Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incepator cu osciloscopul

Vizitator gxg24fun

Postări Recomandate

Vizitator gxg24fun

Am rugamintea sa imi explicati si mie de ce imi apare pe osciloscop unda asta ciudata sau ce inseamna ce sa inteleg din ea

Este de la o sursa in comutatie la primarul trafului

Posted Image

By gxg24fun at 2012-04-22

si

Posted Image

By gxg24fun at 2012-04-22

In functie se cum invarteam butonul sincronizare apareau aceste unde

Mentionez ca osciloscopul este batranesc pe lampi si nici operatorul prea priceput (il am de o saptamana) :101

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

5

• Marian

2

• Ghiurcuta Bogdan

2

• Ion_Bumbu

1

Top autori în acest subiect

Vizitator gxg24fun

Cu surse in comutatie am mai lucrat, osciloscopul il am de numai o saptamana si vreau sa inteleg ce e acolo de exemplu prima poza are o dunga peste unda de oscilatie,de ce?

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Ar putea fi mai sensibil, poate trebuie sa-i asiguri pamantare buna osciloscopului, dar trebuie sa ai mare grija: nu poti masura, cu pamantarea montata, nimic din partea primara daca acea parte nu e alimentata cu un traf izolator 220Vca/220Vca. Faci scurt prin masa sondei (=pamantare).

Link spre comentariu

Si ce legatura are ca nu stii tu sa folosesti osciloscopul,cu "Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto" ?Ca sa nu mai zic,ca e extrem de greu sa cauti cu google,un subiect asa de raspandit...mai ai si youtube...dar e mult mai simplu sa ceri mura-n gura,nu?

Link spre comentariu
Vizitator gxg24fun

Ce sari asa dr l eu am indoieli ca osciloscopul ar functiona corect dar este si posibilitatea ca eu sa nu il folosesc corect.

La iesirea din CI nu apare dunga aceea si nici nu se incruciseaza unda pozele sunt la primarul trafului de ferita

Cred ca o sa pensionez osciloscopul pentru ca ziua cand e lumina abia pot distinge ceva pe ecranul lui

Daca pun bornele osciloscopului la iesirea din CI si maresc factorul de amplificare (al osciloscopului) unda nu mai seamana deloc cu un dreptunghi mai degraba cu o parabola ,daca las factorul mic unda incepe sa semene cu un dreptunghi

Ma gandesc ca nu ar trebui sa isi schimbe forma

Pun niste poze mai spre seara pana atunci o poza cu ultramodernul osc

Posted Image

By gxg24fun at 2012-04-24

Link spre comentariu
Vizitator gxg24fun

Am tras niste poze la iesirea CI cu frecventa data la minim

Amplificarea la minim sau mai bine zis diviziunea volt

Posted Image

Posted Image

Amplificarea un pic mai mare sau mai bine zis diviziunea volt deja forma nu mai este chiar dreptunghi

Posted Image

Posted Image

voi ce spuneti il pot folosi la smps sau il pensionez :sparge:

ce inbunatatiri as putea sa aduc aparatului zicea un forumist de cablu ecranat pentru sonda test as putea adapta ceva la el daca se merita

PS o intrebare pe langa subiect diodele din sursele pc se pot folosi pentru redresare 12v 50hz (traf retea obisnuit)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări