Vizitator Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 tens in secundar traf curent trebuie sa fie liniar crescatoreorice crestere rapida dupa o zona liniara indica saturarea miezuluiiar la un traf curent daca stii raportul de transformare si rezistenta pe care debiteaza se poate sti curentul in primarinvertorul de sudura masurat de mine avea cam 80khz,100 pare cam mult Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 Am vizualizat semnalul,pe secundarul trafului de curent,care are o spira in primar si cca 200 in secundar.In secundar am pus o rezistenta de 50 ohmi.Prima oscilograma cu traful original,a doua cu EE65,fara sarcina.As zice ca tensiunea e liniar crescatoare in ambele cazuri,desi semnalul arata cum arata.... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 La ultimele osc din primar, care era baza de timp? Cate spire ai in primar EE65. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 In primar EE65,sunt 12 spire,4 in secundar;nu stiu baza de timp,oricum osciloscopul e decalibrat... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 Frecventa e masurata sau calculata? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 Masurata cu multimetrul,68khz.Umplerea,30%..... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 Pe oscilograma arata mai mult de o treime (33%). Sa zicem 5us. Daca ar fi 3C90, la 68kHz, B=0,12T. Banuiesc ca sectiunea e de 540mmp. Mie imi da 23 spire la 300V. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Din pacate nu cunosc ce tip e miezul,doar dimensiunile;sectiunea este intradevar 540mmp.In dimineata asta am inseriat primarele a doua trafuri EE65.N-am apucat sa vad daca se incalzesc,sau sa fac masuratori,a intrat in scurt una din cele doua perechi de MUR3020,inseriate.Cum acestea nu erau nici macar calde,cred ca am avut mai mult de 400V,pe ele.Din pacate n-am diode de 10-15A la 600-800V.As putea totusi inseria nu doua,ci patru MUR3020,cu rezistente de egalizare;la cele doua am avut cate 47K,1% in paralel pe fiecare?Influenteaza cu ceva cei cca 4V,in cazul a patru diode inseriate,cadere de tensiune,in conductie directa?As mai avea varianta punerii in paralel,a trei-patru diode UF5408,de 3A/1000V asta daca gasesc atatea... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 De unde mai mult de 400V? Totusi, si eu cred ca tensiunea le-a strapuns (poate un mic dezechilibru dintre ele).Pune niste diode bune, cred ca pt. experimente se poate 2xUF5408 + 2xUF5408.Doua trafuri inseriate EE65 cu 12 spire in primar fiecare n-ar trebui sa se incalzeasca. Secundarele insa, nu le vad bine direct in paralel, nici macar dupa punte, eventual dupa punte+inductanta fiecare, pt. egalizarea curentilor. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Nu cred ca dezechilibrul e vinovat,poate ceva varfuri de tensiune...;am selectat cu multimetrul RPM de 47k,tocmai pt a imparti exact in doua tensiunea inversa;oricum in toate schemele,am vazut ca se folosesc diode de cel putin 600V.Ca veni vorba de diode,am montat de proba pe radiator cele zece MUR3020;avand mai multe bucati disponibile,le-am selectat din aceeasi serie,fiecare pereche.Ar fi utila o selectare suplimentara,sa alimentez fiecare dioda cu curent constant,de cca 10A si sa masor caderea de tensiune pe fiecare?Daca inseriez primarele,va trebui sa inseriez si secundarele,altfel se modifica raportul de transformare...,asa ca scap de problema egalizarii. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Doua diode inseriate pot avea timpi diferiti, care la randul lor pot duce la infime momente (dar suficient) in care una sa suporte o tensiune mai mare. Rezistoarele nu te ajuta acolo. Eventual niste snubbere pt. fiecare... Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Am inteles;o sa caut diode de 600V.Cele montate pe radiator,sunt pentru redresare,in secundar,cate cinci in paralel.E viabila metoda,sau sunt prea multe in paralel? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 In paralel se egalizeaza usor, cresterea curentului printr-o dioda determina si cresterea tensiunii ceea ce duce la cresterea curentului prin alta dioda. Poti pune cate doresti. Identice. Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Urmare solicitarii din mp (matache) revin cu detaliile mentionate intr-o pagina anterioara: Amplasare trafo driver si trafo curent: Releveu trafo curent: pozitia din schema: Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Detalii trafo driver: Pozitie in schema: Valori inductante (cu toate infasurarile bobinate, deci sunt incuse si mutualele): Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum