Vizitator Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Daca sunt intreprinderi cu care nu ai alta legatura, inafara cererii de executie pe care o faci, atunci nu vei reusi niciodata sa obtii ceea ce doresti. Poate sa fie desenul oricat de corect, un beneficiar "de ocazie" este tratat cu "sictir" - adica in felul in care ai fost tratat tu. Ei ti-au incasat banii (probabil anticipat) in baza unui antecalcul pe care il semnezi si declari ca esti de acord cu pretul, apoi iti livreaza ceva de genul pieselor pe care le-ai exemplificat aici. Foarte probabil ca piesele nici macar nu au fost vazute de CTC-ist. O sansa infima, ai avea adresandu-te Oficiului Pentru Protectia Consumatorului - daca ai pastrat toate documentele financiar contabile care insotesc piesa la livrare. Dar la cum merg treburile in Romania, nu ai insa sanse reale. De aceea solutia pe care ti-am sugerat-o de mult, este ca in sfarsit sa te apuci in mod serios de meserie si sa -ti faci singur cam tot ce ai nevoie. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Si uite asa ne apucam de strungarie , electronica , sudura sau timplarie!Pina la urma ajungem sa punem in practica visul lui nea` Nicu, omul muncii multilateral dezvoltat!Pare o gluma cam dar in fapt asta e tristul adevar, simtit de multi din noi, vrei ceva si nu are cine`ti face un lucru de multe ori simplu.Concluzia e simpla , pune mina si fa ca mai bine`ti sta!Grig 1 Link spre comentariu
florianmro Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 @goguboieruDaca nu iti iese nici de data asta piesa iti recomand S.C.Store Exim Srl. Ii gasesti pe str.Albac aproape de Spitalul de Urgenta .Am lucrat la ei 2 piese cu filet care au iesit conform desenului .(cu materialul meu) .Precizia la ei este de 1 zecime.Daca vrei ,te intelegi cu ei si poti sta langa strungar cand executa piesa . Link spre comentariu
goguboeru Postat August 14, 2013 Autor Partajează Postat August 14, 2013 Multumesc pt info. Sunt chiar langa mine .Eu stau pe Dorobanti. Link spre comentariu
DanuAL Postat August 14, 2013 Partajează Postat August 14, 2013 Precizia la ei este de 1 zecime Nu doar la ei ar trebui sa fie aceasta toleranta/precizie! 1 zecime toleranta e STAS'ul in strungarie (depinde si de piesa/desen, cotele desenului etc.), dar o zecime +/- e maximul permis! Link spre comentariu
alin 105 Postat August 15, 2013 Partajează Postat August 15, 2013 1 zecime o fi ok la o fulie fixata cu pana/surub, dar daca e vb de o cota de rulment...hm....o zecime mai putin insemna rebutarea unui ax. Link spre comentariu
DanuAL Postat August 15, 2013 Partajează Postat August 15, 2013 (depinde si de piesa/desen, cotele desenului etc.), dar o zecime +/- e maximul permis!E clar ca la cotele de rulment 3 sutimi e maximum! ... sau daca se greseste, ''ca e omenesc'', se mai da cate-un chilnar... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 15, 2013 Partajează Postat August 15, 2013 "Zecimea" pentru un strungar, este media abaterilor la cotele libere - fara inscrieri de tolerante. Aceste abateri sunt standardizate prin mS STAS 2300-88 (v. paragraful 2.6) sau prin ISO 2768 mk, insa asa dupa cum sunt considerate de marea majoritate a membrilor forumului si strungarii le considera "teorie goala". In mod normal, pentru orice cota libera (fara tolerante inscrise in clar pe desen) trebuie cautata pozitia corespunzatoare in STAS 2300-88, sau in norma ISO 2768. Este de la sine inteles ca o astfel de activitate devenita obligatorie, ar face din strungar un fel de functionar. De aceea prin consens, s-a considerat, ca orice cota libera (fara inscrieri de tolerante) este in mod suficient satisfacuta daca abaterea de la cota este de circa 0,1 mm - adica o zecime. Cam in asta consta toata discutia pe care incercati sa o purtati de vre-o cateva postari incoace. Cazurile de tolerante ajustate care s-au folosit mai sus nu se inscriu in categoria cotelor libere, ci dimpotriva sunt tolerante impuse de regula in mod strict prin desenul de executie. Link spre comentariu
goguboeru Postat Septembrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2013 Super reducere la CQ de unde l-am luat eu! 1551,47 fara TVA 1877,28 cu TVA La banii astia merita fiecare banut. Link spre comentariu
aurel G Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Mai e de actualitate reducerea asta? Daca da, unde?La Uni-max e fara reducere, sau nu m-am uitat eu unde trebuie? Link spre comentariu
mihaighe Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Mai e de actualitate reducerea asta? Daca da, unde?La Uni-max e fara reducere, sau nu m-am uitat eu unde trebuie?A fost reducerea dar s-a terminat,si eu am vrut dar nu s-a putut inca :cry: . Link spre comentariu
goguboeru Postat Octombrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Poate de sarbatori sa mai reduca iar .Ei tin reduceri cel putin o luna Link spre comentariu
aurel G Postat Octombrie 16, 2013 Partajează Postat Octombrie 16, 2013 Reducere de 30.7% la CQ9318 pana la 22. 10. 20131672,16 fara TVA2023,31 cu TVA Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Pt ca tot am aparatul de foto la indemana , pun niste poze cu piesa stricata , si cu incercarea unui "strungar " sa faca o fulie cu diam de 45 mm si cu 8 canale.Prima piesa cea mica este fulia care vine pe axul motorului.Am incercuit cu rosu partea din piesa ce s-a inlaturat aiurea din initiativa "strungarului"Acea parte trebuia gaurita radial si filetata gaura.Cealalta piesa este fulia pereche a acesteia care se fixeaza pe axul secundarA inceput bine primele 2 canale( cele incercuite cu verde ),dar datorita jocurilor masinii sau a nepasarii/nepriceperii la sfarsit canalele ( cele incercuite cu rosu) erau mult mai distantate , s-a dereglat complet "pitch-ul",pasul canalelor iar piesa inutilizabila = rebut. Concluzie ,am renuntat la confectionarea ei, am cumparat o piesa si am dat-o la modificat . Aceea a iesit bine.Deasta am preferat sa cumpar fulia mica gata facuta de fabrica, decat sa ma mai supar cand primesc asa ceva.Inca nu mi-am facut timp sa ma duc sa dau la modificat piesa cumparata. Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Strungarul nu a calculat corect pasul si nici cutitul nu a fost corect profilat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum