica si mai maninc si din litere, mi-am pierdut ani prin ateliere si laboratoare tecnice, generind idei prin dovezi practice. Cu ce te incurca pe tine asta daca tot nu discuti nimic referitor la teme, inseamna ca daca ma mai auzi si cat de pocit vorbesc, ce o sa faci o sa stai cu telefonul deschis sa ma corectezi si la vorba. Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 1. electricitate se transmite fără conductori electrici în mod normal.și asta din secunda 0,0000000e14 a big bangului, altfel nu exista gravitația.2. mâța și cățelul au un creier cu ceva trafic în tărtăcuță... nu degeaba se spune ”minte (creier) de găină” :D3. uitați tot timpul că aparatura electrocasnică e concepută pentru alimentare la 220, și e în mod voit fioros de ineficientă ca randament... pentru un 5% util consumi 99% din curentul nominal.așa că ”testele” cu frigidere/aspiratoare/etc alimentate din ”generatoare de energie alternativă” vor ”demonstra” întotdeauna ineficiența ”energiei alternative”, indiferent de care o fi ea: eoliană, solară, etc...mai frumos e că hidrocentralele sau termoelectrocentralele tot în categoria ”energie alternativă” intră, dar n-am auzit pe nimeni declarând că ar trebui închise, ca poluatoare sau ineficiente!!! Link spre comentariu
onep Postat Mai 1, 2012 Autor Partajează Postat Mai 1, 2012 Ce legatura are Curentun Electric exploatat de om, cu electricitatea despre care vorbiti referitor la tipul de energie creat de dupa ipoteticul big bang. Daca vorbeati ceva legat de Materia Obscura, se lega altfel. Existenta gravitatiei nici de cum nu este bazata pe electricitate si este rezultatul curburi spatiului provocata prin energie si masa. Geoffrey Landis de la catedra astronautica a Institutului Tecnologic Massachusetts, (unul dintre catziva oameni pe care eu ii admir din cadrul MIT) intrun interviu spunea ca, Fizicieni lumi s-au pronuntat ca, este imposibil de a se construi un motor antigravitational, pentru ca inca nu se cunoaste ce fel de energie ar pune in miscare acel motor.Cit despre Pisica, Caine si Gaina da va dau perfecta dreptate.Despre 5% utilul din curentul nominal, aici nu vorbesc pentru ca nu am informati, nu am gindit niciodata la calcule de tipul asta, desi cred ca decit 5% sa fie utili din curentul nominal, asta cred ca se intimpla atunci cind pierderile sint mult mari.De inchis hidrocentrale eu unul nu prea vad de ce, pe cand termocentrale, da si eu sint de acord cu ce spuneti. Dar deocamdata ne mai chinuim cu ce putem acoperiri necesarul de energie. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Daca vorbeati ceva legat de Materia Obscura, se lega altfel. nu. de fapt termenul e așa de vag că poate să însemne orice. Existenta gravitatiei nici de cum nu este bazata pe electricitate si este rezultatul curburi spatiului provocata prin energie si masa. ce-mi plac exprimările vagi repetate papagalicește!!! energia cui, și masa cui??? și despre ce energie vorbea, că e mai multe... și dintre toate energiile cunoscute, singura care se comportă asemănător cu gravitația este energia electrică. Geoffrey Landis de la catedra astronautica a Institutului Tecnologic Massachusetts, (unul dintre catziva oameni pe care eu ii admir din cadrul MIT) intrun interviu spunea ca, Fizicieni lumi s-au pronuntat ca, este imposibil de a se construi un motor antigravitational, pentru ca inca nu se cunoaste ce fel de energie ar pune in miscare acel motor. adică e imposibil că nu știu ei... îmi place constanța în idei a ”oamenilor de știință”, indiferent generația. aș putea cita profesori universitari de la cambridge și/sau sorbona care au declarat în mod categoric că, din punct de vedere științific, un aparat zburător mai greu decât aerul nu poate nici măcar să se ridice de la pământ, nicidecum să zboare... noroc că au fost câțiva inculți care nu i-au băgat în seamă, altfel azi n-ai mai putea lua avionul ca să faci în 3 ore drumul Liverpool - New York, în loc de 4-5 luni. o declarație la fel de fermă, din surse la fel de autorizate, a fost făcută în legătură cu locomotiva lui Stephenson: au declarat că roțile locomotivei vor patina pe șine, deoarece sunt făcute din același material, și prin urmare, nu va exista frecare(???!?!?), ca urmare, locomotiva nu se va mișca în veci. bănuiesc că au dreptate... de pildă, TGV-ul n-are roți, deci nu se poate mișca... De inchis hidrocentrale eu unul nu prea vad de ce, pe cand termocentrale, da si eu sint de acord cu ce spuneti. Dar deocamdata ne mai chinuim cu ce putem acoperiri necesarul de energie. hidrocentralele folosesc energia cinetică a unei căderi de apă pentru a roti axul unui generator electric. termocentralele fac același lucru, dar... dacă mă uit cum anume se generează energia electrică pe care o livrează, ajung la concluzia că sunt, practic, ultimele mașini cu aburi de pe planetă. problema lor e combustibilul, care devine din ce în ce mai rar și mai greu de extras. oricât ar suna de duios, energia electrică livrată de centralele atomice... se obține la fel!!! singura chestie e combustibilul: reacția dintre uraniu și restul este una exotermă, iar căldura rezultată pur și simplu... fierbe apă, și aburul face exact ce ziceam mai sus! mai frumos e că apa aia e exact ”agentul de răcire”, pentru a ține reacția sub control, pe lângă o serie de multe alte mecanisme mai mult sau mai puțin hi-tech... dacă v-ați închipuit că o centrală atomică contemporană extrage direct energie electrică din reacția de fisiune... mai va. bineînțeles, ”e imposibil”. doar că uită să completeze cuvântul cu ”în stadiul actual al dezvoltării tehnologice”... și o să mai fie imposibil multă vreme, dat fiind că majoritatea cercetătorilor nu sunt recrutați dintre cei care pe lângă cunoștințe au și un pic de fantezie, sau de curiozitate, ci dimpotrivă. și să mai spun un cuvințel despre ”combustibilul” hidrocentralelor... el este dependent de o grămadă de lucruri, și deși pare inepuizabil, NU este! dar, după cum pare, o să fie cu adevărat ”inepuizabil” pentru încă vre-un miliard de ani, sau cam așa ceva... nu intru în amănunte, că e grele: trebuie să mă apuc să fac teoria structurii interne a Pământului, etc, etc, și e muuuuult de spus... Link spre comentariu
onep Postat Mai 1, 2012 Autor Partajează Postat Mai 1, 2012 Va-tzi aprins, nu vad de ce sa va aprindeti asa, stati linistit ca omul cind se aprinde bate campi. Se vorbea de alceva si d-tra, atzi deviato in alceva. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 am 40 de ani, și am obosit să văd aceleași tembelisme debitate de ”alte guri, aceeași gamă”, zilnic.se lămuresc cum stau lucrurile 2-3, apar alți 30 cu aceleași păreri scoase din burtă sau copiate mot-a-mot după cine știe ce ”autoritate științifică” al cărei unic merit e că lucrează la mit, nasa, sau altundeva, FĂRĂ să aibă o contribuție cât de mică la avansul domeniului în care e ”autoritate”.să mai spun și că majoritatea și-au făcut studiile superioare exclusiv prin memorarea oarbă a unor pagini întregi de cursuri, fără ca măcar să încerce să înțeleagă ce vrea să explice fiecare din teoriile alea???și mai nou, e plin de semialfabetizați ”creștini”, care nu doar că nu au cunoștință de la cap la coadă de teoriile pe care le combat, sau susțin, dar mai și confundă vesel noțiunile sau cauzele și efectele.când Vasile s-a căinat că vrea moderator aici, că se cam înfierbântaseră discuțiile, nu s-a înghesuit nimeni, și m-am oferit eu, pur și simplu că erau o droaie de aberații, ori pro-paranormal, ori contra.și eu aș zice că sunt cât de cât echidistant: nici una dintre tabere (științifică sau religioasă) nu rezistă cu succes la o analiză imparțială a teoriilor ei, nici una nu e capabilă să explice de la a la Z de ce și cum lumea în care trăim e așa, și nu altfel, dar totuși, ambele au nerușinarea să pretindă că au la degetul mic TOATE răspunsurile, și că e o nebunie să încerci să te lămurești, și, mai ales, să le pui în discuție teoriile.cum zicea biserica... „crede și nu cerceta”.dicton aplicat cu obstinație de ambele tabere, indiferent de numele, poza și pretențiile ei.de asemenea, uită-te atent aici: există un singur topic sticky, și ăla l-am considerat eu că merită să fie sticky!pentru că ”comunitatea științifică” de pe forum l-a cam luat pe arcadius în balon cu eoliana lui, și culmea e că omul ăla, chit că are un nivel redus de educație, e singurul care a făcut ceva concret, în ce privește ”energia alternativă”.și mai frumos e că acum, la aproximativ 2 ani de când a postat prima oară, se construiesc ”parcuri eoliene” în draci în românia, și nimeni nu suflă o vorbă că e o aiureală și o fantezie, că e nerentabil sau că livrează o cantitate de curent prea mică pentru costul realizării eolienelor și anexelor.pe-afară se construiesc asemenea parcuri de vre-o 20-30 de ani încoace... dar deh...dacă aș fi fost cu adevărat ”pro alternative stuff”, te-ai aștepta la mine să fac sticky orice tâmpenie cu aromă de ”free energy” de pe net, și pe cuvânt că sunt multe, că sunt destui creduli pe lumea asta, fără să conteze dacă abia sunt în stare să scrie, sau au 3 doctorate cu al 4-lea pe vine!dacă ar fi fost invers, aka ”science taliban”, arcadius nu doar că nu și-ar fi văzut topicul sticky, ci șters fără popas pe la pubelă, pe deasupra aș mai fi cerut și banarea lui pe motiv că ”uite analfabetul, își dă cu părerea pe chestii de care nu știe nimic”.asta ca să nu mă trezesc cu acuzații cretine.și dacă nu vă convine situația, puteți foarte frumos să mă reclamați Mădălinei sau lui Vasile, și las pe altul în loc aici.asta-i. Link spre comentariu
onep Postat Mai 1, 2012 Autor Partajează Postat Mai 1, 2012 Da, da, da asta era, mi-atzi generat unele autoraspunsuri, da asta era, viteza de propagare a informatiei este mai mare ca vteza de creatzie a informatiei, iar informatia odata gata creata este mai usor de asimilat, in comparatie de cum se poate creea o informatie noua, sau nu numai. Da, da, da, ori capacitatile creative s-au inputinat, or Scoala omoara creativitatea, or evolutia a ajuns pina intr-a acolo unde cursurile se refera la ce este si cum se construieste un ceva, iar cursanti are deja socoteala facute ca, mai bine cade pe cistig daca le cumpara de la Asiatici.Sincer va mutumesc, si tot sincer va spun ca imi face placere sa discut cu d-tra, nu numai pe teme tecnice.Cu respect si stima, va salut.acum mi-atzi dat de lucru la a-mi contura multe si multe, referitor la o lucrare a mea cum ca Materia se transforma in informatie.Bine inteles ca, daca voi ajunge in faza de publicare, am sa apelez si eu la cei care au scoli sa aranjeze gramatical, sa puna termeni elecvati, si etc-uri necesare.aaa, nu ma vaiet ca nu voi gasi din cei cu scoli, pentru ca, este pamantul plin de cei care au scoli, mai greu este de gasit cei care au capacitate de creatzie a informatziei, merge si cei cu capacitate de asamplare a informatziei, in comparatie cu cei care decit au capacitate de memorare si multe diplome, dar chiestiunea in viata, nu este ce sti datorita faptului ca ai calitate de memorare, si chiestiunea in viata este ce poti sa dovedesti.inca odata cu stima si respect, mi-ar face placerea sa ne putem intilni, si sa ne piredem in discuti pe teme de tipul asta. Link spre comentariu
puriu Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Interesant, dar sa revenim un pic la topic (Electricitate transmisa fara conductori electrici). Transmisia energiei electrice prin fascicul de microunde s-a testat cu zeci de ani in urma pe distante de zeci - sute de metri. S-a facut si un anteproiect de centrala solara in spatiu care sa transmita pe Pamant un fascicul de microunde cu deschidere de sute de metri. Densitatea de energie ar fi destul de mica pentru a nu afecta pasarile si avioanele ce-l intersecteaza. Cea mai mare dificultate este reconversia energiei microundelor in energie electrica industriala cu randament bun si cu cost redus. Pentru utilizari speciale, de exemplu militare, tehnologia exista si poate fi aplicata. La un asemenea proiect s-a referit, probabil, cel ce a postat mai sus. Link spre comentariu
onep Postat Mai 9, 2012 Autor Partajează Postat Mai 9, 2012 Am apucat sa citesc ceva azi in pauza de masa, mai repede ma interesat sa ai rasund lui Yahweh.Cat de, referitor la tema (Electricitate transmisa fara conductori electrici), da stiu ca pentru prima data, tot in cadrul MIT, apoi de niste studenti prin Mexic sa discutat de a transmite electricitate prin microunde, asta mie mi se pare o nebunie, de a lua amploare transmiterea energiei prin microunde si este bine ca MIT a facut teste pe fondul asta, numai ca ei au lasat animalele sa se chinuie pina sau prajit, de fapt teste pe microunde aveau facute mai de demult, si mai aveu teste pe micoune facute si prin alte locuri.Eu, da pentru a ma lamuri practic, si a vedea cu ochii mei, am facut si eu destule teste cu microundele, nu pe toate dar destule, si am ajuns la concluzia precum si multi din cadrul MIT, ca Transmiterea Electricitati prin Microunde nu este de utilizat cu raza de actiune pe planeta noastra, deci eu niciodata nu am avut in cap un asemenea proiect, ce prin urmare, nu ca, probabil, si da foarte sigur, nu ma-am referit la un asemenea proiect. Da domnule(na) cu ID Puriu, stiu ce urmeaza sa ma intrebati. Urmeaza sa ma intrebati, dar la ce proect vati referit. Da va raspund. Eu aici in acest forum am spus ca, pe inductanta se arunca bani si se pierde vremea la avansul transmiteri electricitati fara conductori electrici, am observat ca sinteti foarte documentat, nu numai Stintific, ma bucur, dar omul indiferent de rangul si gradul lui, are nevoie si uzeaza, terminalele rezultate din Stinta, si atunci la 4mil$ alocate de USA cercetari pe tema asta, mai bine uni cercetatori din MIT ar pune osul la munca sa caute si alte piste pentru cercetarea transmiteri de electricitate fara conductori electricitate. Dar ce naiba sa cerceteze ceva mai bun pe tema asta, si atunci este limpede ca, le lipseste materialul didactic de tipul elementului nou, adica un firicel care nu este convertit in informatie, ca apoi la armata de cercetatori si tecnologia lor, face si pe dracu-n patru cu acel firicel, dar asta este nu au firicelul ala pe care sa mearga, si uite asa, se invirtesc intruna in jurul cozi lor, si ai mai inpulsioneaza pe oameni, sa asi bata capetele pe tema asta, ca de, au fost multe cazuri cind Iepurile mare a sarit din ograda mica, si din sateliti se vede si Musca, dar Iepurile, si daca cumva Iepurele sta pitulat, a nici o problema are cine sa intre dupe el, daca este nevoie intra chiar presedintele tari in care se afla acea ograda, inportant este sa dam de Iepure, ca dupe aceea gasim noi cu ce sa al facem vinovat pentru al face raspuzator in fatza legi, si sa al condamnam la multi ani de temnita, mama lui de Iepure ce credea el, ca nu punem mana pe el, si ca scapa nepedepsit de lege.Cam la asa ceva ma-am referit eu. Asta nu este evolutie a inteligentei, asta este depersonalizare a unui element nou, pentru ca cel care creaza o informatie, pe acea informatie o vede in felul lui si o finalizeaza in felul lui personal. Aha mi-au spart mie casa, ce au crezut ca o sa dea ei drumul la mare productie de hidrogen obtinut din nimc, ala era un experiment in curs inca nu era finalizat. Eu tin sa le subliniez ca, vinul se mai face si din struguri, adica mai si plateste prin a cumpara struguri, ca se prinde lumea de faptul ca se vinde numai apa in loc de vin.Scuzatima daca am cam luato razna cu discutia.Va salut si numai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum