Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strungul meu CQ9318

goguboeru

Postări Recomandate

Azi a venit noul membru al "atelierului " meuCQ9318 MiniLungimea maxima intre varfuri 310mmDiametrul maxim 180 mmUniversalul este de 80 mm cu 3 bacuriDistanta de la centru axului la batiu 95mmDiametrul gaurii axului papusa fixa 20mmMotor Curent Continuu(DC) putere 400 W cu magneti permanenti Rotatii /min L = 200-1500 H = 460-2500Variator de turatie electronic cu protectie la suprasarcinaGama de filete 0,4-2Ax papusa mobila gaura con M2Ax papusa fixa gaura con M3Curea de antrenare dintataGreutate 40kgCost strung 1488,7 RON fara TVA Cost transport 144,55 RON fara TVA(din Cehia pana la usa mea in Bucuresti)Durata tranzactiei : marti alegere model si am primit proforma ,miercuri plata la banca raiffeisen unde au ei cont .Taxe tranzactie 4(patru) RON, tot miercuri confirmarea platii din cehia.Vineri pus pachetul la masina si azi miercuri h 13 a sosit marfa.Se poate cumpara fara TVA pe firma daca esti inscris ca importator la registru.Strungul arata foarte bine, vopsit frumos cu vopsea metalizata, este foarte silentios, are TOATE rotile dintate din METAL, vine cu cherner rotativ M2 si unul fix M3, chei inbus bacuri 'intoarse" pt universal . Nu are nici-o lineta, foarte bine io ce am de facut .... :freaza: Am mai cumparat si un portcutit cu schimbare rapida ,set cu 5 piese incluzand : un dispozitiv de randalinare cu 3 seturi de role ,o mandrina cu coada cilindrica si adaptoare pt cutite normale 2 buc ,adaptor cutit debitare 1 bucata , adaptor cilindric pentru cutit cu coada cilindrica sau mandrina susmentionata ,tot setul la suma de 239,8 RON. ( nici eu nu ma apucam sa o fac la banii astia ) Am mai cumparat si niste cutite de filet interior si exterior Metric si With.Ca erau la reduceri... :da Sunt super multumit de faptul ca are numai roti de metal ,acum ma pot concentra la alte accesorii pentru el , nu mai am grija confectionarii lor.Pun si poze ,deocamdata doar exterioare si cu angrenajele de filete .Maine sper sa am timp sa demontez electronica si pe la motor ceva si sa pozez

post-63486-13982942491_thumb.jpg

post-63486-139829424924_thumb.jpg

post-63486-139829424936_thumb.jpg

post-63486-139829424959_thumb.jpg

Link spre comentariu

De la astia e la fel de simplu si convenabil la pret de parca il aduci din cluj la buc.As fi luat si eu unul mare dar daca nu stau pe "pamant" ... sI asa strungul are "casa" in boxa din pivnita cladirii.Boxa pe care acum trebuie sa o mai eliberez :tryre sa pot lucra la el lejer .Am un banc mare solid acolo ,un polizor de banc cu 2 pietre ,o masina de gaurit " cu coloana".Si multe rafturi cu fel de fel de scule .Acum strungul troneaza pe mijlocul bancului.Mai strangem bani si poate i se alatura si o freAza.. :freaza:

Link spre comentariu

Pret foarte bun pt achizitie.Sa-l folosesti cu placere.Is foarte curios ce precizie are portaxul mandrinei pe care o vad instalata in portcutit...sa-mi spui si mie daca poti sa lucrezi cu burghiul montat in acea mandrina.M-as mira sa se pupe axele lor...un test empiric oarecum e gaurirea cu un burghiu mic pana la apropierea mandrinei de piesa gaurita.Daca nu se rupe, axele sunt aliniate. Ce formalitati trebuie sa fac ca sa pot cumpara si eu pe firma mea, fara plata TVA-ului?Sau mai bine zis cum devin importator?Merci

Link spre comentariu

Foarte buna achizitia si sa-l stapanesti sanatos !Ne poti da link-ul catre site-ul de unde a fost comandat ?As fi si eu interesat de ceva accesorii, poate chiar un suport portcutit ca cel comandat de tine(ma intereseaza mult randalinele). Cand ai timp poti posta dimensiunile placii port cutit ? (inaltime, diametru gaura, inaltimea de lasuprafata inferioara pana la suprafata de asezare a cutitului)Scuze pt. intrebarile agasante.

Link spre comentariu

La "bloc "domnu' ola 'nicolas , la "bloc" si la etajul 2 si pe Dorobanti si scriu acum din unul din balcoane(1,20/2 Metri)pe care l-am primit in folosinta de la soata ca celalalt e pentru... noi.. da io nu am acces. :jytuiyu. Alt spatiu in casa nu mai am pt "hobbyurile "mele nevinovate. Bismarkc-ul e pe sifonier iar Sf. Ioan Botezatorul sub masa in bucatarie(Doamne iarta-ma !) amandoua in lucru...Si azi mai pe seara/noapte ma duc si fac poze si dau dimensiuni pentru portcutit ca intr-adevar merita toti banii .Ce dreaqu platesti la 2sute si ceva de lei ca muncesti ca un caine sa faci chestia aia...E inca la reducere la ei.Iar firma e uni-max vede-ti la accesorii pentru strunguri.Iar masuratori legate de precizie,batai si alte abateri dupE ce ma duc in targ si cumpar comparator ca inca nu am .Am doar un subler amarat. Cred ca saptamana viitoare in targ. In minivacanta asta am primit ordin sa renovez(reparatii-zugravit-lac pe parchet)sufrageria asa ca e nasol pt mine.De abia dupa minivacanta de 1 mai sa mai fac ceva pe la el(e inca nedegresat strungul)Si pentru Alin .: vb cu contabilul si iti spun pe PM ce e nevoie de facut pt a importa pe firma fara TVA.Iar legat de aliniere vezi ca modulul port mandrina sau un cutit cilindric are un surub de reglaj pe verticala asa ca nu ai cum sa nu se potriveasca cu axa universalului . :da :ras: Nu te supara glumesc....

Link spre comentariu

...unul din balcoane(1,20/2 Metri)...

Pentru un simplu hobby, este foarte suficient. Mai greu o sa te descurci cu vecinii. La bloc, exista program de liniste pentru odihna, exact in intervalul pe care ai putea sa-l folosesti cel mai bine pentru lucru.P.S: 1 - Fa-ti rost de un AutoCAD si invata sa-l folosesti. E un adevarat calvar sa faci schitele in Paint;2 - Apropos de papusa mobila. Demonteaza pinola si inspecteaza modul de incastrare a piulitei din bronz de la sistemul surubului de avans. Sa nu ai surpriza (ca si mine de altfel) sa fie incastrata in corpul pinolei doar cu un stift filetat M4. In acest caz, cauta o freza si mai da inca 3...4 gauri filetate, in care mai infigi cate un stift M4, asigurat la desfiletare cu un liant siliconic. Pinola papusii mobile, este unul dintre organele cele mai solicitate ale strungului. Gandeste-te doar la presiunea pe care trebuie sa o faci la fixarea intre varfuri.
Link spre comentariu

Rulmentii axul principal/universalului = rulmenti cu bile rotunde tip 60206Dimensiuni rulmenti ax principal = D-62mm d-30mm b/T-16mm Doresc sa ii inlocuiesc in timp cu rulmenti cu role cilindrice tip 30206 pentru cresterea preciziei/reducerea jocului radial al axului universalului. Oricum acum cat de tare am tras io de el nu am simtit vre-un joc,dar... Dimensiunile sunt aceleasi doar b/T = 17,25 mm in loc de 16mm adica e putin mai lat,exista un distantor de plastic ce poate fi subtiat. Si nu, nu l-am demontat am citit in cartea tehnica ce model de rulmenti are iar modificarea cu rulmenti cu role o sugereaza un site american sau englez nu imi mai aduc aminte acum :jytuiyuLa strung pot lucra/cerceta/masura/poza deabia dupa minivacanta deoarece dupa cum am spus mai sus trebuie sa fac pe zugravu' in living :cry:

Link spre comentariu

PL 500 mai trebuie si alte dimensiuni pt portcutit?

Multumesc mult, este suficient.Mai tarziu mi-am dat seama ca doar dimensiunile gaurii de fixara a placii intereseazadeoarece cota de inaltime pt. suportul de cutit se mai poate regla pe coada de randunica.As mai fi interesat de urmatoarea dimensiune a rotilor dintate pt. filete: - modulul (la o roata cu cei mai multi dinti impartiti diametrul (in mm) la nr. lor), daca modulul este 1, rotile se potrivesc si la strungul TOS mn80a. Ce limba ati folosit cand ati comandat, engleza ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări