pyu Postat Aprilie 25, 2006 Partajează Postat Aprilie 25, 2006 am facut recent pentru cineva o statie 2*100 cu tda 7293, cat am testat-o la mine ( de la un pc) se comporta excelent, iar el a conectat-o la iesire la un dvd si ii scotea un bazait... saptaman trecuta a iesit fum dintr-un integrat, iar azi a iesit fum si din al doilea. sa fie din cauza semnalului prea mare la intrare? Link spre comentariu
one Postat Aprilie 25, 2006 Partajează Postat Aprilie 25, 2006 O posibila cauza, dupa parerea mea, ar fi lipsa unor filtre de inalta frecventa pe intrarea TDA7293, adica macar un condensator la intrare, spre masa (De exemplu: 1K de la mufa de intrare sau potentiometru spre intrarea integratului, si 47K spre masa, impreuna cu un condensator de 220pF, asta intre intrare si masa).DVD-urile au sursa in comutatie si este foarte posibil ca, peste semnalul audio, se se suprapuna o componenta de inalta frecventa. Link spre comentariu
pyu Postat Aprilie 25, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2006 eu credeam ca poate e prea mare semnalul de la iesirea dvd-ului... oricum cred ca are si el un pic de amplificare. un adaptor de impedanta de ca conexelectronic nu ar rezolva problema asta? Link spre comentariu
one Postat Aprilie 25, 2006 Partajează Postat Aprilie 25, 2006 Un alt fenomen care mai apare uneori la legatura calculatorului cu un amplificator ar fi descarcari electrostatice, dar mi se pare putin probabil sa se intample asta la un DVD. Link spre comentariu
pyu Postat Aprilie 25, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2006 nu poti desena o mica schema la ce ar trebui sa fac, pls?statie e alimentata la +-36 v, iar boxele au 4 ohmi, dar nu cred ca asta e problema... Link spre comentariu
one Postat Aprilie 25, 2006 Partajează Postat Aprilie 25, 2006 Iata intrarile cu condensatoare. Sper sa fie asta solutia problemei tale. Link spre comentariu
pyu Postat Aprilie 25, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2006 ms mult pentru schema ....am sa incerc, dar ma cam strange in spate daca voi mai arde alte 2 finale... Link spre comentariu
one Postat Aprilie 25, 2006 Partajează Postat Aprilie 25, 2006 arde si tu unul singur.... Link spre comentariu
bolek Postat Aprilie 26, 2006 Partajează Postat Aprilie 26, 2006 Daca ai acces la un osciloscop, iti recomand calduros sa vezi ce iese din iesirea dvd-ului ala .Daca nu ,ai ceva de munca: vezi probleme de masa comuna, masoara cu voltmetrul daca nu iti intra vreo componenta continua in amplif , daca nu sunt strapunsi condensatorii de pe intrare ; masoara tensiunea intre firele de masa ale iesirii dvd-ului si ale intrarii amplifului atunci cand nu sunt interconectate...Ca propuneri mai aberante, eventual impamanteaza carcasele :toimonster: ( da , stiu ca suna suspect, dar sunt atatia tampiti la fabricile din china, incat ma astept la orice, mai ales ca de obicei pe fabricant nu il intereseaza absolut deloc interconectarea cu echipamente facute de altii ) si vezi daca e vreo diferenta. Mai vezi daca se incalzeste integratul si daca da, nu il tine chiar pana iese fum :rolleyes: Link spre comentariu
pyu Postat Aprilie 27, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2006 Daca ai acces la un osciloscop, iti recomand calduros sa vezi ce iese din iesirea dvd-ului ala. nu am acces la osciloscop :axe: :axe: Daca nu ,ai ceva de munca: vezi probleme de masa comuna, masoara cu voltmetrul daca nu iti intra vreo componenta continua in amplif , daca nu sunt strapunsi condensatorii de pe intrare ; masoara tensiunea intre firele de masa ale iesirii dvd-ului si ale intrarii amplifului atunci cand nu sunt interconectate.... adica sa masor daca la iesirea audio a dvd-ului iese compoenta continua? Ca propuneri mai aberante, eventual impamanteaza carcasele :toimonster: ( da , stiu ca suna suspect, dar sunt atatia tampiti la fabricile din china, incat ma astept la orice, mai ales ca de obicei pe fabricant nu il intereseaza absolut deloc interconectarea cu echipamente facute de altii ) si vezi daca e vreo diferenta.Mai vezi daca se incalzeste integratul si daca da, nu il tine chiar pana iese fum :rolleyes: dupa cum am zis, la vreo 2 zile dupa ce am vandut statia s-a ars unul din finale, si culmea el are o singura boxa, care nu era legata la acea iesire care s-a ars. mi-a mai zis dupa ce s-a ars ca a ascultat la iesirea buna chiar si o zi intreaga si s-a incalzit, dar nu prea tare... apoi dupa cateva zile a cedat si al doilea, a iesit fum din el, cu toate ca aveam fusibile rapide de doar 1A per canal. am sa incerc si faza care a zis-o one cu filtrajul ala... Link spre comentariu
Kytan666 Postat Aprilie 27, 2006 Partajează Postat Aprilie 27, 2006 sa fie clasica si uitata problema cu "armonicile" , am scris in ghilimele ca ma refer la altceva , am avut si eu pe la reperat DVD-uri chinezarii , si sursele in comutatie cu care-s facute au produc un brum si un zgomot infernal pt un amplificator audio, am pus osciloscopu pe o iesire de semnal la mers in gol si semana tare tare semnalul cu cel de pink_noise generat pe calculator , si pink noise sau white noise omoara etajule finale Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum