Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strungul meu CQ9318

goguboeru

Postări Recomandate

Asa e . Motorul care e pe strung are 400 w . Si io am crezut ca are 250 si am fost dispus sa-l cumpar asa gandind ca daca e nevoie pot sa il schimb , dar a venit cu motor 400 W.

Sa nu le zicem la aia de la unimax sa nu il scumpeasca :speriat

Chiar am intrebat aici pe forum daca merita sa cumpar cu motor asa mic.

Iar motorul e pe rulmenti ,nu pe bucsi ,m-am uitat mai bine la el.

Si lungimea de strunjire e de 310 in loc de 210 mm. Asta tot o neconcordanta in descrierea lor si masina dar si asta in avantajul cumparatorului.

post-63486-139829427695_thumb.jpg

Link spre comentariu

Si acum ca sa nu le amestecam ,info ,in poze despre portcutitul cu schimbare rapida .O schita cu dimensiuni asa cum m-am priceput si io si poze. Daca nu e clar ceva mai vedeti si in poze.Si daca nici asa nu se lamureste problema mai masor odata.Nu am masurat inca dispozitivul de randalinare. Apropo, am auzit pe net ca un tip randalina cu rotite de bricheta....

post-63486-139829427706_thumb.jpg

post-63486-139829427716_thumb.jpg

post-63486-139829427724_thumb.jpg

post-63486-139829427733_thumb.jpg

Link spre comentariu

Acum inca o poza cu latura unde e surubul de fixare /strangere a dispozitivelor poze cu dispozitivul de fixare a cutitului de debitare si sistemul de reglaj pe verticala care e comun la toate.

post-63486-13982942774_thumb.jpg

post-63486-13982942775_thumb.jpg

post-63486-139829427757_thumb.jpg

post-63486-139829427764_thumb.jpg

post-63486-139829427771_thumb.jpg

Link spre comentariu

Inca o poza cu dispozitivul pt debitare ,una cu vedere din fata a dispozitivului de fixare a cutitelor cu coada rotunda sau a mandrinei, una cu vedere de sus a aceluiasi dispozitiv,o poza cu vedere din fata a dispozitivului pentru cutite cu coada patrata (in set sunt 2 bucati ca asta identice),este asezat pe coada mandrinei din set. Si cam atat . Daca mai trebuie ceva mai fac.

post-63486-139829427778_thumb.jpg

post-63486-139829427785_thumb.jpg

post-63486-139829427797_thumb.jpg

post-63486-139829427803_thumb.jpg

Link spre comentariu

Si pt. ca suntem electronisti si poze ,deocamdata doar cu fata plantata a modulului de regulator turatie. Eu am gasit pe net un tip din America de Sud care are schema de la un modul din asta o sa verific azi(sper) daca e compatibila.

post-63486-139829427857_thumb.jpg

post-63486-139829427867_thumb.jpg

post-63486-139829428116_thumb.jpg

Link spre comentariu

Multumesc.Desenul e suficient. Cureaua e cu profil T, deci cauta pe Hi-End la curele T si vezi ce te aranjeaza, dupa cum vad e cu insertie metalica. Gasesti acolo. Chiar daca nu va fi exact acelasi nr de dinti nu-i bai 1 in plus sau minus, doar ai intinzator. Sa mergi cu cureaua la tine acolo unde cumperi sa compari pasul , latimea si lungimea.

Link spre comentariu

Multumesc, asa am sa fac.Flansa de fixare a universalului este pentru universal cu 3 sau 4 suruburi de fixare iar profilul acela de centrare de pe flansa are diametrul de 55 mm.El a venit cu universal cu 3 bacuri cu diam de 80 mm si 3 gauri de fixare.Daca cumpar un universal cu 4 bacuri independente de ce diametru recomandati sa fie (100, 125,150,160),avand in vedere ca diametrul maxim de strunjire e de 180 mm? Multumesc pt.timpul Dvs.

Link spre comentariu

De 100mm cu 4 bacuri poti sa pui sigur.Bacurile sa fie independente.De 125 mm nu stiu ce sa zic, trebuie sa estimezi vizual capacitatea strungului tau, adicam cam ce rulmenti ai la papusa fixa, ce diametru de trecere ax......Asta ca sa nu risti sa descentrezi axul principal, sau il folosesti doar la turatii reduse si atunci e posibil sa functioneze.Daca gasesti prin targuri, cam greu ca si eu caut de ceva timp unul de 125 e bine sa-l cumperi.Nou e 89euro + tva.

Link spre comentariu

Dupa cum am zis prin pag 1 , "Rulmentii axul principal/universalului = rulmenti cu bile rotunde tip 60206Dimensiuni rulmenti ax principal = D-62mm d-30mm b/T-16mm Doresc sa ii inlocuiesc in timp cu rulmenti cu role cilindrice tip 30206 pentru cresterea preciziei/reducerea jocului radial al axului universalului "Gaura axului este de 20 mm .La universalul de 80 cu 3 bacuri, ce e pe el ,e de 16 mm. Deci axul e format dintr-o "teava" cu diametrul exterior de 30 mm ,diametrul gaurii de 20mm si bineinteles grosimea peretilor de 5 mm,cu o lungime totala aproximativa de maxim 250 ,cu rulmenti cu o distanta de circa 200 mm intre ei.Cred ca daca ii pun rulmenti cu role cilindrice chiar ca nu mai am nici o grija chiar cu universal de 125mm si bineinteles ca , bacurile trebuie sa fie independente.Rulmenti ca astia ca dimensiuni ,cu role cilindrice si cred/aproape sigur ca erau pusi cate doi la roata din spate la Dacia 1300(unul avea gaura mai mica si unul mai mare parca) asa ca D.P.D.V. al rezistentei fac fata .Uite chiar verific in seara asta de curiozitate. Am verificat : ca dimensiune exterioara, 30206 sunt mai mari, latimea este mai mica cu circa 2 mm. Incarcarile dinamice si statice suportate sunt mai mari la 30206 comparativ cu cei de Dacia. La cei cu bile incarcarea la care rezista este pe jumate fata de cei cu role. Conform catalogului SKF Unde e universalul cu 89e +TVA ? La noi sau afara ? Ai curaj sa iei SH ? Nu poate sa fie descentrat ca alte probleme se pot verifica ?

Link spre comentariu

89 euro +tva e la Rocast

http://www.rocast.ro

http://rocast.ro/cataloage/OptimumRO_2008.pdf la pag 79 din catalog

in catalogul asta cauti si gasesti tot ce te intereseaza.

Trebuie sa cumperi pe firma.

Oricum se rezolva si chestia asta, gasim pe cineva care are nevoie de o facrura.

Daca axul e rezistent cum spui e bine, deci poti pune de 125 mm , 4 bacuri independente si nu dai turatii mari, mai ales ca piesele vor fi prinse excentric si vor produce vibratii.

Universale am cumparat din targuri . Am unul de 100 mm cu 3 bacuri care arata bine, are o bataie de 15 sutimi datorita unui bac pe care se vede o uzura, probabil s-a blocat cutitul in piesa si a alunecat.

viewtopic.php?f=198&t=105908 aici scriu despre strungul meu si poti vedea si imagini.

Mai am un universal de 125 mm fara bacuri, acum il restaurez, e ruginit, dar sper sa mearga, am dat 10 lei pe el si sper sa gasesc bacuri cu 25-30 lei setul. Il voi folosi ca menghina in locul celui de 100 mm ce va deveni cap divizor.

Link spre comentariu

Si tu vrei sa faci cap divizor ? Si io sint interesat ,am vazut tot la cehi bineinteles unul cu vre-o 600 Ron .Astept poate il mai reduc...Am niste schite f bune chiar am gasit sa cumpar de aici surubul melcat pentru unul din proiecte si se potriveste perfect pt proiectul respectiv ,mai e doar roata de gasit/facut...Si da pot lua pe firma si din tara si din import.Problema care ma framanta este ca la universalele mai mari daca vrei sa prinzi o piesa mai mare ies bacurile in afara si lovesc in batiu.

Link spre comentariu

Nu neaparat.La mine universalul de 125 prinde maxim in conditii de siguranta discuri de 125 mm.Deci bacurile sunt intrate destul de mult. La mine bacurile sunt iesite cate 20 mm fiecare cand prind platoul de 125 mm in universal, deci am diametru total de 165mm.Poti vedea prin pozele mele imagini cu platoul prins in universal.Practic tu vei putea prinde o placa patrata de 125 x 125 mm maxim in conditii de siguranta. Cel putin asta am inteles eu din datele tehnice.

Link spre comentariu

Da are 95 distanta dintre centrul gaurii universalului la batiu ,cam 180 siguri.M-am linistit deci urmatorul pas un universal de 125 cu 4 bacuri independente.

Link spre comentariu

Aici sunt 3 RAR cu info despre o placa asemanatoare cu cea din CQ , DPDV al blocurilor functionale. Va rog sa le ordonati voi dupa ce le dezarhivati pt ca io m-am chinuit sa le fac sa nu depaseasca 1 Mb Rar-ul si nu am tinut cont de ordine ci doar de dimensiune. Si nu stiu cum sa fac soft -ul sa faca asta singur. :sparge: La modulul de pe CQ marcajul de pe cele 3 integrate a fost sters de fabricant . Se poate folosi modul de reglaj explicat pentru placa din RAR ,si pentru cei ce au nevoie si modul de testare explicat.Este si un pdf cu modul de depanare/indentificare a defectului modulului .Mai am ceva legat de reglaje de turatie minima ,inca mai caut dupa ele prin PC.Poate cei care au Einhell sa spuna ceva legat de asemanarea unuia din modele cu placa lor sau cum au mai redus ei turatia nefacand rabat la putere, eventual facem schimb de info. Vad ca la Einhell colegul nu a pus nimic de placa regulator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări