Swat Cat Postat Octombrie 5, 2004 Partajează Postat Octombrie 5, 2004 Vreau sa stiu si eu un op am care sa fie de nota 10. sa nu aiba zgomot mare de fond si sa fie pe piata romanesca. Link spre comentariu
Guest1 Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 Alegerea unui OP Amplifier se face in functie de aplicatie. Unde vrei sa-l folosesti ? Link spre comentariu
Swat Cat Postat Octombrie 6, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2004 Audio!!! Link spre comentariu
Guest1 Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 Vad ca esti empiric in raspunsuri ...Dar ca sa-ti dau un raspuns, am facut un mic top1. AD8292. AD8263. LT11154. LM61725. OP276. TLE2071In functie de aplicatia audio topul se poate schimba. Link spre comentariu
Metallman Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 Nu stiu ce sa zic dar pentru mine,ca favorit, ramane LM833.Are un factor de distorsiuni de 0,002% si marginile phase-ului si gain-ului excelente.Asta ar fii pentru mine pe primul loc in domeniul audio.Dupa el,ca lista, ar urma cele amintite de tvicol... Pentru aplicatii nepretentioase se preteaza binisor si TL072 unde factorul de distorsiuni armonice este pe undeva in jurul lui 0.01% ->asa zice producatorul dar la masurari arata in general cu mult mai mare (parerea mea). Link spre comentariu
Guest1 Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 Nu stiu ce sa zic dar pentru mine,ca favorit, ramane LM833.Are un factor de distorsiuni de 0,002% si marginile phase-ului si gain-ului excelente.Asta ar fii pentru mine pe primul loc in domeniul audio.Dupa el,ca lista, ar urma cele amintite de tvicol... Pentru aplicatii nepretentioase se preteaza binisor si TL072 unde factorul de distorsiuni armonice este pe undeva in jurul lui 0.01% ->asa zice producatorul dar la masurari arata in general cu mult mai mare (parerea mea).OPA134 are un factor de distorsiuni de 0,00008% un slewrate de 20v/us, open loop gain 120db si cu toate acestea eu consider ca este un operational mediocru cu mult sub TLE2071 care este un urmas al lui TL071.Operationalul, ca orice amplificator, se asculta mai intai de toate.Metallman,intrebarea mea este daca ai ascultat macar un singur operational din cele expuse de mine?Pentru ca AD-urile alea costa ceva bani ! Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 tvicol in Bucuresti am gasit numai OP 27 care costa peste 120.000LEI. Mi se pare enorm de mult, mai ales daca faci un mixer profesional si ai nevoie de peste 10 operationale. Mie mi-a placut seria TL07X (TL071,TL072, TL074) care costa in jur de 15.000, se gaseste in Bucuresti si da rezultate bunicele in domeniul audio. Link spre comentariu
Vizitator MLGore Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 1.TL 842.M5218 Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 OPA627 este cel mai bun OP din lume la aceasta ora :wink: dar costa pe masura :twisted: Link spre comentariu
Guest1 Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 1.TL 842.M5218Dar de TLE2084 ce zici ? Link spre comentariu
Guest1 Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 OPA627 este cel mai bun OP din lume la aceasta ora :wink: dar costa pe masura :twisted:Raman la parerea ca AD829 este un operational de top in domeniul audio.Vasile, fa rost de un AD829 si o sa-ti schimbi parerea despre OPA-uri. Link spre comentariu
Guest1 Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 tvicol in Bucuresti am gasit numai OP 27 care costa peste 120.000LEI. Mi se pare enorm de mult, mai ales daca faci un mixer profesional si ai nevoie de peste 10 operationale. Mie mi-a placut seria TL07X (TL071,TL072, TL074) care costa in jur de 15.000, se gaseste in Bucuresti si da rezultate bunicele in domeniul audio. Operationalele din seria TL07X au fost si inca sunt niste operationale bune, dar nu se preteaza pentru un mixer profi.Incearca seria TLE207X sau TLE207X care sunt cu 3 clase peste si au fost special proiectate pentru a schimbaTL07X si TL08X. Cred ca se pot aduce pe comanda la Vitacom. Link spre comentariu
overdrive Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 Eu folosesc TL072-TL074 si mi se par acceptabile pentru aplicatii normale.Pentru preampurile de chitara prefer LM833 si TLE2071 fiindca stau bine de tot cu zgomotul si au un slew rate forte bun.Pentru aplicatii pretentioase bineinteles ca folosesc triode ECC83 . :lol: Dar am constatat ca degeaba ai tu operationale beton daca finalul din coada este ''puturos'' si difurile la fel.Asa ca cel mai bine folosesti preamp rapid +final rapid+difuzoare in firea lor altfel nu iese ce trebuie.De exemplu am avut tipi carora cind le-am prezentat preampuri de chitara cu operationale rapide au zic ca sint prea '''seci'' ca nu au joasele alea calde(pe cind eu credeam ca ii uimesc) si au preferat preampuri bazate pe tl-uri mai slabute ca viteza dar mai ''calde'' in joase.Asa ca folositi ce trebuie unde trebuie si sa nu aveti surpriza ca un operational rapid suna rau in anumita configuratie.De exemplu ptr. lautarie cel mai bine suna in joase finalii cu tranzistoare ''puturoase''.Mai ales daca ei au cintare la cort unde au nevoie de joase sanatoase.Astept si alte pareri.Bafta! Link spre comentariu
Guest1 Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 Subscriu la ceea ce a spus overdrive mai sus.Asa cum am mai spus, in fuctie de aplicatie topul se poate schimba.Iar un etaj cu componente discrete, bine gandit si facut, poate sa bata la popou orice operational. Link spre comentariu
overdrive Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 Am avut un amplificator Fine Arts by Grundig cu MC4558 pe preamplif si tranzistoare darlington ceva Gd-uri de alea lor la vreo 50w pe canal dar suna de te cruceai.Am batut cu vechitura aia amplifuri de marca (ptr pamenii normali ca pretentii) cum ar fi Sansui Sony Teac Denon - tipurile astea facute sa fie mai mult frumoase decit sa sune.Asa ca nu e deajuns sa ai preamp tare... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum