Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

frecventmetru cu un quartz rupt

zvartoshu

Postări Recomandate

Am un frecventmetru dual. FI - 10.7mhz si de masuratoare purtatoare cu frec exacta - fara diferenta de =10.7mhzQuartul de masuratoare purtatoare exacta i sa strapuns la pinul care intra in el. Acesta e capsulat si nu stiu valoarea. Am incercat cu un ac cu un prieten pe un aparat sa identific valoarea sa si nu am reusit.Datele identificate, q1 3.578Mhz pentru 10,7mhz, diferenta de normalul purtatoareiexacte, bun pentru oscilatoarele radio , primul l-am nimerit din mai multe teste cu diferite quarturi. La al doilea de cat poate sa fie? de 3mhz? 3.2mhz? eu am un 3,2768mhz si imi indica cu (-)2.5mhz diferenta fata o frecv exacta ex 50mhz devine 47,5mhz.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zvartoshu

3

• blue

2

• Kuki

1

• YO9IBC

1

Top autori în acest subiect

Am un frecventmetru dual. FI - 10.7mhz si de masuratoare purtatoare cu frec exacta - fara diferenta de =10.7mhzQuartul de masuratoare purtatoare exacta i sa strapuns la pinul care intra in el. Acesta e capsulat si nu stiu valoarea. Am incercat cu un ac cu un prieten pe un aparat sa identific valoarea sa si nu am reusit.Datele identificate, q1 3.578Mhz pentru 10,7mhz, diferenta de normalul purtatoareiexacte, bun pentru oscilatoarele radio , primul l-am nimerit din mai multe teste cu diferite quarturi. La al doilea de cat poate sa fie? de 3mhz? 3.2mhz? eu am un 3,2768mhz si imi indica cu (-)2.5mhz diferenta fata o frecv exacta ex 50mhz devine 47,5mhz.

D-le, o exprimare confuza nu ajuta l, spune concret ce nu intelegi si simplificam treaba...
Link spre comentariu

frecventmetru dualun canal masoara cu minus 10,.7mhz fata de purtatoarea exacta, ex 50mhz.canal 2 masoara exact, adica 50mhzAparatul a avut de suferit dezlipierea spatelui unde veneau prinse quarturile la INPUT 1 si 2.Primul lam gasit, pentru 10.7mhz are 3.578mhzAl doilea nu il nimeresc, am luat la nimereala un 3,2768mhz si imi da cu minus 2.5mhz diferenta.

Link spre comentariu

Deci hai sa o luam babeste. 4mhz pe intrare cu 50mhz imi da - 29.7mhzDaca quratu il pun pe 3.57945 - are - 39.3mhzDaca quratzu il pun pe 3,2768 - 47.5mhz.Daca quratui de 3,2 l-as avea - cat o da 50.5mhz sau 49.5?

Link spre comentariu

Deci hai sa o luam babeste. 4mhz pe intrare cu 50mhz imi da - 29.7mhzDaca quratu il pun pe 3.57945 - are - 39.3mhzDaca quratzu il pun pe 3,2768 - 47.5mhz.Daca quratui de 3,2 l-as avea - cat o da 50.5mhz sau 49.5?

... mai știi să faci adunări și scăderi???mai știi regula de 3 simplă???
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări