Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare incarcator in invertor sudura.

Vizitator pisica matache

Postări Recomandate

• Răspunsuri 252
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

25

• joe

6

• Dr.L

5

• gauss

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu-mi plac discutiile tehnice nefinalizate sau terminate "in coada de peste"-nu stiu daca expresia este folosita in toate regiunile tariias propune un test pe cheltuiala persoanei nevinovate: d-l Matache sa refaca testul cu scurtcircuitul cu 494 si traful de curent ca in schema danyk si sa puna aceeasi oscilograma

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Am redesenat schema,cu comanda pe care am folosit-o la ultimele teste.Ca sa nu mai existe discutii,aceasta e varianta pe care voi merge.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

nu-mi plac discutiile tehnice nefinalizate sau terminate "in coada de peste"-nu stiu daca expresia este folosita in toate regiunile tariias propune un test pe cheltuiala persoanei nevinovate: d-l Matache sa refaca testul cu scurtcircuitul cu 494 si traful de curent ca in schema danyk si sa puna aceeasi oscilograma

As reface testul cu 494,dar ar fi mai complicat;inca n-am reusit sa dezactivez protectiile introduse de controler.As zice ca nici testul cu 3844,cu iesirea in scurt,n-a fost suta-n suta,conform cu realitatea;pe iesire a existat tot timpul un filtraj de 2000 micro,pe care invertorul nu-l va avea.O sa refac testul si fara condensator,pana atunci m-ar interesa ceva solutii de a putea creste umplerea spre 50%....
Link spre comentariu

e bine sa fie discutii dar dupa un "ritual"eu fac N afirmatii;a doua persoana spune ca M sant incorectelucrurile nu ar trebui sa ramana fara o rezolvare mai ales daca alte persoane au unele asteptari de la noipot fi si situatii in care cadem de acord pe Q probleme dar vine a treia persoana cu un experiment de neatacat care ne contrazice;din nou trebuie sa lamurim problemasaptamana viitoare fac eu un experiment cu ATX cu 494cred ca este bine de pus cate o rezistenta paralel cu prima dioda din secundarele trafo driver ca la d-l EMIL MATEI,in felul acesta pnp-ul nu este deschis numai de 1 kohm ci si de tens negativa din secundar driversi zenerele de protectie sant prea mici de 12v,eu as pune 18v sau chiar 22vREVIN:am scris in acelasi timptrebuie pierdut si putin timp cu teste suplimentare dar datele obtinute folosesc apoi toata viatapun pe pin 4 o rez de 680 ohm serie cu o rez variabila de 5 kohmpun cond in pin 4 pe rand de 2,2--3,3--4,7--6,9--10---15--22--33nanoF(nu neaparat toate) si fac un tabel cu delta la 40khz/60khz/80khz(sau alte valori) si masor de fiecare data rez variabilapoate dura 1-2 ore dar se fol 10--40 aniar fi ideal de masurat si pt 3842

Link spre comentariu
Vizitator smilex

nu-mi plac discutiile tehnice nefinalizate

La ce te referi? Daca e vorba de a folosi 494, garantez ca functioneaza ca limitator de curent si poate fi asigurata caracteristica necesara. Dar toti (mai ales matache) urmarim simplitatea, spre 3844 ne indreptam. Sau e vorba de driver?

@pisica matache Iti propun insistent sa folosesti perechea BD440+441. Iti garanteaza o forma de unda mai buna.

Nu cred ce e necesar a mai testa pe 494. Cred ca ajunge pentru a-ti da seama de mecanism si forma necesara de vizualizat.

Cred ca e imperios necesar a urmari aceiasi caracteristica pe trafo driver (fara MOS, cu cond), in mod primordial.

Poti folosi in urma BD440+441 spre MOS, 2,2+2,2 ohmi si intre ele transil la masa. Garanteaza salvarea driverilor la strapungerea eventuala a MOS (am experimentat).

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Off topic:Intrebare intrebatoare : care e farmecul celor 10 pagini de discutii in urma carora rezulta ceva care a mai fost facut ,este pe net ,Emil Matei are site cu chesti de astea si mai sant si in alte limbi (rusa,engleza) realizari?

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

O sa testez cu BD440,BD441 ;diode transil,nu am deocamdata;o sa extrag traful driver si fac alt cablaj.Nu inteleg insa,de ce semnalul de comanda actual,nu e in regula.Pana la urma mosurile primesc in grila, un semnal dreptunghiular,care chiar este dreptunghiular,dupa cum se vede pe osciloscop,de o anumita frecventa,umplere,amplitudine.Am obtinut pana la urma,cu semnal cu 30% umplere,pe primarul trafului de forta,aceeasi forma a semnalului,in ambele cazuri si cu 494 si cu 3844.As zice ca problemele gen dioda-mosfet duse,nu s-au datorat formei semnalului de comanda,ci datorita umplerii prea mari.Nu sunt convins ca folosind BD440-BD441,o sa dispara problemele,la o umplere de 50%,dar asta nu inseamna ca n-o sa incerc...

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Nu sunt convins ca folosind BD440-BD441

Eu dimpotriva, sunt convins ca nu o sa dispara. Este perfect posibil si credibil ca problemele sa se mentina la 50% cu orice driver, nu asta e rolul driverilor, n-am avut asta in vedere, conteaza pierderile cat mai mici pe comutatie.
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

As vrea totusi sa pot face ceva teste,cu alimentarea la 220V;sa testez mai departe cu umplere de 30%,sau o pot creste spre 40%?

Link spre comentariu

noroc cu operatia care nu m-a lasat sa ies afara

am facut un forward cu 494 si limitarea de curent danyk

pun numai 2 oscilograme,una cu reglajul care da pe pinul 3 amplitudine de 4v si una dupa ce am marit putin sensibilitatea

sus este semnalul in drena mosului cu care am si sincronizat

jos semnalul in pin3---1v/div---zero pe linia de jos

va las sa trageti concluziile

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Cred ca am priceput intr-un tarziu;nu sunt familiarizat cu osciloscopul,imi cer scuze.Am masurat tot pe primar traf,de data asta respectand polaritatea,zero e pe mijloc.Amplitudinea varf la varf e de cca 600V....

Salut!Se vad niste varfuri periculoase acolo. Nu cred ca sunt doar 600V. Ce snuber ai folosit? ...sau ai folosit snuber?Se veadeau, scuze... cam intarziat postul
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Azi am mers mai departe....Am inlocuit diodele UF5408,cu cate doua diode de 30A/200V,MUR3020, inseriate.Am pastrat umplerea de 30% si am alimentat la 220V.Primele doua oscilograme sunt luate pe capetele primarului,fata de minus 300V.Celelalte doua sunt in acelasi puncte de masura,dar am folosit un alt traf.Traful e un EE65,cu acelasi raport de transformare,3/1,primarul avand 1,5mH iar cele doua secundare identice,separate,au cate 170 microH.Sectiunea primarului,cat si a secundarului,sunt sensibil mai mari,decat a trafurilor din incarcatoare,fapt ce mi-ar permite,folosind doua trafuri identice,sa obtin cca 150A,in secundar.La primele teste,traful EE65,se incalzeste;se incalzesc si diodele MUR3020,fara nici-un consum pe iesire,secundarele le-am lasat in aer. Cel ce mi le-a vandut,mi-a spus ca au lucrat la 100khz.Acum nu stiu ce sa fac...sa conectez atat primarele,cat si secundarele in paralel,dar sa cresc frecventa la 100khz,la cat au lucrat trafurile,sau sa pastrez frecventa de 68Khz,sau mai mica si sa conectez atat primarele,cat si secundarele in serie,pt a pastra raportul de transformare neschimbat.M-ar avantaja conectarea in paralel,dar stiu ca la 100khz,pierderile vor fi mai mari,ca la 68khz...asa ca astept pareri.

Link spre comentariu

sa nu mai caut,primarul trafo din incarcatoare ce inductanta au in primar?nu conteaza cum cant conectate secundarele,trebuie lucrat cu primarul pana se lamureste cu incalzirea@silicipi a facut sonda de curent recomandata de mine pe cel mai banal miez de la monitoaresau la teste trebuie vazut mereu si cum arata forma tens in secundar trafo curent,pe 4,7 ohmcand am facut ieri testul cu 494 am folosit traf atx,jumatate din primaruitand ca inductanta este de 4 ori mai mica am alimentat la 100vac si s-a saturat miezul dar avand o sonda in sec trafo curent am obsevat imediat gresealacurentul de magnetizare este 300v x 5microsec impartit la 1,5miliH

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

sa nu mai caut,primarul trafo din incarcatoare ce inductanta au in primar?

Au un miliH,in primar,ambele primare inseriate;am facut teste si cu un singur primar din cele doua si tot asa se incalzea.O sa vizualizez semnalul in secundar traf curent;dar ce trebuie sa urmaresc?Sa obtin acelasi curent prin primarul-primarele la EE65,ca si in cazul trafului original al incarcatorului?Folosind metoda asta,pot creste frecventa,urmarind scaderea curentului in primar?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări