Vizitator Vasile Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 tvicol ai lucrat cu ambele operationale, cel care am sis ei si cel care ai zis tu ? Eu am OPA627 si pot sa spun ca este cel mai bun, daca vrei ti-l pot da sa-l pui intr-un montaj (pe soclu bineinteles) si sa faci o comparatie. Link spre comentariu
Guest1 Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 Da am lucrat.Diferenta dintre TL07X si TLE207X este foarte mare.Aceste operationale, chiar daca nu sunt prea folosite, se comporta excelent in majoritatea aplicatiilor. Pe drept cuvant se pot numi operationale de uz general.Cred ca lumea se ingramadeste sa puna in scule (asa zise high end sau profi OPA132/134/604/627/637) pentru ca arata bine in datasheet.Am constatat pe buzunarul meu ca nu este asa. :evil: Observatiile mele (pe care va invit sa le comentati):- prima data cand am folosit opa132 si opa134 am zis ca sunt bestiale. Basul era plin si zona medie foarte clara.Dar mai tarziu am ascultat acelasi pasaj muzical fara OPA si parca ceva era in plus. Am pus OPA si sunetul a devenit bland. Mai mult ca sigur ceva se pierde in zona inaltelor. N-am reusit sa-mi dau seama care-i buba, dar cand o sa am ceva timp o sa ma apuc de sapaturi. :mrgreen: - OPA604 are mai mult ca sigur distorsiuni la nivel mic de semnal, dar cum ii dai in barba semnal mai mare se comporta bine.- OPA627 nu este atat de rapid pe cat se lauda datasheet-ul, dar suna bine pe joase si medii. Pe inalte iarasi ceva ciudat ... parca - OPA637 este echivalent cu OPA627 este mai rapid, dar stabil la un gain>=5. Ei bine la mine n-a fost stabil nici la gain = 10 :( Are o usoara tendinta de a intra in oscilatie.Ei bine TLE2071 (cel pe care-l iubesc eu mult), se comporta corect. E foarte stabil si ce-i dai aia scoate. Nu este un operational de varf dar ofera un raport pret/catitate excelent.AD826 este pur si simplu bestial. L-am pus la un CD player alimentat la +/-12V cu gain=+2 si am ramas gura casca. :shock: Cu prisosinta isi merita banii aproape 800.000/bucAD829 este mai nou si cica mai tare ca AD826. Nu l-am incercat, dar gurile rele spun ca nu-i sta nimic in cale. Link spre comentariu
overdrive Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 tvicol de unde iau niste tle-uri mai repede?ca la vitacom nu se stie cind aduc... Link spre comentariu
Guest1 Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 Mai am 4buc TLE2071. Daca ai drum prin Buc, ia o Timisoreana cu tine si sunt ale tale. Link spre comentariu
overdrive Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 Acum serios!Cit ma costa unul?Da pe PM ca sa nu avem discutii cu cei de pe forum... Link spre comentariu
al_ex Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 - OPA604 are mai mult ca sigur distorsiuni la nivel mic de semnal, dar cum ii dai in barba semnal mai mare se comporta bine.Ce inseamna "nivel mic" ? Link spre comentariu
Guest1 Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 - OPA604 are mai mult ca sigur distorsiuni la nivel mic de semnal, dar cum ii dai in barba semnal mai mare se comporta bine.Ce inseamna "nivel mic" ?5-10mV la iesirea operationalului.Inceraca sa-l pui ca preamp pentru o doza magnetica de pickup, cu gain=2 si vezi daca-ti place ce scoate. Link spre comentariu
Guest1 Postat Noiembrie 1, 2004 Partajează Postat Noiembrie 1, 2004 Un link de la batranul, care confirma unele dintre constatarile mele http://www.dself.dsl.pipex.com/ampins/webbop/opamp.htm Astazi am pus mana pe doua AD829 :mrgreen: am sa fac niste teste si va spun cum se comporta. Link spre comentariu
Guest1 Postat Noiembrie 3, 2004 Partajează Postat Noiembrie 3, 2004 Concluzii la prima ascultare: AD829 este un operational extrem de stabil. A mers beton fara nici un fel de compensare ptr un gain -8. Diferentele fata de OPA627 se simt in special in registrul de joase - bass unde AD829 este net superior, cred ca in special datorita celor 90ns setting time. Vasile, Referitor OPA627, am facut o modificare si anume am pus o rezistenta de 2k2 intre iesirea operationalului si -Vcc (m-am inspirat de aici http://tangentsoft.net/audio/opamp-bias.html ), aducand etajul final al op in clasa A. Comportarea operationalului s-a schimbat in bine, in sensul ca registrul medii-inalte este mult mai detaliat, se comporta chiar mai bine decat AD829. In schimb partea de joase este tot lenta, adica unele instrumente sunt estompate cum ar fi contrabasul. Parca nu are dinamica ... Instrumentele de percutie sunt moi, nu simt acceasi "lovitura" ca la TLE2071 sau AD829. In schimb OPA627, cu modificarea de mai sus, pe medii si inalte RULEZ. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Noiembrie 3, 2004 Partajează Postat Noiembrie 3, 2004 Destul de interesant, am sa fac si eu ceva experiente. Problema este ca nu prea am timp :cry: Link spre comentariu
mosfet Postat Noiembrie 7, 2004 Partajează Postat Noiembrie 7, 2004 Tvicol, care dintre schemele din datasheet-ul lui AD829 e utilizabila? Sunt o groaza de scheme acolo.... Link spre comentariu
Guest1 Postat Noiembrie 8, 2004 Partajează Postat Noiembrie 8, 2004 Tvicol, care dintre schemele din datasheet-ul lui AD829 e utilizabila? Sunt o groaza de scheme acolo....Ti-am raspuns pe pm. Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Decembrie 27, 2004 Partajează Postat Decembrie 27, 2004 Puteti da un "short list" si pentru OP-AMP duble? Stiu ca nu e "elegant" dar poate ca face bine la modificarea unor scheme existente... :wink: Link spre comentariu
Guest1 Postat Decembrie 28, 2004 Partajează Postat Decembrie 28, 2004 Puteti da un "short list" si pentru OP-AMP duble? Stiu ca nu e "elegant" dar poate ca face bine la modificarea unor scheme existente... :wink:AD826 - etaj de intrare diferential bipolarAD8065, AD8066 - etaj de intrare diferential FET. Capsula este numai in varianta SMD. Adevarate Killere audio ! :mrgreen: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Ianuarie 4, 2005 Partajează Postat Ianuarie 4, 2005 tvicol recomanda-mi te rog un operational care sa sune bine intr-un bufer de dac, dacul este tda1541 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum