Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strungul meu CQ9318

goguboeru

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
Cu exceptia pretului care sunt diferentele fata de Einhell BT-ML 300 ?

Cu garantia cum se procedeaza pentru CQ9318?

Raspuns:

Cu exceptia unui ansamblu de 2 roti de la schimbatorul de viteze toate rotile dintate sunt din metal (da... unele din metal cu defecte de turnare :85 ) nu din plastic ca la Einhell . Cureaua are alt Pitch(pas)si nu gasesti la noi. Mai cere info si la cei cu Einhell . Se livreaza cu mai multe accesorii dar asta vezi si tu in prezentare.Si este vopsit muuult mai frumos cu vopsea metalizata . :da Iar cu garantia vezi pe pagina Home la Unimax,jos de tot scrie cu negru. Pretul nu mai este cel la care l-am achizitionat eu.

Si trebuie sa va spun cu parere de rau ca nu am avut timp de hobby-uri deloc . Am stopat tot deoarece m-am implicat in mai multe proiecte care ocupa mult timp si numai deplasari . Putinul timp liber a fost dedicat familiei si odihnei. Sper sa ma liberez la sf. lunii acesteia.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am hotarat pana la urma sa nu mai apelez pentru confectionarea celor 2 fulii la ateliere si sa comand de la PowerBelt ,una de 20 mm diametru si cealalta cu 40 mm diametru. Colaborarea cu ei a fost excelenta pana acum.Ele or sa vina cu 8 canale latime, eu am deja o curea cu 8 canale dar o sa le micsorez pt 5-6 canale deoarece latimea mare deranjeaza la sistemul de transmisie a miscarii pt avansul automat, este vorba de fulia de 40 mm ce se afla pe axul secundar. Cea mica de pe axul motorului poate sa ramana nemodificata.Cureaua, dupa cum am explicat intr-un post anterior, poate fi micsorata din latime cat vrei.O problema mai ramane realizarea gaurilor si canalelor de pana in cele 2 fulii deoarece am inteles ca nu vin decit cu o gaura de centrare de diametru mic. Aici cred ca o sa apelez la oferta Domnului Vasile de a realiza prelucrari prin aschiere pentru a avea garantia realizarii unei lucrari precise.Acum mai ramane sa astept sa vina comanda mai am de stat cam 3 saptamani :cry: Pun mai jos un fragment din oferta celor de la Power Belt in care se vad dimensiunile la ceea ce am comandat.Cam atat deocamdata , poate spre sarbatori sa ma mai eliberez si sa pot sa mai fac cate ceva si la strung si la masa divizoare.

post-63486-139829533396_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Au venit fuliile de la powerbelt. Una "calda una rece" . Au gauri date de fabricant .Aia mica are o gaura cu diam cred de 5,2mm pt ca, coada burghiului de 5 joaca putin iar cea de 5,5mm nu intra. De 5,2 mm nu am inca burghiu. Deci e ok pt ca mie imi trebuia cu gaura de 8 mm.Cu cea mare e o problema ca a venit cu gaura de 12 mm. Axul are intr-adevar 12mm dar in partea unde sta fulia este de 10mm.Maine o sa sun la powerbelt sa discut cu ei sa vad poate au si negaurite. Sincer sunt prea obosit acum ca sa gandesc o solutie .Pot doar sa enumar ce se poate face : un alt ax ,o bucsa ,dar aici apare problema penei...Si cam atat imi vine acum in minte . Pun poze cu fuliile si pun inca odata schita care am dat-o strungarului ca sa confectioneze un set ca sa se vada dimensiunile.Poate aveti voi o idee ca io acu sunt gol de idei :nebunrau: Poate maine ...Ceea ce scrie pe ele adica ;040J8 inseama 40 mm diametru exterior , J reprezinta distanta dintre canale(profilul) conform codificarii din tabelul de mai sus ,iar 8 nr de canale

post-63486-139829541405_thumb.jpg

post-63486-139829541421_thumb.jpg

post-63486-139829541437_thumb.jpg

post-63486-13982954146_thumb.jpg

Link spre comentariu

Poti sa-i faci o bucsa cu 10 la int si 12 la ext pe care s-o bagi in fulie cu loctit ca sa se fixeze bine. Prin plasticul fuliei si prin acea bucsa faci apoi o gaura radiala filetata in care bagi un surub cu capatul putin strunjit ca sa se aseze in canalul de pana al arborelui, asta in cazul in care cuplul transmis nu e prea mare ca sa foarfece acest sururub. Daca acest cuplu e mare, fie faci alta fulie cu canal de pana cu tot de la 0, fie largesti gaura de 12 din fulie la 15-16 mm si faci o bucsa metalica cu canal de pana pe care o bagi in aceasta gaura largita. Pt a bloca bucsa poti sa-i pui loctit si 2 suruburi radiale prin plastic care sa fixeze bucsa. Poti chiar sa-i faci filet exterior acestei bucse (ex M16X1.5), filet interior corespunzator fuliei, iar dupa filetarea lor una in alta o blochezi cu un surub sau doar un sfift care sa traverseze radial fulia de plastic si bucsa metalica. Gaura interioara de 10 o dai dupa ce ai filetat si blocat piesele, ca altfel nu se va centra cu canalele de curea din cauza filetului.Daca motorul ar avea doar un singur sens de rotatie poti sa faci doar filetul M16 pe stanga sau dreapta in functie de sensul motorului asa incat acesta sa se stanga tot timpul in functionare. In felul asta nu mai trebuie nici un stift de blocare a bucsei pe fulie.

Link spre comentariu

Fuliile sunt din plastic ???? credeam ca sunt din otel.Cea mica care banuiesc ca vine pe motor cred ca o sa iti faca probleme in timp. La mine motorul dupa 2-3 ore de lucru se incalzeste. Si la tine axul se va incalzi, mai ales ca ai motor cu perii. Acest tip de fulie il gasesti pe motorul de la masinile de spalat. E metalic si are si un guler. Iti ramane sa treci pe la un centru de reparatii si sa ceri sa iti depreseze fulia de pe un motor ars. Sau iti iei la tine presa de rulmenti. Daca nu ai iti cumperi din Obor cea mai mica presa de rulmenti cu 2 brate. Pentru axul intermediar ramane sa cauti o fulie mai mare sau sa o imbucsezi. Fuliile din plastic rezista mai bine imbucsate. Prelucrarile le poti realiza pe strungul propriu.

Link spre comentariu

...Cand le-am vazut asa negre in poza am avut impresia ca sunt din plastic.

Daca te mai uiti odata, vei vedea urmele prlucrarilor mecanice pe ele.
Irelevant, urme de prelucrari mecanice apar si pe plastic.Nici chiar pansonarea nu putea trada evident natura materialului deoarece pansoanele sunt bine ascutite, eventual la pansonarea plasticului materialul se putea ridica putin mai mult unde se realiza imprimarea.Asta este parerea mea...
Link spre comentariu

Io dau piesa si la "pipait" daca asa i se mai stramteaza gaura ... da io cred ca voi mai degraba o largiti cu"pipaiala" :nebunrau: :nebunrau: Am luat-o razna si io...Asteptam un rasapuns de la power belt da cred ca ii sun io iar miine.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am comandat 2 "rigle" din acestea pentru CQ .Au o reducere foarte buna .Transportul lor ma mai costa inca 65 dar am mai comandat si o menghina pt masina de gaurit/freza care are vreo' 3kg. Iar in legatura cu fulia cu gaura de 12mm cred ca am sa confectionez un alt ax secundar cu diametrul de 12mm.Axul are pe toata lungimea lui 12 mm doar in zona unde vine fulia este redus la 10mm diametru.Domnul Vasile are in magazin niste axe foarte bune calitativ cu diametrul de 12 mm si la un pret bun. Am sa discut cu dansul (dupa 5 Ian) daca se poate face la dansul in atelier canalele de pana si cred ca am sa folosesc oferta tot a dnlui. Vasile de a face o gaura in capul axului, filetata cu M6 pt fixarea rulmentului 6001 dinspre universal si a fuliei si sa renunt astfel la fixarea acestora prin acea eclisa fixata in santul facut in ax . Eclisa o sa ramana doar pt rulmentul din spate ca sa se poata sprijini pe ea fulia.

post-63486-139829548783_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sa ne spui si noua daca e de plastic sau de metal. Nu trebuie sa fie musai de metal, merge si din fibra de carbon. La urma urmei conteaza ce e in tija nu din ce e facuta.Sarbatori fericite :101 :101

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări