Vizitator draculescu Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Mi-am cumparat o rola de 5 m de leduri care functioneaza cu alimentare de 12v cum e cea de la autovehicul, insa eu vreau sa alimentez de la priza de casa(220v). Problema este ca nu stiu ce anume imi trebuiesc ca sa functioneze. M-am gandit la un incarcator cum este cel de telefon, dar problema este ca incarcatorul de telefon scoate 3.5-5.5v si intre 250-1300 mA cred nu stiu exact, depinde de incarcator.Dati-mi si mie un sfat. Cum sa fac? Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Da,cumpara o sursa de 12V. Sunt diverse modele. Link spre comentariu
Vizitator draculescu Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Mersi dar imi trebuie unu care scoate 12V si 0,24W si nu cred ca gasesc. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Nu. Trebuie sa iti dea 12V si ceva curent,cat sa alimenteze toata banda. Cat zice producatorul ca....consuma banda?La 12V,banda consuma cat are nevoie. Sursa trebuie doar sa fie capabila sa satisfaca aceasta nevoie Link spre comentariu
Vizitator draculescu Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Banda este facuta sa functioneze la curentul unei baterii de masina. Banda are inclusa la fiecare 3 leduri cate o rezistenta in asa fel incat daca tai din ea sa nu isi modifice prorietatile functionarii acesteia la baterie. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Banda e facuta sa functioneze la 12V si atat! Nu conteaza de unde sunt cei 12V,ce naiba Si totodata,are un consum...pe care trebuie sa-l stii pt a dimensiona corect sursa pe care o vei cumpara.Mai pe scurt: ia o sursa de 12V/2A si gata.... Link spre comentariu
Vizitator metalman_lsp Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Banda este facuta sa functioneze la curentul unei baterii de masina. Banda are inclusa la fiecare 3 leduri cate o rezistenta in asa fel incat daca tai din ea sa nu isi modifice prorietatile functionarii acesteia la baterie.Pai asta e si ideea, vei avea un curent constant (ma rog... aproape) pe fiecare pereche de 3 LED-uri, curent dictat de acea rezistenta.Atata timp cat banda este alimentata la 12 V, singurul lucru care va diferi de la caz la ca va fi curentul prin circuit (dictat de numarul de perechi). Cred ca faci o usoara confuzie Curent - Tensiune, Curentul unei surse e de fapt curentul maxim care poate sursa sa il dea la voltajul inscris pe ea (pt functionare in param. optimi). Deci tu pentru banda aia poti sa folosesti ORICE transformator de 12 V care are un curent maxim putin mai mare decat (puterea consumata a LED-urilor / Voltajul de alimentare) Amperi. Practic, daca ai un alimentator care poate sa dea un curent de 10 Mega Amperi, atata timp cat voltajul e de 12 V, LED-urile vor functiona perfect. Link spre comentariu
nicul Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 omul a spus deja ca are 12V si 0,24W, mai trebuia si pe tronson, dar se intelege.Asa ca vezi cate grupuri de 3 ai pe aia 5 metri de banda, sau numara rezistentele daca iti este mai usor (ca ai una pe grup).Ceea ce obtii inmultesti cu 20 mA si ai curentul consumat de toata banda. Cumperi o sursa de 12V care poate furniza un curent putin mai mare decat ceea ce ai calculat.de exemplu (teoretic, ca nu stiu cum e banda aia) daca ai 25 de tronsoane pe toata banda, ai nevoie de 500 mA si cumperi o sursa de 12V la 0,6-1A. Cu cat curentul pe care-l poate furniza e mai mare sursa costa mai mult. (Prin sursa se intelege un alimentator din ala care se infige in perete).Daca gasesti o sursa de 12V capabila de 350mA scurtezi banda la 17 tronsoane. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 O banda de 5m consuma de regula 2A (daca e cu 60 leduri/m) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum