Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Top de Opamp-uri

Swat Cat

Postări Recomandate

tvicol

recomanda-mi te rog un operational care sa sune bine intr-un bufer de dac, dacul este tda1541

TDA1541 este un DAC care are iesirea in curent, prin urmare am incropit o mica schemutza. Eu iti recomand AD8065 cu etaj de intrare diferential FET sau AD829 cu etaj de intrere diferential bipolar.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Guest1

16

• overdrive

4

• ratza

4

• remus68

3

Top autori în acest subiect

• 3 ani mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

salut, Apropo de LM4562 am vazut ca are un thd foarte mic, de curand am realizat preampliful de la rod eliot (proiectul 88 parca) cu 2 astfel de operationale, fara al 3 lea de dupa potentiometrul de volum, prima impresie este doar ca are dinamica mai mare, cam atat pot spune deocamdata pentru ca inca este pe birou cu matele aferente (doar probat), am realizat respectivul montaj si cu TL-uri si cu NE-uri, l-am realizat si cu aceste LM-uri pentru ca imi daduse 5 bucati un prieten, mai mult m-am zbatut ca ele erau smd-uri si am facut niste adaptoatre. mi s-a parut putin ciudat ca vad ca lucreaza calde , mai cade decat TL sau NE alimentat la sursa dubla de 12Vcc (exact cum erau si celelalte alimentate).Dupa ce ma voi juca cu el intr-o carcasa si lucrat ceva mai ingrijit, voi reveni cu pareri...Acelas integrat as vrea sa il pun si intr-un cd-player technics in locul operationalului original...oare merita...Ce parerea aveti intre LM4562 si un OPA2134 ?? (pentru acest gen de aplicatii preamplificator sau preamplificator-corector de ton)Salutari

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Vreau sa inlocuiesc op-ampurile de la un cd player sony cdp 395.

ele sunt: Rc4558 si TL 082(j-fet)

Care ar fi cele mai bune optiuni? nu cred ca are rost sa ma arunc la chestii super scumpe, probabil 15-20ron maxim.

Cam asa arata iesirea cd-ului

De asemenea semnalul la iesire e un cam slab, comparat cu un tuner si cu placa de sunet a pc-ului.

Daca maresc amplificarea , unde sa o fac? (tl082/rc4558)

Posted Image

Link spre comentariu

In nici un caz la IC307! Are amplificare unitara ... Poti mari nivelul semnalului la iesire daca maresti usor valoarea R365, R367, respectiv R366, R368 pe celalalt canal. Atentie! Sa aiba exact aceleasi valori, imperecheate pe ohmmetru. In rest, lasa operationalele asa cum au fost ele montate de fabricant. Chiar daca inlocuiesti cu operationale mai silentioase (ex. NE5532) la nivelul ala al semnalului (mare) nu vei avea nici o diferenta.

Link spre comentariu

...si in plus la cat de putin costa banalele 4558 si TL 082... :da ...nu se meritaAcum depinde si ceea ce doriti sa faceti cu Cd-ul...poate un preamplif in plus ( cu adaptare de impend).......vad ca aveti un topic deschis si la sectiune depanari

Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu

cine spune ca 4558 este banal?poate rc4558 este, nu si njm4558 care are o liniaritate exceptionala pt clasa lui.Dealtfel in vest a renascut un curent admirativ pt acest integrat de doar 2u/us pentru ca este mai liniar si stabil ca multi bolizi.jrc-ul a facut si o alta varianta de 4558, anume njm2043 cu zgomot mic, 6v/us si iesire mai puternica(debiteaza direct pe capetele de inregistrare) si daca partea de inregistrare din nakamichi cr4 spune cuiva ceva ar mai ramane doar niste nichicon muse pe intrari si iesiri pentru a pune in evidenta un diamant. Njm2068-pe intrarile de microfon la recorderele de teren fostex sint de asemenea tacute si arhisuficient de dinamice. tl082 poate fi inlocuit cu 072 pt zgomot dar pierde din stabilitate.poate fi insa inlocuit cu doua ne5534 cu conditia sa fie macar originale recuperate(motorola spre exemplu) si mai pot recomanda niste mc-uri(3047 cred) folosite sa inlocuiasca lf-urile 353 pe placile de sunet la tv matchline si care mi-au parut a bate chiar ne-ul. Ar mai fi o metoda diy de punere in paralel a unor operationale rapide dar cu zgomot mai mare, stiut fiind ca integratele castiga decibeli in plus pe seama pierderii vitezei.opa604 are tensiune mare de alimentare si asta e secretul dinamicii lui si tot asa fiecare integrat are tainele lui.ati incercat sa puneti un tda2040 alimentat cu plus si masa cu divizor rezistiv polarizand intrarea sau un final video de pe gatul unui tub de monitor bine ecranate pe post de preamplificator de microfon?ati ramane uimiti ce pot face.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări