Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pc 15 pins gameport to usb

Vizitator Coolio

Postări Recomandate

Vizitator Coolio

salutari tuturorde vreo 3 zile deacum caut pe net un adaptor pentru un joystickjoystick ul e pe "gameport" 15 pinseu nu am mufa aia la calculatornu as arunca joystick ul , ca e bun si performant (merge brici pe pc prin gameport + ca are multe butoane , toate programabile) iar eu sunt fan al simulatoarelor de zbor :)intrebarea e urmatoarea ... : se poate realiza un "adaptor" de pe gameport pe usb ? la nevoie pun si poza cu mufa joystick uluiam gasit pe un site informatii cu iesirea pinilor *presupun ca e universala "iesirea" pe tipul asta de mufa ** nu am aparat de masura sa le masor , dar am pistol de lipit si o sa le iau pe incercatem-ar ajuta mult , daca mi-ar spune cineva cum sa fac iesirea pe usb ... de la 15 la 4 cat are usb ul.atasez poza cu pinlayout ul de 15va multumesc anticipat

post-29892-139829424202_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• godFather89

1

• Vlad Mihai

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

salut, pune o fotografie in care se poate vedea conectorul de la joystick care se conecteaza la pc. Pentru ca cea mai simpla solutie ar fi o placa de sunet externa care se conecteaza la portul pci al placii de baza care dispune de un gameport. Placa costa intre 20 si 30lei (pe net sau cred ca se gaseste si in oras la tine).

Link spre comentariu

Se poate, dar nu direct. Mai e nevoie de un controller. Cum nu gasesti unul specific pentru asa ceva (sau or fi?) trebuie folosit un microcontroller, programat, etc.Daca ai chef de mesterit, iti dau ceva link-uri sa te inspiri dar ca volum de munca + cost, iesi mai ieftin cu un joystick direct pe USB.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări