Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Gloria 1

Vizitator Cataliniv

Postări Recomandate

Vizitator Cataliniv

Buna ziuavreau sa pun bec sa luminez scala la o gloria 1 si nu stiu ce bec anume sa pun si nici exact de unde il trag ca nu am schemadaca se poate sa ma ajute cinevamultumesc frumos

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreidaniel

5

• dan cod

3

• Iustin

3

• remus68

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Becul am impresia ca e de 6V inseriat cu o rezistenta. Asta e schema de la Gloria (1). Cel care se poate pune la auto. A fost scanata color la inalta rezolutie. Listeaza schemele mari,stufoase pe un A3, ca altfel o sa te chinui sa descifrezi ceva. Eu unul asa am facut, ce schema am o listez pe A3.

De aici o poti downloada: http://www.sendspace.com/file/4t83i7

post-40539-139829433828_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Cataliniv

Am o problema foarte enervanta, poate este cineva care se pricepe si m-ar putea ajuta

Aparatul are un fasait foarte enervant( dar nu tot timpul se aude) care se suprapune cu sunetul, indiferent daca sunetul este incet sau tare.

Eu am zis ca poate este o legatura prost facuta dar nu o gasesc deloc. Am verificat spatele cablajului de la amplificare si nmic

I-am facut niste poze mai in detaliu poate m-ar putea ajuta cineva

Aparatul asa l-am primit eu nu i-am facut nici o modificare

Multumesc frumos

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Salut! Verifica intai lipiturile sa nu fie vreuna rece...Am patit demult si eu ceva asemanator,dar cand dadeam unpic mai tare facea urat..era de la un condensator se atingea de alta piesa..Asta e una la mana,a doua la mana e posibil sa se fi uscat vreunu si sa nu-si mai faca treaba bine..ai putea sa ii schimbi,in primul rand pe cei electrolitici...eventual poti sa-i dai drumu la aparat si cu grija apesi putin pe cate unul sa vezi daca e o lipitura rece,daca se schimba ceva.

Link spre comentariu

Pe linga verificarea/inlocuirea electroliticilor, inlocuieste semireglabilele cu unele de calitate, curata sau inlocuieste potentiometrele si pentru siguranta in functionare verifica cum sint dispuse condensatoarelele alea montate pe spatele placii in dreptul puntii redresoare.

Link spre comentariu

Asa e cum zice remus68. La niciun Gloria clasic care l-am vazut nu era fir ecranat. Erau doar fire scurte de 2-3 cm sa zicem care se duceau de la placa la potentiometre si o bucata de carton cu staniol pt ecranarea lor cica..Exceptie face Gloria Nova (am un exemplar) care are un fir de pe placa de baza ceva mai lung pana la grupul te potentiometre si ala e intr-adevar ecranat, la fel e si cablul de la mufa DIN. Cu toate acestea ele au un usor bazait care dispare cand ating antena FM sau axul vreunui potentiometru..oricum, nu e exagerat dar e. Ar mai putea fi posibila o varianta: la unul dintre potentiometri,cum is ei pusi in schema in acea grupare sa fie prost capsat sau desprins de pe placa de ebonita un pin..si de aceea sa faca figuri.

Link spre comentariu

La radioreceptorul Gloria, nici unul din firele duse de la placa la potentiometre nu este ecranat.

corect...dupa poza.... :da incearca si schimba potentiometrul de volum...sa nu aiba traseul intrerupt ....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări