Mar Postat Aprilie 25, 2006 Partajează Postat Aprilie 25, 2006 :smt017 Vreau sa fac comunicatia intre 2 rfPIC-uri la o distanta de ~2Km.Dupa cum stiti este nevoie de o putere de radiofrecventa mai mare pentru aceasta distanta si cred ca daca amplific semnalul obtin comunicatia.Ajuati-ma va rog cu un amplificator pe 433MHz sau alte idei.Multumesc :salute: :salute: :salute: :salute: :salute: Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 25, 2006 Partajează Postat Aprilie 25, 2006 Ai vizibilitate directa intre antene?Daca da nu ai nevoie de mai mult de 0.1W si de doua antene Yagi cu 3 elementi.Amplificatorul poti sa-l faci cu un singur tranzistor.Vrei comunicatie full duplex?Daca de e cam nasol! Link spre comentariu
Mar Postat Aprilie 26, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2006 Comunicatia e in oras (intre blocuri) si ma gindesc :smt017 ca daca semnalul de RF are suficienta putere pot asigura comunicatia si 10mW nu stiu daca ajung. Nu stiu ce e fullduplex e comunicatie bidirectionala? Link spre comentariu
Vizitator alex Postat Aprilie 26, 2006 Partajează Postat Aprilie 26, 2006 Nu stiu ce e fullduplex e comunicatie bidirectionala?Da Link spre comentariu
Mar Postat Aprilie 27, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2006 Semnalul e full duplex. Va rog ajutati-ma cu o schema de amplificator in banda de 433 MHz :prayer: :prayer: :prayer: , dar...... am voie sa emit pe aceasta frecventa? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 27, 2006 Partajează Postat Aprilie 27, 2006 430.0000 ? 433.0500 MHz STATUT PRIMAR ÎN PARTAJ CU ALTE SERVICII SERVICIUL DE AMATORPlanul benzilor il gasesti in regulamentul serviciului de amator, pe site-ul IGCTI. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 27, 2006 Partajează Postat Aprilie 27, 2006 ...am voie sa emit pe aceasta frecventa?Nu asta este principala problema.Pentru full duplex ai doua TX care emit simultan.Pentru rf pic din cite stiu sunt filtre SAW pe la 433Mhz si pe la 800Mhz pentru norma engleza.Ai numai doua valori.Emitatoarele trebuie sa aiba fregventele mult diferite pentru ca filtrele SAW sunt de banda larga deci nu au selectivitate!Si nu ai filtre de mai multe fregvente in jur de 433 mhz. Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 27, 2006 Partajează Postat Aprilie 27, 2006 Mar,Nu vreau sa te descurajez, dar constructia unui amplificator de putere functional in 433MHz este mai dificila decat iti imaginezi. Fara aparatura de masura, sansele sa "pici pe solutie" sunt extrem de reduse. Faptul ca ai o schema si chiar tranzistorul, nu reprezinta decat 10...20% din rezolvarea problemei.O sansa ar fi sa jumulesti un modul de prin vreun aparat care mergea deja in 433, dar ramane problema cu full duplex.Ce vrei de fapt sa faci? Vrei sa dai internet unui prieten? :yawinkle: Cirip Link spre comentariu
Mar Postat Aprilie 28, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2006 Nu vreau comunicatia pentru internet, am nevoie sa verific sistemul de alarma al garajului meu care se afla la ~2Km de mine intre blocuri si daca e cazul sa opresc alarma de acasa. Am nevoie de un amplificator pentru ca un rfPIC ofera maxim 2mW radiofrecventa.O alta obtiune este sa utilizez TX2 - 433-160-5V si RX2 - 433-160-5V de la comet care au 10mW RF, dar tot nu este sufucuenta putere. Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 28, 2006 Partajează Postat Aprilie 28, 2006 In situatia asta eu cred ca cel mai potrivit ar fi sa folosesti doua PMRuri carora sa le scoti antenele portabile si le conectezi la niste antene directive care sa aiba si niscai castig. Avand in vedere aplicatia, cred ca poti folosi DTMF pentru mesaje sau alta forma de semnalizare fara componenta continua in spectrul modulator.Legalitatea solutiei nu o comentez, dar varianta cu PMR e mai aproape de adevar decat un emitator in 400MHz bricolat.Cirip Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat Aprilie 28, 2006 Partajează Postat Aprilie 28, 2006 I L E G A L !!!Mai degraba solutia cu antena PMR-ului pusa in locul dipolului unui Yagi. Schema era pe internet. Parca s-a mai discutat despre asta. Link spre comentariu
Vizitator alex Postat Aprilie 30, 2006 Partajează Postat Aprilie 30, 2006 Mai este solutia cu doua terminale GSM care comunica intre ele prin SMS. In PMR nu ai voie sa emiti date. Si asa avem doar 8 canale alocate. Nu le ocupa cu prostii Link spre comentariu
milet Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Lasand deoparte aspectul de legal/ilegal referitor la modificarea antenei la PMR-uri,asa cum a mai scris cineva;e ilegal sa scrii pe statie 05W si ea sa aiba de fapt MAXIM 0.05w,ma gandesc ca nu-i mare lucru sa testez o antena J-Pole la un PMR. Daca cineva a testat,astept efectele.Eu o sa testez in weekend-ul acesta o antena J-Pole. Pentru inceput mi-am cumparat o conducta din cupru de frana de Dacie pentru a face antena. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum