Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strungul meu CQ9318

goguboeru

Postări Recomandate

Daca sunt intreprinderi cu care nu ai alta legatura, inafara cererii de executie pe care o faci, atunci nu vei reusi niciodata sa obtii ceea ce doresti. Poate sa fie desenul oricat de corect, un beneficiar "de ocazie" este tratat cu "sictir" - adica in felul in care ai fost tratat tu. Ei ti-au incasat banii (probabil anticipat) in baza unui antecalcul pe care il semnezi si declari ca esti de acord cu pretul, apoi iti livreaza ceva de genul pieselor pe care le-ai exemplificat aici. Foarte probabil ca piesele nici macar nu au fost vazute de CTC-ist. O sansa infima, ai avea adresandu-te Oficiului Pentru Protectia Consumatorului - daca ai pastrat toate documentele financiar contabile care insotesc piesa la livrare. Dar la cum merg treburile in Romania, nu ai insa sanse reale. De aceea solutia pe care ti-am sugerat-o de mult, este ca in sfarsit sa te apuci in mod serios de meserie si sa -ti faci singur cam tot ce ai nevoie.

Link spre comentariu

Si uite asa ne apucam de strungarie , electronica , sudura sau timplarie!Pina la urma ajungem sa punem in practica visul lui nea` Nicu, omul muncii multilateral dezvoltat!Pare o gluma cam dar in fapt asta e tristul adevar, simtit de multi din noi, vrei ceva si nu are cine`ti face un lucru de multe ori simplu.Concluzia e simpla , pune mina si fa ca mai bine`ti sta!Grig

Link spre comentariu

@goguboieruDaca nu iti iese nici de data asta piesa iti recomand S.C.Store Exim Srl. Ii gasesti pe str.Albac aproape de Spitalul de Urgenta .Am lucrat la ei 2 piese cu filet care au iesit conform desenului .(cu materialul meu) .Precizia la ei este de 1 zecime.Daca vrei ,te intelegi cu ei si poti sta langa strungar cand executa piesa .

Link spre comentariu

Precizia la ei este de 1 zecime

Nu doar la ei ar trebui sa fie aceasta toleranta/precizie! 1 zecime toleranta e STAS'ul in strungarie (depinde si de piesa/desen, cotele desenului etc.), dar o zecime +/- e maximul permis!
Link spre comentariu

(depinde si de piesa/desen, cotele desenului etc.), dar o zecime +/- e maximul permis!

E clar ca la cotele de rulment 3 sutimi e maximum! ... sau daca se greseste, ''ca e omenesc'', se mai da cate-un chilnar...:)
Link spre comentariu

"Zecimea" pentru un strungar, este media abaterilor la cotele libere - fara inscrieri de tolerante. Aceste abateri sunt standardizate prin mS STAS 2300-88 (v. paragraful 2.6) sau prin ISO 2768 mk, insa asa dupa cum sunt considerate de marea majoritate a membrilor forumului si strungarii le considera "teorie goala". In mod normal, pentru orice cota libera (fara tolerante inscrise in clar pe desen) trebuie cautata pozitia corespunzatoare in STAS 2300-88, sau in norma ISO 2768. Este de la sine inteles ca o astfel de activitate devenita obligatorie, ar face din strungar un fel de functionar. De aceea prin consens, s-a considerat, ca orice cota libera (fara inscrieri de tolerante) este in mod suficient satisfacuta daca abaterea de la cota este de circa 0,1 mm - adica o zecime. Cam in asta consta toata discutia pe care incercati sa o purtati de vre-o cateva postari incoace. Cazurile de tolerante ajustate care s-au folosit mai sus nu se inscriu in categoria cotelor libere, ci dimpotriva sunt tolerante impuse de regula in mod strict prin desenul de executie.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mai e de actualitate reducerea asta? Daca da, unde?La Uni-max e fara reducere, sau nu m-am uitat eu unde trebuie?

A fost reducerea dar s-a terminat,si eu am vrut dar nu s-a putut inca :cry: .
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pt ca tot am aparatul de foto la indemana , pun niste poze cu piesa stricata , si cu incercarea unui "strungar " sa faca o fulie cu diam de 45 mm si cu 8 canale.Prima piesa cea mica este fulia care vine pe axul motorului.Am incercuit cu rosu partea din piesa ce s-a inlaturat aiurea din initiativa "strungarului"Acea parte trebuia gaurita radial si filetata gaura.Cealalta piesa este fulia pereche a acesteia care se fixeaza pe axul secundarA inceput bine primele 2 canale( cele incercuite cu verde ),dar datorita jocurilor masinii sau a nepasarii/nepriceperii la sfarsit canalele ( cele incercuite cu rosu) erau mult mai distantate , s-a dereglat complet "pitch-ul",pasul canalelor iar piesa inutilizabila = rebut. Concluzie ,am renuntat la confectionarea ei, am cumparat o piesa si am dat-o la modificat . Aceea a iesit bine.Deasta am preferat sa cumpar fulia mica gata facuta de fabrica, decat sa ma mai supar cand primesc asa ceva.Inca nu mi-am facut timp sa ma duc sa dau la modificat piesa cumparata.

post-63486-139829700834_thumb.jpg

post-63486-139829700842_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări