Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare incarcator in invertor sudura.

Vizitator pisica matache

Postări Recomandate

trebuie masurata tensiunea in pinul 4 al 494 deoarece este un delta redus:2 diviziuni conductie si 3,2 diviziuni pauzao metoda de a reduce delta la 3844 este folosirea in oscilator de rezistente mici:1--3kohm(680 ohm este minim)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 252
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

25

• joe

6

• Dr.L

5

• gauss

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

MOS-ul a fost cald? Primarul traf au fost cele doua originale inseriate?Ai pus crocodilul (masa osc) la tranzistorul dinspre + si varful sondei la cel spre -?

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

N-a fost cald;cred ca sa ars din cauza unui varf de tensiune,alfel nu-mi explic.Asa cum nu-mi explic nici forma diferita a semnalului,pe primarul trafului de forta...Semnalul e dreptunghiular,in cazul comenzii cu 3844,si de forma din oscilograma pusa ceva mai sus,cu 494.Prima oscilograma,semnalul in primar traf forta,a doua DS,mosfet,a treia GS,mosfet,comanda cu 494.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Dreptunghiular este in primarul traf forta;era identic cu semnalul in pinul 6 la 3844.N-am apucat sa fac poze,ca s-a dus mosul.O sa refac maine experimentul,in loc de 300V,alimentez cu mai putin,si pun oscilogramele aici.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Stai ca nu scapi asa usor...Ti-am prelucrat un pic imaginea:post-1-139829433738_thumb.jpgIn functie de moment, poti identifica timpii? Mai vezi ceva ciudat? Ce valoare are grila pe verticala?Nu cumva e orizontala (0V) cea cu albastru?

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

]Pentru mine tot ciudat ramane;ciudatenia mare,daca nu ma insel,e ca umplerea semnalului pe traf,pare mai mare de 50%,in situatia in care semnalul GS,e sub 40%.Am pus osciloscopul si in baza tranz driver.Semnalul e identic cu cel din primar traf forta.Ceva e dubios,as zice ca feturile conduc contratimp,dar n-are cum.Pentru comparatie,am pus si oscilograma cu semnalul in pin 6,la 3844.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Nu cred ca m-ai inteles: nu pot interpreta ce vad pana nu stiu unde e orizontala. As vrea sa cred ca e pe mijlocul ecranului dar te-am vazut postand-o trasa in jos, nu mai stiu ce sa cred.Poftim, ultima... Cum sa coboare sub zero volti?!post-1-139829433759_thumb.jpgEsti pe AC sau DC?

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

MOS-ul a fost cald? Primarul traf au fost cele doua originale inseriate?Ai pus crocodilul (masa osc) la tranzistorul dinspre + si varful sondei la cel spre -?

Da,primarul e format din cele doua originale,inseriate;n-am tinut cont cum am conectat osciloscopul,cu varful pe plus,sau pe minus,dar masa am pus-o pe o borna a primarului,varful sondei,pe cealalta borna.Pot reface masuratorile,daca e necesar de stiut polaritatea semnalului...Cred ca am priceput intr-un tarziu;nu sunt familiarizat cu osciloscopul,imi cer scuze.Am masurat tot pe primar traf,de data asta respectand polaritatea,zero e pe mijloc.Amplitudinea varf la varf e de cca 600V....
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Osciloscopul gaseste media si o pune pe mijlocul ecranului. Trebuie sa-l setezi cumva ca pe mijloc sa stea 0V iar ce masori pozitiv (fata de masa/crocodil) cu sonda sa fie peste si ce masori negativ sa fie sub. Altfel e dificil de interpretat. Mai ales in primar trafo.Presupunand ca linia orizontala albastra este potentialul crocodilului, interpretez de mai jos:post-1-139829433767_thumb.jpg1=momentul in care ambele tranzistoare se deschid2=momentul in care ambele tranzistoare se blocheaza si incepe demagnetizarea3=momentul in care demagnetizarea se sfarseste4=momentul in care tensiunea pe primar cade la zero si se asteapta urmatorul impuls.Adica functionarea ar fi ok. Acum ar fi bine daca am avea o comparatie cu ce ai obtinut cand s-a ars MOS.Imi permit sa mai adaug ceva: nu cred ca am reparat mai mult de 10 de bucati (unele de mai multe ori), dar intotdeauna am vizualizat comanda pe un cond inaintea montarii tranzistoarelor de putere. Stiu ca teoretic blocarea se poate face cu succes si la 0V, dar toate o faceau cu tensiune negativa. De obicei mai mica dacat pozitiva (4-5V).

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

]Maine daca prind curaj,o sa refac testul cu 3844.Ce tensiune minima as putea folosi,in locul celor 300V,ca sa nu mai am vreo surpriza?

Link spre comentariu
Vizitator smilex

E greu de estimat. Poti arde un MOS si la 10V. Daca ai fi depistat cauza...Pune ceva in serie pe 220Vca. Un bec, un rezistor... Nu-i o garantie. Faci poza si opresti.

Link spre comentariu

se poate verifica partea de putere cu tensiune mica(gen 24 v cc).descarcati de pe electrotanya manualul de la ESAB ORIGO150 si gasiti acolo explicatii.mai gasiti si schema driverului de comanda a ramurilor igbt(mai evoluata ce-i drept,dar isi face treaba.eu unul o recomand deoarece am folosit-o in cateva aparate si nu apar surprize)ce snubbere folositi in paralel pe mosi? rezistor inseriat cu condensator sau diode transil?

Link spre comentariu
Vizitator tyc

La mosul respectiv ceva ia displacut ,a fost dus intr-o zona (de functionare) periculoasa si avand in vedere ca e si din Ro cumparat ... .Piesele facute pt Europa de Est (Romania ,Bulgaria,Moldova,Ucraina ,...) sant slabe calitativ,au alte seturi de teste (ex. -un semiconductor rezista la 600V ,iar pt EE acelasi semiconductor rezista la 600V dar pt 100ms ). Pretul poate fi mai mic ,de obicei, datorita faptului ca costurile de fabricatie sant mai mici si costurile generale sant mai mici (manipulare ,transport ). O posibila cauza din moment ce oscilogramele sant ok.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări