goguboeru Postat August 6, 2013 Autor Partajează Postat August 6, 2013 Stau cu CQ de 2 saptamani deoarece strungarul a gresit modificarea fuliei de motor irecuperabil si a trebuit sa comand alta . Cu toate ca a avut schita detailata si la scara. Alti 60 Ron si 3 saptamaini -mai am 1 sper -de asteptare. 10 beri nu are importanta 60 Ron ci nenorocita de comanda adusa in 3 saptamani...Nici nu mai imi venea sa deschid topicul si sa mai scriu ceva.Si iesise asa de bine axul si fulia mare . Eram gata sa invart strungul de 2 saptamani. Chiar si cu reglajul acela nasol al motorului, nemodificat.Nici nu imi vine sa mai investesc (timp) in el daca nu il vad ca se invarte.Vreau sa-l invart, sa pun comparatorul pe el, sa reglez jocurile si sa inceapa sa mai ma scape de TEROAREA/LEHAMITEA de a mai apela la piese strunjite de altii.Am ajuns sa ma scarbesc de cat de prost se lucreaza. Sunt gata-gata sa mai cumpar un strung ca sa pot sa obtin ceea ce vreau.Nu am gasit pana acum un atelier la care sa poti face o piesa corect. Am dat chiar si aici la Bazar un anunt. Sunt unele ateliere "de fite" la care cand te duci si iti calculeaza pretul pt o piesa parca ar vrea sa isi scoata salariul strungarului pe o luna din piesa ta. Iar timpul : o saptamana cel putin. Ei chiar cred ca suntem prosti ori disperati. Se inseala...Dupa cum am mai spus : sa stearga de praf masinile si sa astepte comenzile de serii mari. Si nici nu ai nici garantia ca primesti ceea ce ai desenat. Oare in Bucuresti mai exista Strungari in stare sa respecte o schita desenata conform normelor de desen tehnic ?Stiu ca nu sunt singurul (vezi chiar aici in topicul M-U ) care a cumparat un strung nu din pasiunea pt strungarie ci doar de a nu mai fi nevoiti sa apelam la altii strungari.Domnilor Strungari din Bucuresti ce se intampla ?(intrebare retorica)Daca am deranjat cu acest Off Topic sa se stearga sau sa se faca ce o sa se vrea ...deja lehamitea (eufemism) este atat de mare... Link spre comentariu
fenobarbital Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Problema cu respectarea cerintelor (urmarirea respectarii cerintelor de calitate) date de client este probabil cea mai mare dintre toate. Dotarea precara si probabil neaplicarea cunostintelor elementare cind se face o masuratoare, este cauza finala a tuturor problemelor. Cred ca cea mai buna varianta de a preintimpina rebuturile este sa se faca proba pieselor in timpul prelucrarii lor. Deseori este mai usor sa eviti un rebut cind ai celelalte piese unde cea construita trebuie sa se potriveasca. Adica degeaba-i dai desen si scrii acolo tolerantele daca le ignora, dar daca-i duci axul pe care trebuie sa puna bucsa sint sanse mai mari sa iasa treaba. Dar ma mir ca nu s-au pus sa faca fulia aia daca-u gresit-o, eu asa faceam.Off-topic - ultima lada cu calibre, pe care-am vazut-o n-avea cele mai uzuale valori care-mi trebuiau mie - s-au pierdut; imi trebuia sa fac o flansa pe un strung mare,care sa se potriveasca prin stringere pe un arbore, ca cel de-acasa era prea mic, dar de frica sa nu rebutez materialul, am cam ajuns sa corectez manual alezajul.Off-topic - am cumparat de ocazie niste rulmenti liniari (bucsa cu bile) fabricati in 1987 in ro, sigilati in ambalaj original cu certificat de calitate individual, serie unica, de IMU Suceava si sint atit de prost realizati ca zgiriie axul de unde concluzia ca n-ar mai trebuii sa ne miram de cultul calitatii prin fabricile patriei. In rest vorba aia - masoara cu micrometru, traseaza cu creta si taie cu drujba... Link spre comentariu
goguboeru Postat August 6, 2013 Autor Partajează Postat August 6, 2013 Acum mi-am dat seama ca acest strungar a facut EXACT aceeasi greseala pe care a facut-o si cel care a facut prima piesa de test .A inlaturat exact acceiasi zona ca si cel de dinaintea lui. Pun poze care am mai pus ca sa exemplific, pt ca schita si piesa noua nu le-am fotografiatDoi strungari diferiti : ACEEIASI greseala Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 6, 2013 Administratori Partajează Postat August 6, 2013 asta e o problema generala a muncitorului roman, are "idei" in loc sa execute lucrarea asa cum i se cere. Link spre comentariu
goguboeru Postat August 6, 2013 Autor Partajează Postat August 6, 2013 Daca si cand are schita nu face cum ii spui atunci cind lucreaza corect ? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 6, 2013 Administratori Partajează Postat August 6, 2013 nu am inteles ce vrei sa zici, e confuz mesajul tau Link spre comentariu
Vizitator Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Daca si cand are schita nu face cum ii spui atunci cind lucreaza corect ?Depinde! Unii se simt in stare sa faca o lucrare corect (cap - coada) doar dupa ce au luat un paharel. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 6, 2013 Administratori Partajează Postat August 6, 2013 Ala care nu poate face o piesa dupa schita nu este meserias ci un fel de carpaci care nu are ce cauta in randul meseriasilor ca nu este meserias iar un meserias ce trage la masea nu are ce cauta intr-o firma, din cauza unor astfel de indivizi au intrat la belele multi patroni.ambii nu trebuie in nici un caz sa aiba locuri de munca in fata unor utilaje ce cer atentie si ceva cap ci sa fie la sapat de santuri Link spre comentariu
almarghi Postat August 7, 2013 Partajează Postat August 7, 2013 lasa ca si la santuri trebuie ceva indemanare. pentru o amarata de scurgere "dupa desen" de o cazma latime, a trebuit sa iau un buldoexcavator cu cupa de 60 cm, ca sa corectez "o idee" Link spre comentariu
Vizitator Postat August 7, 2013 Partajează Postat August 7, 2013 ...nu trebuie in nici un caz sa aiba locuri de munca in fata unor utilaje ce cer atentie si ceva cap ci sa fie la sapat de santuriFiecare trebuie sa-si gaseasca locul de munca, in meseria la care se pricepe si pe care o face cu pasiune. Numai atunci cand faci din meserie un hobby, pe care il practici din placere, ai valoare de meserias. De aceea un patron cauta angajati "automotivati". Problema mare, este ca multi patroni cred ca este suficienta "automotivatia" la un meserias. Parerea mea personala, este ca atunci cand ai gasit ca patron omul potrivit la un loc de munca, el trebuie stimulat intr-un mod aparte fata de ceilalti angajati.@almarghi: Este un caz in care vina este impartita intre angajator (patron) si angajat. Patronul, are cel mai adesea si calitatea de manager. Un bun manager, nu lasa micile "amanunte" - cum ar fi panta in "gradient" a unei scurgeri - la latitudinea angajatului. Nu un buldozer trebuia acolo, ci un bun control tehnic al lucrarii. Oamenii care sapau, trebuiau intorsi sa faca ceea ce nu au facut cum trebuie si nu platiti fara un minimum de control. Link spre comentariu
goguboeru Postat August 12, 2013 Autor Partajează Postat August 12, 2013 Am primit mail azi de la" auto-CENZURAT" ca sa ma duc sa platesc la banca. Am facut un crop de pe factura ca sa vedeti si voi ce inseamna ca : -sa fii nevoit sa apelezi la unul sau altul pt. piese pe strung sau freza. -un lucrator sa nu respecte o schita a beneficiarului, sa aibe "idei " cum bine a zis Dnl.Vasile. Totalul 82.12 RON. Sper ca in 2 -3 zile sa am piesa .Acum sa vad CINE/CUM o mai strica si pe-asta Link spre comentariu
radu cnc Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Eu nu inteleg un lucru si anume:-daca strungarul a gresit piesa de ce nu a realizat alta? Nu este o piesa nemapomenit de "complicata"...-daca nu ar reusi sa o prelucreze sa va plateasca semifabricatul, asta daca a-ti facut lucrarea pe acte...-daca masurati lungimea piesei are 30mm? Sunt de acord la cote de mijloc sa mai greseasca dar la cotele finale de gabarit mie mi se pare total aiurea, si inca doi meseriasi diferiti... Link spre comentariu
goguboeru Postat August 13, 2013 Autor Partajează Postat August 13, 2013 Repostez o schita cu dimensiunile canalelor conform standardului PJ a fuliei, ce am mai pus-o aici.Aceasta schita a primit-o primul strungar impreuna cu cea de gabarit.Motivul care m-a determinat sa nu-i cer sa o refaca a fost urmatorul: - cand am dat la facut piesa ce a fost gresita prima data ,in afara de faptul ca a inlaturat partea de fixare a fuliei pe ax, NICI canalele nu erau facute cum trebuie ,cureaua deabia statea pe ele. Distanta dintre ele nu era egala si conform schitei.Se pare ca strungul pe care a fost facuta are jocuri la sanii si nu a avut grija sa compenseze.Am presupus ca nici acesta nu o sa poata obtine precizia necesara, daca deja m-a dezamagit cu nerespectarea schitei.Asa ca am vrut sa ma scutesc de inca o repriza de nervi\ frustrare\lehamite atunci cand urma sa primesc a doua "realizare "manufacturata.Fuliile Dvs.au aceleasi dimensiuni cu a mea? Oricum arata foarte bine, iar canalele se vad ca sunt realizate mult mai egal ca distanta , adancime intre ele. Mica abatere de la dimensiune ce apare la dimensiunea virfului ultimulul canal din partea opusa a "gatului" de fixare se pare ca este produsa din acumularea micului joc al saniilor , oricum este muuult mai bine realizata decat ce am primit eu pana acum. Felicitari ! Va rog sa ma credeti ca incercam de mult sa apelez la serviciile Dvs.\firmei Dvs. daca erati in Bucuresti... Link spre comentariu
florianmro Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 @goguboieruDaca 2 strungari au facut aceeasi greseala de executie inseamna ca este ceva gresit in reprezentarea piesei din schita ,probabil amandoi au interpretat in acelasi mod desenul ,cred ca ar fi o idee buna sa dai la atelier si cureaua ,de multe ori ajuta . Link spre comentariu
goguboeru Postat August 13, 2013 Autor Partajează Postat August 13, 2013 Daca a-ti fi citit barem aceasta pagina , pe 6 aug h 23 am repus una din cele 2 schite ce le-au avut cei 2 strungari.Nu au nici-o legatura partile inlaturate gresit cu, cureaua.A fost doar neatentie/ne..../ne........ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum