Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa de sunet Firewire-problema redare cu Windows 7

serban279

Postări Recomandate

Salutare. Cred ca e o problema mai mult de software si/sau hardware de aceea nu am scris la audio dar accept orice solutie. Daca trebuie se poate muta. M-am consultat si pe forumuri de specialitate dar nu am reusit. Este vorba de un mixer analog cu interfata audio incorporata cu 16 canale (Alesis Multimix 16 Firewire). Pana de curand am folosit ca SO Windows XP sp2 si sp3 si a functionat normal fara probleme, drivere originale de pe CD (asio), update de firmware de pe site-ul Alesis. Totul ok. De curand am trecut la Windows 7. Am luat driverele tot de pe acelasi site actualizate pentru W7 32/64 biti. S-a instalat normal dar redarea este cu intreruperi si uneori mici pocnituri in special cand deschid alte aplicatii sau ferestre. Toate playerele fac asa: Cubase, SoundForge,WMP si altele. Placa PCI Firewire este Texas Instruments din 2010 odata cu noua unitate dar cu drivere din 2006,se instaleaza automat.Am selectat update driver pe legacy si tot asa. Totul pare sa functioneze normal dupa cum spune in manage computer. Sa fie adaptorul Firewire incompatibil, cam vechi? Driverele se pare ca la altii functioneaza.Cum scap de aceasta problema,ma poate ajuta cineva? Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• serban279

4

• MifTy

1

... eu aș încerca să șterg partiția cu SO-ul, după cuvenitul backup, dacă este necesar, și aș reinstala win 7-le.după care primul lucru e făcut e instalarea driverelor, și abia apoi a softului!am avut deseori probleme cu drivere instalate DUPĂ instalarea softurilor...

Link spre comentariu

Am sters tot si am repartitionat Hdd-ul.Presupun ca vorbiti despre driverele placii de baza si ale placii video inainte si apoi cele audio si apoi celelalte softuri.Asa am facut si pana acum in aceasta ordine.Prin placa video folosesc doua monitoare simultan cu extensie de imagine.Am placa InVidia Gforce 8400GS PCI expres cumparata prin 2010 deci cu drivere mai vechi.Tocmai am descoperit pe site-ul invidia ca au actualizat acum o luna toate driverele pentru toate SO. Se pare ca au rezolvat mai multe probleme,printe care si latenta.De ce va zic asta cu placa video pentru ca am inteles ca ea ar intra un conflict cu Firewire. Voi incerca reinstal SO dar fara P video (o scot) sa vad ce se intampla,apoi incerc si cu ea cu noile drivere descarcate.Daca intradevar nu se impaca cele doua, ce placa video ar fi compatibila sau firewire?

Link spre comentariu

Salutare.Cred ca am reusit.Am reinstalat SO, W7/64 biti,fara placa video, dar tot asa facea. Deci nu placa video era de vina.Am descoperit ca exista un KB981613 care ar rezolva problema de mai sus.L-am instalat dar parca nu era ceea ce doream.Se pare ca functia din control panel Power options trebuia reglata. La Preferred plans am debifat balanced si am bifat Hight performance. Acum functioneaza ok.Deschid mai multe ferestre simultan chiar si aplicatii si net in acelasi timp, Media player merge si nu da semne de intrerupere.Nu am incercat cu alte playere deocamdata ca e cam gol PC-ul. Voi urmari pe parcurs ce se mai intampla. Trebuie sa montez si placa video.Pe curand.

Link spre comentariu

Problema rezolvata.Este ok acum.Toate celelalte instalate.Modul acesta de economisire a energiei in W7 se pare ca afecta alimentarea placii Firewire. Sper sa fie de folos si altcuiva aceasta problema.Multumesc.O zi buna.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări