Vizitator gxg24fun Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Am rugamintea sa imi explicati si mie de ce imi apare pe osciloscop unda asta ciudata sau ce inseamna ce sa inteleg din ea Este de la o sursa in comutatie la primarul trafului By gxg24fun at 2012-04-22 si By gxg24fun at 2012-04-22 In functie se cum invarteam butonul sincronizare apareau aceste unde Mentionez ca osciloscopul este batranesc pe lampi si nici operatorul prea priceput (il am de o saptamana) Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Ai mai lucrat cu sursele in comutatie si implicit cu depanarile asistate de osciloscop? Link spre comentariu
Vizitator gxg24fun Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Cu surse in comutatie am mai lucrat, osciloscopul il am de numai o saptamana si vreau sa inteleg ce e acolo de exemplu prima poza are o dunga peste unda de oscilatie,de ce? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Ar putea fi mai sensibil, poate trebuie sa-i asiguri pamantare buna osciloscopului, dar trebuie sa ai mare grija: nu poti masura, cu pamantarea montata, nimic din partea primara daca acea parte nu e alimentata cu un traf izolator 220Vca/220Vca. Faci scurt prin masa sondei (=pamantare). Link spre comentariu
Vizitator gxg24fun Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 nu stiti un site ceva un tutorial pentru folosirea osciloscopului Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Si ce legatura are ca nu stii tu sa folosesti osciloscopul,cu "Convertor SMPS (surse in comutatie) pt auto" ?Ca sa nu mai zic,ca e extrem de greu sa cauti cu google,un subiect asa de raspandit...mai ai si youtube...dar e mult mai simplu sa ceri mura-n gura,nu? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 @gxg24fun daca te descurci cu limba engleza atunci pe youtube gasesti orice te intereseaza in legatura cu osciloscopul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 fa un montaj simplu de oscilator cu lm555 sau tl494 sau uc3842 care au si rampe si dreptunghiuri si pune pozele sa vadem daca este vina osciloscopului sau a montajului Link spre comentariu
Vizitator gxg24fun Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Ce sari asa dr l eu am indoieli ca osciloscopul ar functiona corect dar este si posibilitatea ca eu sa nu il folosesc corect. La iesirea din CI nu apare dunga aceea si nici nu se incruciseaza unda pozele sunt la primarul trafului de ferita Cred ca o sa pensionez osciloscopul pentru ca ziua cand e lumina abia pot distinge ceva pe ecranul lui Daca pun bornele osciloscopului la iesirea din CI si maresc factorul de amplificare (al osciloscopului) unda nu mai seamana deloc cu un dreptunghi mai degraba cu o parabola ,daca las factorul mic unda incepe sa semene cu un dreptunghi Ma gandesc ca nu ar trebui sa isi schimbe forma Pun niste poze mai spre seara pana atunci o poza cu ultramodernul osc By gxg24fun at 2012-04-24 Link spre comentariu
Ghiurcuta Bogdan Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Ce sonde folosesti?De unde iei masa pt masurare? Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 LA cum arata paratul,e didactic. Nu cred ca merge la frecvente mai mari decat audio...si nici acolo nu-i cine stie ce,dar e mai bine decat nimic! Link spre comentariu
Ghiurcuta Bogdan Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Oricum fara sonde ecranate nu faci mare lucru. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Da...ca si are mufe coaxiale...si e si construit pt frecvente d-astea de necesita ecranare Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Osciloscop didactic, cam din 1980 , poate chiar mai devreme.Fara speranta sa`l folosesti la ceva util .Grig Link spre comentariu
Vizitator gxg24fun Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Am tras niste poze la iesirea CI cu frecventa data la minim Amplificarea la minim sau mai bine zis diviziunea volt By gxg24fun at 2012-04-24 By gxg24fun at 2012-04-24 Amplificarea un pic mai mare sau mai bine zis diviziunea volt deja forma nu mai este chiar dreptunghi By gxg24fun at 2012-04-24 By gxg24fun at 2012-04-24 voi ce spuneti il pot folosi la smps sau il pensionez ce inbunatatiri as putea sa aduc aparatului zicea un forumist de cablu ecranat pentru sonda test as putea adapta ceva la el daca se merita PS o intrebare pe langa subiect diodele din sursele pc se pot folosi pentru redresare 12v 50hz (traf retea obisnuit) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum