Vizitator smilex Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 MOS intradevar. Nu BDW. Normal, sursa comuna, dar primar trafo in faza cu secundarul (cand MOS-driver conduce=>impuls pozitiv de deschidere pt MOS-putere). Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Am inteles cum e cu fazarea trafului;ce n-am inteles,de ce nu poate comanda 3844,BDW-ul.Acesta e conectat ca repetor pe emitor;primeste in baza un semnal dreptunghiular,care ar trebui sa se regaseasca in emitor,neamplificat. Postul d-lui miticamy,m-a facut sa studiez inca o data cablajul cu traful driver.Uitandu-ma cu atentie,am vazut ca traful are o infasurare identica cu primarul,pusa la masa printr-o dioda,infasurarea de demagnetizare.Sa inteleg ca nu mai am nevoie de protectia mosului,cu zenner,ca in schema cehului... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Eu ma uitam pe oscilogramele tale. Cred ca ai deplasat orizontala in jos, altfel nimic de acolo nu se explica. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Am pus mos in locul bipolarului,iar acum functioneaza perfect.Am masurat umplerea in grila feturilor de putere,sa vad daca fazarea e corecta.46% exact ca in pinul 6,la 3844.Asa arata semnalul GS,la mosurile de putere...As putea merge mai departe,sa alimentez partea de forta,comandata cu semnalul de mai sus,cu umplerea fixa,de 46%,sa vad ce obtin la iesire? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Eu zic ca n-ai nevoie sa modifici driverii, arata bine.Poti incerca, dar nu vad scopul. Obtii in gol o tensiune conform raportului de transormare. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Eu zic ca n-ai nevoie sa modifici driverii, arata bine.Semnaul e masurat pe mosurile incarcatorului;nu stiu daca va arata la fel,cu doua mosuri in paralel,de 48A,cu capacitatea de intrare de 16nF.Pot verifica deformarea semnalului,punand o capacitate de 16nF,GS,la fiecare mosfet,sau nu e relevant testul? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Testul e relevant. Daca e vorba de 16n. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Cu cate 22nF,in ideea ca incerc poate,cate trei feturi,in paralel... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Mda, o pereche BD440+441 cu 4,7 ohmi in formula anterioara ar imbunatatii situatia. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Daca o sa folosesc doar doua mosfeturi in parale,cred ca o sa-l las neschimbat,daca folosesc trei,il modific.Pana atunci o sa testez partea de comana,cu unul din incarcatoare;sa vad cam cum se comporta,eventual sa vad ce caracteristica se obtine la iesire.Cehul a folosit la traful de curent,o spira in primar,75 in secundar.Traful de curent din incarcator,are o spira in primar,cca 180 spire in secundar.L-as putea folosi asa,eventual modificand rezistentele de pe care se culege tensiunea,sau ar trebui modificat,sa am acelasi raport de transformare? Link spre comentariu
joe Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Traful de curent din incarcator,are o spira in primar,cca 180 spire in secundar.L-as putea folosi asa,eventual modificand rezistentele de pe care se culege tensiunea,sau ar trebui modificat,sa am acelasi raport de transformare?Dupa cum ai vazut, danik scrie ca nu e nevoie de precizie mare in bobinarea trafului de curent . E mai usor sa modifici rezistentele.Apropos de etajul final, ai la indemana un driver din gama IR sa vezi cum merge in comparatie cu transformatorul de semnal? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Modificarile nu sunt mari: in locul tranzistorului existent pui un BD440, in locul rez de 1k (cea uitata) unul de 220/0,5W eventual inca unul asemenea paralel pe prima dioda, in locul diodei din BE al BD440 pui BE al BD441 cu condul de 100-220n si un rezistor la iesire care sa nu depaseasca 4A la varful tensiunii. Chiar daca numai cativa wati reusesti sa aduni din comutatia mai rapida, eu zic ca tot merita.Apropo, ai sesizat ca parca si umplerea depaseste 50% cu 22n? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Modificarile nu sunt mari,dar sunt dificil de facut;piesele sunt SMD,cablajul dublu-placat;a fost destul de greu sa pun si mosul,in locul bipolarului.Probabil la final,o sa extrag traful driver si fac alt cablaj,mai aerisit.Atunci voi face si modificarile.Pana la urma,din tot incarcatorul,cred ca o sa folosesc doar traful driver si carcasa...Nu cred ca umplerea depaseste 50%,vinovat e probabil osciloscopul,care e un jaf.Cu el vizualizez doar forma semnalului;frecventa si umplerea o masor cu multimetru,e mult mai usor de citit.Cand masor umplerea si vreau sa fiu sigur,schimb testerele multimetrului si vad daca-mi afiseaza diferenta pana la 100%.@joe,n-am alt driver,doar traful;cu traful de curent,ramane sa fac ceva teste,maine. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 o sa folosesc doar traful driver si carcasaHe-he, vezi ca e de la zero? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 11, 2012 Partajează Postat Mai 11, 2012 Azi am alimentat partea de putere,in incercarea de a face teste cu traful de curent;in cateva minute,unul din mosuri a intrat in scurt,fara sa am consum pe iesire.Am avut totusi timp sa vizualizez forma de unda in primarul trafului de forta;am gasit semnal dreptunghiular,identic ca cel din pinul 6,la 3844.Semnalul in primarul trafului de putere,cu comanda originala,cu 494,are insa alta forma...Mi-e teama ca va trebui totusi sa incerc sa fac comanda tot cu 494... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum