Vizitator vip3rtun Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Buna seara...Am un amplif Technics SU-V6(2x80w 4ohm,consum 760w) CLASA A-as dori sa stiu si eu ce semnifica clasa A...am vazut pe google ca sunt mai multe clase : B,AB,etc-clasa A semnifica ceva mai bun ..sau ceva mai prost in comparatie cu AB sau... ? Multumesc anticipat Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Salut, citeste aici http://www.circuiteelectrice.ro/electronica-analogica/tranzistorul/clase-de-amplificatoare Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 vip3rtun, cred că o să te dezamăgesc, ce a făcut Technics acolo nu are deloc legătură cu amplif în clasă A, e doar o reclamă comercială, în realitate etajul final e un simplu triplet complementar în clasă AB, e suficient să te uiţi în schemă. Chiar şi consumul e altul în pdf, 400W, adică exact randamentul de 40% al clasei AB ptr puterea dată a amplifului (2x75W sinus 1kHz, cu tot cu pierderi în trafo), probabil au adăugat şi prizele auxiliare de reţea. Să nu-i pui sarcini de 4 Ohmi că nu suportă şi-l strici. Link spre comentariu
Vizitator vip3rtun Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 inteleg.multumesc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum