Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programare Baofeng UV5R

maxxim33

Postări Recomandate

In final mi-a ajuns jucaria acasa (UV5R). Toate bune si frumoase pana la programare. Manualul nu explica modul de programare iar eu nu am reusit sa bag repetoarele in memorie. Pur si simplu dupa memorare imi dispare din setari shiftul si lasa programat doar frecventa de 145600 mhz asa ca intru pe iesirea repetorului. Dupa ce am albit am spus sa cer ajutor pe forum. :sparge: Este cineva care a reusit sa programeze Baofeng UV3R?Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

3

• Lantean

2

Revin fiindca i-am dat de cap. La programare si seteaza prima data frecventa cu shift si se aloca un canal...exemplu 0 , apoi se reia operatiunea si daca prima data am setat 145600 si pus shiftul de 600 acuma se pune 145100 si se memoreaza pe acelasi canal altfel nu merge dracia. Doar la memorare se face asta. In rest recomand jucaria ca o scula buna si pret la fel. Este sensibila in limitele bunului simt :) acumulatorul tine destul de mult, cred ca la receptie vreo 7 zile si are nelipsita lanterna. Per total de la mine are 4 stelute din 5.

Tutorialul video este aici: http://www.youtube.com/watch?v=X6Ze-0C9 ... re=related

Link spre comentariu
Vizitator mishu1313

Salut!Eu nu prea sunt cu UHF/VHF, mai mult cu US, dar am decis sa ma joc si eu putin cu un Baofeng UV-200. mi l-am cumparat ca mi s-a parut foarte ieftin.As avea cateva intrebari: Daca ii setez manual frecventa, fara a fi programat e ok? Mai mult decat atat, e normal ca la puterea setata de 2W sa bata foarte putin? cred ca e ceva in neregula cu a mea, ca nu am reusit pana acum sa fac decat o legatura, la tineretului, pe o distanta de maxim 750m...

Link spre comentariu

Nu are nimic daca setezi manual frecventa doar ca e incomod sa butonezi minute in sir. In rest cred ca e prea putin 750m cu 2w. Incearca cumva sa masori puterea la iesire sau bateriile sa fie duse. eu cu 1w deschid repetorul de la 30km. Bineinteles ca se vad antenele intre ele.

Link spre comentariu
Vizitator mishu1313

Pai stiu, si mie mi s-a parut prea putin :))utilizatorii de baofeng din canada si USA au deschis repetoare chiar si de la 60 de km, de-aia mi se parea foarte ciudat la mine.Cum as putea sa masor puterea la iesire?

Link spre comentariu

Eu detin UV-3R+ care e cam acelasi lucru fara dtmf si putere doar 2 W.Programarea se face cum ati amintit mai devreme , singurul lucru pentru care are nevoie de cablu de programare e doar daca se foloseste receptia in uhf si emisia in vhf sau invers si bineinteles pentru comoditate. La cei 2,5 W (masurati) am deschis si repetor aflat 90 Km.

Link spre comentariu
Vizitator mishu1313

pai da.....eu am puterea setata de 2W din soft, numai ca nu stiu cum as putea sa o masor si practic, ca sa vad daca e defect sau nu aparatul...

Link spre comentariu

UV-200 e cam acelasi lucru cu UV-3r si UV3r+ .In practica la putere mare au 1,8-2,5w depinde de fiecare aparat in parte. Eventual luati legatura cu un radioamator din zona si poate va va ajuta sa masurati un pic jucaria. Per total eu sunt foarte multumit de ea pentru cei 40$ care i-am platit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări